Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 2081 woorden
  • 17 januari 2023
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Boek
Vertaald als
Harry Potter en de Steen der Wijzen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
336
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
3 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen

Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potte…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receivin…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potter is a wizard!

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Hoofdstuk 4 

Er werd op de deur geklopt, en toen kwam er iemand met de der in huis kwam vallen. Een grote man met een baard. Hagrid. Hij kwam vertellen dat Harry een tovenaar was en naar Hogwarts mocht. Hij was heel verbaast toen hij erachter kwam dat Harry niets wist. Hij vertelde heel veel over wat Harry moest weten en maakte ruzie met oom Vernon.  

Hoofdstuk 5 

Harry werd wakker op Hagrids jas. Ze gingen met de boot naar Londen. Ze gingen schoolspullen kopen voor Harry. Ze liepen ‘the leaky Cauldron’ in en allemaal mensen wouden met Harry praten. Toen gingen ze door een geheime doorgang naar een geheime stad ‘Diagon Alley’. Als eerst gingen ze naar een goed bewaakte bank, Gringotts. Het is daar geheim wat in kamer 713 ligt. Ze gingen met hoge snelheid, in een klein karretje naar de kluis. Toen ze weer buiten stonden hadden ze heel veel geld. Ze gingen schoolkleren kopen toen Harry daar een opschepperig joch tegenkwam. Ze kochten nog meer spullen als school boeken, een toverstaf en zelfs een uil (Hedwig). 

Hoofdstuk 6 

Harry vroeg oom Herman om hem de volgende dag naar het station in Londen te brengen. Hij moest daar om elf uur op perron 9 3/4 zijn. Toen hij op het station was kon hij zijn perron niet vinden.  De conducteur wist het ook niet. Ze zag een roodharig gezin, die ook over perron 9 3 4 aan het praten waren. Toen vroeg hij aan hen hoe hij daar moest komen, recht op het hek tussen perron 9 en 10 aflopen. Fred en George hielpen hem de trein in. Toen kwam Ron naast hem zitten. Hij heeft en rat, Scabbers. Ze praatten over van alles en nog wat. Neville was zijn pad kwijt. En Hermione ging hem helpen zoeken. Ze kregen nog ruzie met Draco malfoy, Crabbe en Goyle. 

Toen ze aankwamen werden ze door Hagrid naar Hogwarts geleid met een boot. 

Hoofdstuk 7 

De eerstejaars worden door Hagrid naar McGonagall gebracht. Ze krijgen uitgelegd dat er  huizen zijn: Hufflepuff, Gryffendor, Slytherin en Ravenclaw. Iedere eerstejaars moet de sorteerhoed op zijn hoofd zetten en dan worden ze ingedeeld in de 4  huizen. Hermoine, Neville, Ron en Harry gingen naar gryffendor. Draco ging naar Slytherin. Toen toverde Albus Dumbledore overal eten vandaan en genoot hij van het heerlijke maal. Toen ontmoette hij de geest Nearly Hedless Nick. Aan het einde van het eten zong iedereen het hogwarts lied. 

Hoofdstuk 8 

Harry en Ron leerde Peeves kennen, een hele vervelende geest. De conciërge Argus Filch met zijn kat Mrs Norris zijn nog erger. Hij had zijn eerste lessen, en  kwam er achter dat toveren meer is dan een stok en een spreuk. Harry kreeg een briefje van Hagrid via zijn uil. Ze hadden les met de Slytherins bij Snape. Hij kwam erachter dat Snape hem niet mocht en had al 2 minpunten voor Gryffendor te pakken. Daarna gingen ze op bezoek bij Hagrid. Daar vonden ze een krantenartikel over een inbraak bij Gringotts. 

Hoofdstuk 9 

Neville kreeg een glazen bal vol rook, die rood wordt als je iets vergeet. Ze hadden hun eerste vliegles, samen met de Slytherins. Iedereen moest bij een bezem staan en zich afzetten tegen de grond. Maar Neville vloog meters de lucht in. En brak bij het landen zijn pols. Ze mochten niet meer aan hun bezems zitten, maar draco pakte de glazen bal van Neville en vloog ermee weg. Harry vloog erachteraan. Toen kwam madam Hooch terug en zag Harry vliegen, ze nam hem mee naar Oliver Wood en hij zat in het zwerkbal team. Daarna daagde draco hem uit voor een toverduel, maar hij kwam niet opdagen. Toen moesten Harry en zijn vrienden ongezien terug naar de slaapzaal. Maar Peeves verraadde hen. Toen vluchtten ze en kwamen per ongelijk uit in de verboden gang. 

Hoofdstuk 10 

Dit wil je ook lezen:

Harry kreeg via een uil een nieuwe bezem: een nimbus 2000. Toen kreeg hij zijn eerste vliegles van Oliver Wood. Harry kreeg de rol van de seeker hij moest de kleine gouden bal proberen te vangen. Daarna had Harry toverles en leerde hij de spreuk: wingardium leviosa. Daarmee liet je dingen zweven. Tijdens het eten ging hermoine naar de wc en kwam er een trol binnen. Iedereen moest naar de slaapzaal. Harry en ron wilden hermoine redden. Ze probereden de trol te verslaan en dat lukte door hun nieuwe spreuk, de knots bleef zweven. De drie werden gevonden drie leraren en hermoine nam de schuld op zich. Uiteindelijk verdienden ze 5 punten. Vanaf toen waren ze vrienden. 

Hoofdstuk 11 

 Harry stond met hemoine en ron opde binnenplaats toen ze snape zagen, hij hinkte. Hij pakte harry's boek over quiddich af. Daar was harry 'savonds nog boos over. Toen hij dat boek terug wilde stelen hoorde hij snape praten met Filch. En hij zag dat snapes been onder het bloed zat. Hij werd betrapt en weggestuurd. Hij vertelde dat aan ron en hermoine en ze kwamen tot de conclusie dat hete met de hond te maken heeft. De volgende dag was zijn eerste quiddich wedstrijd.tijdens die wedstijd had harry op een gegeven moment het gevoel dat hij zijn eigen bezem niet meer kon besturen. Zijn vrienden redden hem door snape af te lijden, want hij bestuurde harry's bezem. Toen ving Harry de snaai! Gevangen met zijn mond. Gyffondor had gewonnen. Toen gingen harry en zijn vrienden lang bij hagrid om hem uit te horen over pluisje. Ze hoorden ook over ene nicolas flamel. 

Hoofdstuk 12 

Het is kerstvakantie en harry, ron en hermoine zoeken in de bieb in alle boeken naar nicolas flamel. Harry leerde ook toverschaken. Harry kreeg ook kerst cadeaus: een houten fluit van hagrid, 50 pence van zijn oom en tante, een wemel trui, karamel, choco kikkers en de onzichtbaarheidsmantel zijn vader. Hij maakte de rest van de dag plezier met ron. 's Avonds probeert hij zijn mantel en leest hij gemeime boeken uit de bieb. Hij hoorde filch en snape en hij sloop weg. Toen kwam hij uit in een kamer met een spiegel. Hij zag zijn familie. De volgende dag nam hij ron mee. Maar hij zag zichzelf als de aanvoerder van heet zwerkbal team. De volgende avond ging hij weer alleen. Maar albus dumbledore was daar ook, hij legte uit dat het en spiegel van verlangen is. Hij verbood harry om nog eens in de spiegel te kijken. En dumbledore ziet zichzelf met sokken. 

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Hoofdstuk 13 

Na de vakantie had harry nachtmerries van de spiegel en had hij flamel nog niet gevonden. In de kleedkamer kreeg neville een chocokikker want draco had hem gepest. Toen vond harry op hete kaartje nicolas flamel. En hermoine vond in een oud boek dat hij de makere is van de steen der wijzen, een steen die onsterfelijk maakt.ze bedachten ook dat de steen bij de hond ligt en is bij de bank lag. 

Toen speelde harry de volgende wedstsrijd, met snape als scheids. En al heel snel had harry de snaai. Terwijl draco en zijn vriendjes aan het vechten waren tegen marcel en ron.na de wedstrijd zag harry snape naar het verboden bos lopen. Harry ging er boven zweven op zijn bezem. Hij hoorde hem bedreigend praten tegen quirrrel. 

Hoofdstuk 14 

Hagrid was in de bieb, harry en zijn vrienden ook, ze zagen hem boeken pakken over draken. En ze vertelden hagrid dat ze wisten wie flamel is. Draken zijn verboden, maar toen ze bij hagrids huisje kwamen zagen ze een draken ei. Terwijl ze hem eigelijk wilden vragen over de steen der wijzen. Maar hij liet weinig los. Draco kwam er ook achter dat daar een ei lag. Een tijdje later kregen ze een briefje dat het ei uitkwam. Ze besloten de draak naar Roemenië te brengen (naar de broer van ron.) omdat hij te groot werd voor het houten huis van Hagrid. Ron werd gebeten door de draag en moest naar madam plaster. Een paar dagen later brachten harry en hemione de draak in een kist met de onzichtsbaarheidsmantel, naar daar was draco betrapt doorMcGonagall. Omdat hij harry wilde betrappen. Harry en ron gaven de draak af aan de vienden van Charly. Toen werden ze betrapt door flich. De mantel waren ze vergeten. 

Hoofdstuk 15 

Ron en Harry werden naar McGonagall gebracht en het zag er slecht voor hen uit. Toen kwam Neville binnen, die hen had willen waarschuwen. Het kostte hen 50 per persoon. De volgende weken werd harry door iedereen genegeerd. Later hoorde hij Quirrel weer bedreigd worden door snape. Harry, ron en hermione wisten niet wat ermee moesten. De volgende dag kregen draco, neville, hermione en Harry straf. Ze moesten met Hagrid het verboden bos in. Ze moesten eenhoornbloed zoeken. Harry, Hagrid en hermione kwamen 2 centaurs tegen die niets wilden zeggen over een gewonde eenhoorn. Op een gegeven moment vonden draco en harry een dode eenhoorn. Iets dronk het bloed en harry kreeg hoofdpijn. Harry werd gered door centaur firenze. Die verteld harry dat het bloed je leven verlengd. Harry kwam in zijn slaapkamer tot conclusie dat snape de steen der wijzen probeert te stelen voor voldemort. En Harry vond de onzichtsbaarheidsmantel terug op zijn bed.              

Hoofdstuk 16 

Het was jaren later en Harry had nog steeds last van zijn hoofd. Maar nu was het erger, hij had het gevoel dat er iets ergs ging gebeuren. Harry ging naar Hagrid, want het zat hem niet lekker. Hagrid vertelde hen dat hij aan de drakenei dealer had verteld hoe fluffy uitte schakelen was. Harry, Ron en Hermione wilden het tegen Dubledore zeggen, maar die zat in londen. Dus ze besloten de steen te stelen voordat snape dat kon doen. Neville wilde hen eigenlijk nog verklappen maar he4rmione sprak een spreuk waardoor hij dat niet kon doen. Onderweg naar de steen maakte ze peeves nog bang. Toen kwam het drietal bij de verboden afdeling. Ze zagen al een harp liggen voor Fluffy. Hermione speelde fluit voor fluffy en ze passeerden hem. Toen moesten ze ver naar beneden in een plant springen. Ze zaten vast maar hermione wist een spreuk waardoor ze los kwamen. Toen kwamen ze in een kamer met allemaal vliegen de sleutels en bezems. Ze wisten de goede sleutel te vangen. Daarna kwamen ze aan bij een groot schaakspel. Ze namen hun posities in en door ron op te offeren wonnen ze. Hermione en Harry gingen door naar een puzzel met gif drankjes. Hermione dronk het drankje dat ze terug kon, Harry kon weer verder. 

Hoofdstuk 17 

Daar was Quirrell. Hij vertelde dat hij Harry bijna van zijn bezem had gegooid. En Quirrell liet allemaal touwen om harry komen. En Harry zag toen de spiegen van erised. Quirrell verrteldde dat snape zijn dekmantel was geworden. En dat Voldemort altijd bij hem was. Hij was degene die de steen probeerde te stelen bij gringotts. Harry bedacht dat hij Quirrel al eerder had ontmoet in the leaky cauldron. Maar quirrell snapte niet hoe die spiegel werkte. Toen hoorde harry een stem die niet van hen 2 kwam. Harry moest in de spiegel kijken en vertellen wat hij zag. Harry loog. En de steen viel in zijn jaszak. En hij wilde wegrennen. En toen zag hij voldemort in quirrells achterhoofd. Quirrell wilde harry tegenhouden maar zijn handen deden pijn als hij harry aanraakte. Harry zakte langzaam weg. 

 Harry zag de snitch boven zich hangen, maar kon hem niet pakken. Naast hem zat dumbledore. Harry was in paniek over de steen. Hij lag in het ziekenhuis. Al 3 dagen. Dumbledore zat daar want hij kwam hermiones uil tegen. Dumbledore lechte uit dat de steen was vernietigd. Wat betekend dat nicolas flamel zal sterven. En voldemort is ook niet voorgoed verslagen. Quirrell kon harry niet aanraken omdat Harry veelste geliefd was. Dumbledore had de onzichtbaarheidsmantel van Harry's vader gestuurd, want die was bij hem in bewaring. Snape kon harry niet uitstaan, omdat hij harry's vader ook niet kon uitstaan. Harry's vader had hem gered van de dood en snape had altijd het idee dat hij nog iets terug moest doen. Daarom probeerde snape harry te beschermen. En harry ontving de steen omdat hij hem niet zou gebruiken voor geld of leven. Harry zag zijn vrienden weer en Hagrid kwam nog even langs. Van hem kreeg hij een fotoboek van zijn ouders. De volgende dag gingen harry en zijn vrienden naar het eindejaarsfeest. Waar slytherin voorstond met de punten, maar Gryffendor kreeg nog 160 punten voor dapperheid, beste potje schaken, logisch nadenken en het opnemen tegen je vrienden. Dus gryffendor had gewonnen van slytherin! Uiteindelijk ging ook iedereen over naar het volgende jaar. En harry ging weer terug naar de familie dursley in de zomervakantie. 

 Harry zag de snitch boven zich hangen, maar kon hem niet pakken. Naast hem zat dumbledore. Harry was in paniek over de steen. Hij lag in het ziekenhuis. Al 3 dagen. Dumbledore zat daar want hij kwam hermiones uil tegen. Dumbledore lechte uit dat de steen was vernietigd. Wat betekend dat nicolas flamel zal sterven. En voldemort is ook niet voorgoed verslagen. Quirrell kon harry niet aanraken omdat Harry veelste geliefd was. Dumbledore had de onzichtbaarheidsmantel van Harry's vader gestuurd, want die was bij hem in bewaring. Snape kon harry niet uitstaan, omdat hij harry's vader ook niet kon uitstaan. Harry's vader had hem gered van de dood en snape had altijd het idee dat hij nog iets terug moest doen. Daarom probeerde snape harry te beschermen. En harry ontving de steen omdat hij hem niet zou gebruiken voor geld of leven. Harry zag zijn vrienden weer en Hagrid kwam nog even langs. Van hem kreeg hij een fotoboek van zijn ouders. De volgende dag gingen harry en zijn vrienden naar het eindejaarsfeest. Waar slytherin voorstond met de punten, maar Gryffendor kreeg nog 160 punten voor dapperheid, beste potje schaken, logisch nadenken en het opnemen tegen je vrienden. Dus gryffendor had gewonnen van slytherin! Uiteindelijk ging ook iedereen over naar het volgende jaar. En harry ging weer terug naar de familie dursley in de zomervakantie. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling"