Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 678 woorden
  • 30 augustus 2006
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 19 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Harry Potter en de halfbloed prins
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
607
Oorspronkelijke taal
Engels
Verfilmd als
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2006 Genomineerd)

Boekcover Harry Potter and the Half-blood Prince
Shadow

It is Harry Potter’s sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. As Voldemort’s sinister forces amass and a spirit of gloom and fear sweeps the land, it becomes clear to Harry that he will soon have no choice but to confront his destiny. Can Harry succees in the death-defying tasks ahead?

It is Harry Potter’s sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. As Voldemort’s sinister forces amass and a spirit of gloom and fear sweeps the land, it b…

It is Harry Potter’s sixth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. As Voldemort’s sinister forces amass and a spirit of gloom and fear sweeps the land, it becomes clear to Harry that he will soon have no choice but to confront his destiny. Can Harry succees in the death-defying tasks ahead?

Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
1. De titel van het boek is Harry Potter En de halfbloed prins.
2. Het boek is geschreven door J.K. Rowling.
3. Het boek is eerst uitgegeven door Bloomsbury in Engeland in Nederland is het uitgegeven dor uitgeverij De harmonie.
4. Het boek is voor het eerst verschenen in 2006.
5. Harry, Ron en Hermelien zijn de hoofdpersonen in het boek.
6. Harry is een dappere, betrouwbare, aardige en ook wel slimme jongen met zwart haar, een ronde bril en een litteken in de vorm van een bliksemschicht op zijn voorhoofd . Ron is een grappige soms een verlegen jongen die heel snel erg lang is geworden en met rood haar net als zijn hele familie. Hermelien is een superslim en dapper meisje met lang krullend blondachtig haar en heeft altijd wel boeken in haar arm.
7. De belangrijkste gebeurtenis in het boek is dat de dooddoeners op hun school komen en Perkamentus vermoorden.

8. Ja, ik vind de titel bij het boek passen, omdat de Halfbloed prins er echt in voorkomt.
9. Het verhaal speelt zich af in Engeland omdat er veel Engelse gewoontes in worden gebruikt.
10. Het speelt zich af in het heden, want er wordt in het begin van het verhaal een televisie genoemd.
11. Er staan geen tekeningen in het boek alleen die op de kaft en die is gemaakt door Ien van Laanen.
12. Ik vind de tekening bij het boek passen omdat er een rare sfeer omheen hangt en in het boek ook.
13. Nee, het is geen realistisch verhaal. omdat er magie in voorkomt dat bestaat niet.
14. Ik vind het boek spannend en verrassend ,omdat spannende dingen gebeuren zoals spioneren dingen zoeken die rare krachten hebben etc. Verrassend, omdat je steeds schrikt van de dingen die gebeuren.
15. Ik kan het boek wel aanraden omdat het een erg leuk en spannend boek is.
16. Korte samenvatting.

Het verhaal begon allemaal in het kantoor van de ‘Dreuzelpremier’ die bezoek kreeg van de ‘andere minister’ ze hadden het over rare ongevallen, zoals een instorting en een mysterieuze moord. Het volgende jaar kwam hij terug om de nieuwe premie schobbejak aan hem te laten voorstellen.
Harry zat zoals elk jaar bij de vreselijke Duffelingen waar hij het dit jaar maar even hoefde vol te houden want hij had een brief gekregen van Perkamentus waarin stond dat hij Harry kwam ophalen en dat hij hem naar Het Nest zou brengen. Hij haalde Harry op en zei tegen hem dat hij hem dit jaar privéles zou geven. Ook gingen ze Slakhoorn overhalen om weer op Zweinstein les te gaan geven.
Eenmaal aangekomen bij Het Nest zag hij zijn beste vrienden Ron en Hermelien terug.
Na een paar weken moesten ze de schoolspullen ophalen. Ze kwamen zijn grootste vijand Draco tegen en gingen hem volgen omdat hij zich raar gedroeg. Ze zagen dat hij in een winkel met allerlei duistere voorwerpen ging. Ze hadden hem iets horen zeggen over iets repareren.
Eenmaal op school kwam Harry erachter dat Sneep verweer tegen de zwarte kunsten gaf en dat Slakhoorn toverdranken gaf. Dit was een grote verrassing omdat Sneep al zes jaar aasde op het baantje leraar verweer tegen de zwarte kunsten maar hem nooit had gekregen.
Op zijn eerste lesdag kreeg hij toverdranken waar hij geen boeken voor had gekocht, dus hij leende er een van school. Tot zijn schrik stonden er allemaal spreuken en handige tips in over toverdranken brouwen.
De week daarop was zijn eerste les van Perkamentus, zo’n ‘les’ hield in dat hij in iemands herinnering ging kijken om zo meer te weten te komen over het plan van Voldemort, daar kwamen ze inderdaad achter. Voldemort bleek allemaal gruzielementen te hebben gemaakt (gruzielementen zijn voorwerpen met een stuk van je ziel erin).
Een paar weken daarop dacht Perkamentus dat hij wist waar een gruzielement was te vinden. Toen ze bij de plek waren aangekomen waar het gruzielement zou liggen stonden hun nog wat gevaren te wachten zoals necroten.
Toen ze weer terug op school waren werd de school aangevallen. Perkamentus werd vermoord Sneep bleek de halfbloed prins te zijn en dan is het gruzielement ook nog eens nep!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Half-blood Prince door J.K. Rowling"