Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 378 woorden
  • 28 september 2001
  • 126 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
126 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potte…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receivin…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potter is a wizard!

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Harry Potter en de steen der wijzen. (J. K. Rowling) Harry Potter is een jongen van elf die al heel zijn leven bij zijn onaangename oom (Herman), tante (Petunia) en z'n neefje Dirk woont. Zijn ouders die uitstekende tovenaars waren werden bij Harry’s geboorte vermoord door de grootste vijand van de tovenaars: Voldemort die jeweetwel wordt genoemd. Voldemort probeerde Harry ook te vermoorden maar dat lukte hem niet, Zijn vloek was teruggekaatst, hij hield er alleen maar een groot litteken op z'n voorhoofd van over in de vorm van een bliksemschicht. Door zijn contact met hem en zijn overwinning was Harry zeer beroemd in de tovenaarswereld, maar hij wist van niets en woonde nog elf eenzame jaren bij zijn oom en tante. Hij was namelijk bij hen onder gebracht na de dood van vader en moeder. Zijn oom had hem nooit iets verteld over zijn afkomst omdat hij niets met de tovenaars te maken wilde hebben. Harry had daar geen vrienden omdat hij zo geminacht werd door iedereen. Hij kreeg namelijk nooit kleren en moest altijd de oude versleten kleren dragen van zijn dikke neef, die voor hem veel te groot waren. Er gebeurden al die tijd vreemde dingen met Harry die hij niet kon verklaren, totdat hij brieven ontving dat hij naar de Zweinstein de hogeschool voor hekserij mocht. Na een lange treinreis op de Zweinsteinexpress kwam hij uiteindelijk aan. Hij werd door iedereen bekeken en aangestaard want iedereen had een grote bewondering voor hem. Het duurde niet lang voor hij nieuwe vrienden en vijanden gemaakt had. Zijn beste vriend was Ron Wemel waar hij het hele jaar spannende avonturen mee beleeft. Wanneer voor het eerst op school kwam moest hij met alle eerstejaars een hoed opzetten, de sorteerhoed. Deze hoed bepaalde in welke afdeling van de school je zou gestuurd worden. Huppelpuf, ravenklauw Zwadderich en Grifoendoer. Harry ging naar de Grifoendoer, samen met Ron. Elke afdeling kon punten behalen, door te winnen met zwerkbal, of een goed antwoord geven op een vraag. Je kon ook minpunten krijgen, daar waren Harry en Ron specialisten in. Aan het eind van het jaar wordt er gekeken welke afdeling het meeste punten heeft. Maar om dat te weten te komen zal je het boek zelf moeten lezen. Veel leesgenot.

REACTIES

P.

P.

ik vond je uitreksel niet echt goed, omdat je het te kort had gemaakt, en niet goed genoeg uitlegt waar het uiteindelijk over gaat, bv wat die steen de wijzen inhoud, en dat voldemond in het bezit wil komen van de steen der wijzen met behulp van pofessor kinkel.

nou dat was het een beetje groetjes paula

22 jaar geleden

B.

B.

he he zot hahahahahahahahahahaha spast

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling"