Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 381 woorden
  • 8 maart 2009
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
31 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass mur…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to s…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass murderer on the loose, and the sinister prison guards of Azkaban have been called in to guard the school...

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 Gegevens
Titel : Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Schrijver : J.K.Rowling
Aantal blz. : 336

2 Genres
Dit boek hoort bij de genres fantasie en avontuur. Fantasie omdat het gaat over tovernarij
en fabelachtige wezens. Avontuur omdat Harry Potter telkens weer spannende dingen
beleeft en raadsels oplost.

3 Inhoud
Aan het begin is Harry Potter bij de Duffelingen (dit zijn de onaardige oom en tante van Harry) waar hij zich heel erg verveelde. Op een dag kwam tante Margot Harry’s kamer binnen en maakte Harry zo boos dat hij tante Margot opblaast. Hij wist dat zijn oom en tante heel boos zouden worden en daarom vluchtte hij. Hij kwam midden in de nacht een bus tegen, die de ‘‘collectebus’’ heette. Daarmee ging hij naar Londen, naar de wegisweg. In een café, die in de straat wegisweg lag, bleef hij tot het einde van de vakantie.
Op school, Zweinstein, hoorde hij van proffesor Perkamentus dat er iemand naar hem op zoek was, namelijk Sirius Zwarts. Dat was een ontsnapte moordenaar uit de gevangenis Azkaban. Later kwam hij erachter dat Surius Zwarts zijn peetvader was. Hij verdacht Sirius Zwarts van moord op zijn ouders. Maar later kwam hij erachter dat Sirius Zwarts niet zijn ouders had vermoord, maar dat Peter Pippeling dat had gedaan. Dat was een vriend van zijn vader die hen had verraden.

Sirius Zwarts was veroordeeld door de Dementors. Maar daar steekt Harry een stokje voor, omdat Sirius Zwarts onschuldig was. Hij zorgt ervoor dat Sirius Zwarts ontsnapt, met een Tijdverdrijver en een Hippogrief. Sirius is als hij ontsnapt weggevlogen met de Hippogrief.

4 Beoordeling
Het verhaal vond ik spannend, omdat Harry Potter veel spannende dingen deed en beleefde.
Zoals: Een hele spannende Zwerfbal-wedstrijd spelen tegen Zwaderich en vechten met de Dementors. Hij moest ook veel spannende conclusies trekken, zoals: met die Tijdverdrijver om Sirius Zwarts te laten onstnappen. Hij was daardoor maar net op tijd terug in de ziekenzaal van Zweinstein.
Het verhaal vond ik ook leuk, omdat het verhaal me van het begin tot het eind heeft geïnteresseerd. En omdat er geen langdradige stukken in zaten. Alles wat je las speelde mee in je hoofd.
Het verhaal vond ik ook griezelig, omdat Harry Potter met veel griezelige dingen te maken had. Zoals: Met griezelige voorspellingen, en met een griezelige Peter Pippeling die Harry Potter wilde vermoorden.

REACTIES

Z.

Z.

ik vind het een tof verhaal omwille van dat remus lupos op het einde in een weerwolf veranderde

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling"