Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 547 woorden
  • 22 augustus 2007
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
15 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass mur…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to s…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass murderer on the loose, and the sinister prison guards of Azkaban have been called in to guard the school...

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Algemene informatie De schrijfster van het boek is: J.K. Rowling. De titel van het boek is: Harry Potter en de gevangene van Azkaban. Uitgever: De Harmonie
Plaats/Jaar uitgave: December 2001. Eerste druk: februari 2000 B. Beschrijving van de inhoud
Hoofdpersonen:
-Harry Potter; Hij houdt wel van avontuur, is erg daadkrachtig, helpt mensen. Heeft schijt aan de regels soms, als hij denkt dat hij het goede moet doen. Kent goed de schoolhoofden etc. -Hermelien Griffel; Zij is een erg slim meisje, durft veel. Probeert zoveel mogelijk de regels op te volgen. Is goede vrienden met Ron en Harry.
-Ron Wemel; Eveneens daadkrachtig. Niet de slimste van de 3. Helpt Harry. Kan heel goed Toverschaken. Soms een schijter, maar gaat altijd door. Bijrollen: -Hagrid; Grote man. Erg aardig en weet veel van Zweinstijn. Is opzichter op het terrein van Zweinstijn. -Perkamentus; Hoofd van Zweinstijn. Erg aardig en daadkrachtig. -Leraren; Het zijn er teveel om op te noemen, maar stuk voor stuk eigenaardige, maar soms ook aardige mensen. -Draco Mafidus; Een zoon van een rijke vader. Erg irritant kind. Het speelt zich af op Zweinstijn, en in Londen. Het probleem in het boek is dat Harry anders is, hij heeft namelijk een aanval van Voldemort verweerd. Het verhaal begint met: ,,Harry Potter was in veel opzichten een vreemde jongen. Ten eerste was de zomervakantie zijn minst favoriete tijd van het jaar en ten tweede wilde hij dolgraag huiswerk maken, maar was hij dat gedwongen stiekem te doen, in het holst van de nacht…’’. Het loopt af met: ,,Harry grijnsde breed bij het zien van oom Hermans ontstelde gezicht en liep naar de uitgang van het station, terwijl Hedwigs kooi rammelde op het karretje. Deze zomer zou wel is heel wat beter kunnen worden als de vorige.’’ De titel slaat op: Het schooljaar dat Harry Potter dit jaar weer gaat beleven.
B* Samenvatting Voordat Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinstijn
begint kan beginnen, moet hij de zomer doorbrengen bij zijn oom en tante en vervelende neefje Dirk. Door een magisch ongelukje komt hij ’s avonds laat opeens op straat te staan. Dan blijkt Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het op Harry gemunt. Er volgt een enerverend schooljaar, met allerlei avonturen en nieuwe vakken zoals Dreuzelkunde, en zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbal wedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben. Hij komt van alles aan de weet, zoals dat Sirius Zwarts zij ouders heeft verraden en dat Sirius Zwarts tevens zijn peetvader is. Hij gaat met Sirius schrijven en spreekt hem af en toe door op een plek af te spreken, of wanneer Sirius door de haard komt. Ook beleeft hij weer veel lol met Hermelien en Ron. C Mijn mening -Ik vind het verhaal spannend, omdat ik de film ook heb gezien en dan weet je al een beetje hoe het verhaal is, maar je kunt je eigen fantasieën erin mee laten spelen. -Ik vind het verhaal grappig, want soms zaten er erg grappige stukjes in. -Ik vind het boek meeslepend, want er zitten allerlei intriges in, en je kan zo uren doorlezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling"