Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 424 woorden
  • 30 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Harry Potter en de halfbloed prins
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
607
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2006 Genomineerd)

Boekcover Harry Potter and the Half-blood Prince
Shadow

It is Harry Potter’s sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. As Voldemort’s sinister forces amass and a spirit of gloom and fear sweeps the land, it becomes clear to Harry that he will soon have no choice but to confront his destiny. Can Harry succees in the death-defying tasks ahead?

It is Harry Potter’s sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. As Voldemort’s sinister forces amass and a spirit of gloom and fear sweeps the land, it b…

It is Harry Potter’s sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. As Voldemort’s sinister forces amass and a spirit of gloom and fear sweeps the land, it becomes clear to Harry that he will soon have no choice but to confront his destiny. Can Harry succees in the death-defying tasks ahead?

Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting

Iedereen gelooft dat de heer des duister terug is en dus geloven ze Harry ook. De heer des duisternis, ook wel Heer Voldemord, heeft verscheidene moorden op zijn naam staan, een daarvan is die op de ouders van Harry.
Harry begint aan zijn 6de jaar van Zweinstein ( een school voor tovenaars ), hier zijn al verscheidene pamfletten gegeven over de nieuwe voorzorgsmaatregelen van de school over hoe ze de heer des duister buiten kunnen houden.
Het schooljaar is begonnen en Harry heeft vermoedens dat een van zijn medeleerlingen een dooddoener ( een volger van Heer Voldemord ) is. Hij gaat onderzoeken of die jongen er iets mee te maken heeft.

Harry word in het schooljaar gevraagd of hij lessen wil komen volgen bij Perkamentus (het schoolhoofd) en Harry gaat erop in. In die lessen krijgt hij te zien hoe hij de gruzielementen
(dit zijn elementen waar een deel van de ziel van Voldemord word opgeslagen, zodat hij nauwelijks kan sterven). Voldemord heeft 7 voorwerpen daarvoor gebruikt en er zijn er al 2 kapot dat is het dagboek van Voldemord en een ring van een persoon die hij heeft vermoord.
Het einde van het schooljaar komt inzicht. Hij gaat voor de laatste les met Perkamentus op zoek naar een van de gruzielementen. Ze vinden hem en nemen het voorwerp terug naar het kasteel. Eenmaal aangekomen bij het kasteel zien ze ‘’het duistere teken’’ boven een van de torens. Dit duistere teken heeft een van de dooddoeners gemaakt zodat Perkamentus zo snel als hij maar kan terug kwam naar het kasteel. Het duistere teken kan alleen worden vertoond als er iemand dood is gegaan door een vervloeking van een van de dooddoeners. Het vermoeden dat die leerling, waar ik het eerder over had, een dooddoener zou zijn is terecht, want als ze binnen komen zien ze dat die leerling op hun staat te wachten. Hij houd Perkamentus onder schot en Harry is met een verstijvingspreuk verstijft. Hij kan niets meer doen. Dan komt een van de leraren van Harry en die vermoord Perkamentus. De dooddoeners vluchten en op dat moment word alles duidelijk. Ze zijn in de val gelokt.

MIJN LEESERVARING

Ik vond het echt een prachtig verhaal. Het was soms wel moeilijk omdat het in het Engels was. (ik had het namelijk in het Engels gekocht) Maar over het algemeen ging het redelijk. Ik kon me goed indenken in de personages en dat maakte het verhaal denk ik heel interessant. Het was wel jammer dat ik al wist dat er iemand dood ging. Dat vind ik achteraf wel jammer.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling"