Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 565 woorden
  • 13 februari 2002
  • 286 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
286 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass mur…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to s…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass murderer on the loose, and the sinister prison guards of Azkaban have been called in to guard the school...

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Waarom heb je het boek gekozen? Ik had de andere boeken van harry potter ook gelezen. En ik vond ze allemaal heel leuk en goed. En deel drie leek me spannend en leuk. Beschrijf wat erop de voorkant van je boek staat. Een vreemde vogel met een persoon erop. Onderaan staan drie vreemde personen. Helemaal boven aan staat de naam van de schrijfster. De titel van het boek staat er in gouden letter op. Verder staat er een volle maan op. Geef titel verklaring. Het begin van de titel is “Harry Potter”, de hoofdpersoon.De rest is “en de gevangene van azkaban, daar gaat het over over de ontsnapte gevangene van azkaban. Dus het gaat over harry potter die de gevangene van azkaban ontmoet.
Hebben de hoofdstukken een titel? Ja ze hebben hoofdstukken. Een hoofdstuk heet “uilenpost” in dat hoofdstuk krijgt harry potter post via uilen.Dus ik vind het wel passend Wat voor soort boek is het? Fantasie Wat is het onderwerp van het boek? Een jongen die leert toveren Samenvatting Aan het begin is Harry Potter bij de Duffelingen (dit zijn de onaardige oom en tante van Harry) waar hij zich heel erg verveelt. Op een dag kwam tante Margot die er een sport van maakt op Harry te beledigen. Tijdens het bezoek van Margot wordt Harry is een keer zo boos dat hij Margot opblaast. Omdat hij wist dat z’n oom en tante heel boos zouden zijn vluchtte hij daar kwam hij terecht op een bus die de “collectebus” heet. Daarmee gaat hij naar Londen naar de wegisweg. Hier aangekomen verblijft hij hier tot het einde van de vakantie. Op school komt hij erachter dat er iemand naar hem op zoek is namelijk Sirius Zwarts. Dit is een ontsnapte moordenaar. Later komt hij erachter dat Sirius zijn peetvader is. Hij verdenkt Sirius van de moord op zijn ouders. Maar later komt hij erachter dat dit niet zo is, het was namelijk Peter Pippeling een andere vriend van z’n vader die hen had verraden. Sirius zou tot de Dementors kus veroordeeld worden( dan wordt je ziel weggehaald maar dan leef je nog wel maar zonder emoties of wat dan ook) maar daar steekt Harry een stokje voor. Hij zorgt ervoor dat Sirius ontsnapt. Wie waren de hoofdpersonen in het boek? Harry Potter, ron Wemel, Hermelien Griffel. Harry potter is de hoofdpersoon, om hem draait het hele verhaal. Ron Wemel is de beste vriend van harry Potter. Hermelien Griffel is ook een goeie vriend van harry Potter.
Met welk persoon in het boek leefde jij het meeste mee? Ik denk met harry potter, want die komt er achter dat er een moordenaar acheter hem aan zit die later blijkt dat hij zijn peet vader is. En in het boek gebeuren er veel dingen met hem zoals dat hij van een vliegende bezem af valt van 10 meter hoog, dat lijkt me best wel pijnlijk. Wat vind je van het boek? Ik vind het een heel mooi, leuik en spannend boek. Soms is het ook best zielig. Ik vind dat het boek heel mooi is geschreven door de schrijfster. Een heel spannend moment vind ik dat harry zijn vriend ron moet redden. In welke jaren speelt het boek zich af? Het boek speelt zich eigenlijk in onze tijd af, want er zijn auto’s zoals in deze tijd en treinen die op elektriciteit rijden.

REACTIES

E.

E.

Je moet echt een betere boekverslagen schrijven. Hier hebben kinderen echt niks aan.

19 jaar geleden

B.

B.

volgende keer als je een nieuw boekverslag maakt, correcteer de spelfouten dan wel.

12 jaar geleden

R.

R.

vrij slechte samenvatting het loop niet goed door en is erg vaag, je kan beter zelf een samenvatting maken.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling"