Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1426 woorden
  • 19 juni 2007
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
15 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass mur…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to s…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass murderer on the loose, and the sinister prison guards of Azkaban have been called in to guard the school...

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Keuze B Ik heb dit boek gekozen omdat ik de eerste 2 boeken ook al gelezen heb en het me wel leuk leek om toch wel verder te lezen. Daarom heb ik ook dit boek gekozen en niet een van deze opvolgers omdat ik dan een deel ‘zou missen’. Ik vond het boek erg leuk, omdat er veel spanning in zat en ook veel humor. Het boek is makkelijk te lezen, want er staan geen moeilijke woorden in, alleen toverspreuken die een beetje raar zijn om te lezen. Ik vond het ook leuk om dit boek te gaan lezen omdat ik van fantasieboeken houd. Het heeft ook een verrassend einde en daar houd ik wel van. Samenvatting C In het verhaal gaat het erover dat Sirius Zwarts is ontsnapt uit Azkaban in de vorm van een hond, want hij is een faunaat. Een faunaat is een tovenaar die zichzelf in andere wezens kan toveren.. Azkaban is een gevangenis voor tovenaars en heksen. Zij worden daar speciaal bewaakt door dementors. Dementors zijn rare spookachtige wezens die je ziel uit je lichaam kunnen zuigen. Het zijn dus ook in heel het verhaal door gevreesde wezens. De dementors komen ook op Zweinstein, de school van Harry, omdat het verhaal dat Sirius Harry wil vermoorden door iedereen wordt doorverteld en Sirius is het laatst gezien in een dorpje vlak bij de school van Harry. Harry wordt dan ook verscheidene keren aangevallen door de Dementors. Daarom gaat hij langs bij Professor Lupos die hem een spreuk leert tegen Dementors. Aan het einde van het verhaal wordt Harry dan ook aangevallen door de Dementors en spreekt de krachtige spreuk over hen uit en ze verdwijnen. De dementors vielen hem aan omdat hij naast Sirius zwarts stond die door het verhaal heen zijn vriend geworden is. Aan het eind van het verhaal laat Harry hem ontsnappen uit de armen van de Dementors omdat hij onschuldig is.
Probleem Het probleem van Harry in alle boeken is om mensen te helpen en om Voldemort te verslaan. Of het lukt weten we pas in het laatste boek dat nog uit moet komen. PLaats en tijd Alle Gebeurtenissen spelen zich af op Zweinstein. Dit is de school voor Hekserij en Hocus Pocus. De gebeurtenissen spelen zich af in een schooljaar en er breken in alle boeken weer nieuwe schooljaren aan en dus ook nieuwe avonturen. In het boek spreken we van een algemeen chronologische volgorde met heel af en toe een flashback. Personages Alle personen die in het verhaal langs komen zijn: Harry Potter ( hoofdpersoon ) Harry is een jongen die toen hij nog een baby was Voldemort, een krachtige tovenaar, heeft verslagen. Harry ’s ouders zijn toen vermoord door Voldemort. Harry heeft een litteken over gehouden aan zijn gevecht. Het litteken is in de vorm van een bliksemschicht. Ron Wemel Vriend van Harry en lid van de familie Wemel die al generaties lang bij Zweinstein zitten. Ze hebben allemaal rood haar en goedkope kleding aan. Hermelien Griffel Vriendin van Harry. Ze is een wijsneusje en erg bijdehand. Ze kan goed leren en is een betwetertje. Ze leert Harry altijd een lesje als hij een spreuk verkeerd doet. In het verhaal heeft ze een tijdverdrijver om haar nek hangen om al haar lessen te kunnen volgen en om dus door de tijd te kunnen reizen. Deze hanger word aan het einde van het verhaal erg belangrijk.
Sirius Zwarts Dit is de peetvader van Harry en hij wordt verdacht van het verraden van Harry’s ouders. Hij is in het verhaal ontsnapt uit Azkaban en hij is dus de gevangene van Azkaban. Draco Malfidus Draco is een medeleerling van Harry en hij kwelt Harry de hele tijd. Hij is heel vervelend en verwend. Korzel& Kwast Dit zijn de vrienden van Malfidus. Zij volgen al zijn voetsporen. Marcel Lubbermans Dit is een medeleerling van Harry en hij is heel vergeetachtig en een beetje onhandig. Voldemort Dit is de tovenaar die de ouders van Harry heeft vermoord en die Harry niet heeft weten te doden. Hij wordt gevreesd door alle tovenaars en wordt ook nooit bij z’n naam genoemd maar hij wordt ‘Jeweetwel’ genoemd. Cornelius Doebel Dit is de minister van het Ministerie van Toverkunsten. Peter Pippeling Dit was een goede vriend van de James Potter, de vader van Harry, Sirius Zwarts en Professor Lupos. Peter Pippeling verandert zichzelf in Schurfie, de rat van Ron, om zo niet op te vallen. Peter Pippeling heeft Lilly en James verraden aan Voldemort.
Familie Duffeling Dit zijn de tante, oom en neef van Harry bij wie hij ten vondeling is gelegd toen hij een baby was. Het gezin bestaat uit Petunia, een vreselijk rotmens die niet op weet te houden met praten, Herman, een dikke oom die Harry haat en hem veel straf geeft, en Dirk, een dikke neef die de hele dag in z’n stoel zit behalve als ze gaan eten. Margo Duffeling Dit is de zus van Herman. Dit mens heeft een hekel aan de familie van Harry en aan Harry zelf. James en Lily Potter Dit zijn de ouders van Harry. Zij zijn vermoord door Voldemort nadat Peter Pippeling ze verraden heeft. Albus Perkamentus Dit is het schoolhoofd van Zweinstein. Hij is al oud en heeft een hele lange baard. Severus Sneep Professor Sneep geeft Toverdranken op Zweinstein. Hij heeft een hekel aan Harry en Ron en vindt dat Hermelien een studiebol is. Hij is het hoofd van de afdeling Zwadderich. Sybilla Zwamdrift Professor Zwamdrift geeft Waarzeggerij op Zweinstein. Zij zegt tegen Harry dat hem de Grim te wachten staat. Hagrid Dit is een goede vriend en de leraar van Ron Hermelien en Harry. Hij geeft dit jaar voor het eerst les en geeft Verzorging van Fabeldieren.
Madame Pleister Madame Pleister is leidinggevende bij de ziekenzaal. Zij verzorgt iedereen met hart en ziel. Ze weet alles over alle ziektes en kwaaltjes. E Ervaring Ik vond het boek heel erg leuk omdat ik het onderwerp leuk vind. Het onderwerp is Tovenarij en dat vind ik gewoon leuk. De kant tovenarij van dit boek komt in heel het verhaal voor. Er worden bijvoorbeeld toverspreuken gebruikt en toverlessen worden gevolgd. Het boek bevat genoeg gebeurtenissen om het in een zucht uit te lezen. Ik heb dit boek dan ook in een keer uitgelezen. Het boek gaat wel het meest over de hoofdpersoon en wat hij meemaakt. Zijn gevoelens komen wel aan de orde maar niet zo vaak. Zijn gedachten wel. In dit verhaal staan veel gebeurtenissen die ik zelf ook mee zou willen maken, zoals: toveren, vliegen op een bezemsteel, vliegen op een hipogrief als scheurbek. Ik vind Harry als hoofdpersoon heel erg leuk want hij is grappig en hij maakt natuurlijk heel veel mee. Ik vind het verhaal erg makkelijk om te lezen want er staan geen lastige woorden in die je in een woordenboek op moet zoeken. Het is ook logisch geschreven. Er zitten niet zoveel dialogen in het verhaal maar meer tekst die het verhaal duidelijk houdt. G Auteur J.K. Rowling is geboren in 1965 in Chipping-Sodbury in Engeland. Vroeger toen ze klein was toen speelde ze heel graag buiten met haar vriend en vriendinnetje die broer en zus waren. Deze kinderen heten heel erg toevallig met hun achternaam Potter. Hier heeft Joanne haar naam dus vandaan gehaald. Het lievelingsvak van Joanne was Engels. Ze vond het zo’n leuk vak omdat ze daarbij wel eens verhalen moest schrijven. Joanne schreef haar eerste verhaaltje toen ze 5 jaar was. Het verhaaltje heette Rabbit. Het ging over een konijntje die de mazelen kreeg en toen kwamen al zijn vriendjes langs. Ze is altijd blijven schrijven vanaf die leeftijd en ze besloot dat ze schrijfster wilde worden. Ze schreef veel verhalen maar liet het andere mensen nooit lezen. Na de middelbare school ging Joanne naar de universiteit waar ze Frans ging studeren. Toen ze 26 jaar was verhuisde ze naar Portugal om daar Engelse les te gaan geven. Ze trouwde daar met een journalist maar uiteindelijk gingen ze uit elkaar. In Portugal begon ze met het schrijven van haar Harry Potter boek. Na de scheiding ging ze naar Engeland terug en ze ging in Edinburgh wonen. Ze had alleen het geld dat ze kreeg van een bijstandsuitkering. Ze schreef verder aan haar boek in een café als haar dochtertje aan het slapen was. Toen is ze ontdekt door iemand en die heeft het boek uitgebracht. Het boek werd een wereldwijd succes en ze besloot verder te schrijven. Inmiddels is Joanne een van de meest verdienende vrouwen van Engeland. Ze werkt nu fulltime als schrijfster.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling"