Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

In de zomervakantie krijgt Harry een brief van Dumbledore dat hij hem zal komen bezoeken in de vakantie. Tot die tijd mag hij niet weg. Als Dumbledore hem eindelijk op komt halen gaan ze eerst langs een oude leraar. Harry haalt Slughorn over om weer leraar op Hogwarts te worden, daarna vertrekken ze naar het huis van de Weasley’s. Hier blijft hij de rest van de vakantie. Als ze met z’n allen naar Diagonalley gaan om spullen te kopen en ook naar de nieuwe winkel van de tweeling gaan, komen ze Draco tegen. Harry, Ron en Hermoine volgen hem onder de onzichtbaarheidmantel van Harry. Hij blijkt naar de winkel te gaan waar Harry ooit terecht is gekomen door middel van Brandstof. Draco wil iets laten repareren, maar ze komen er niet achter wat dit is.

Als ze op de trein zitten naar Hogwarts worden hij en Neville uitgenodigd om naar Slughorn te komen. Die wil blijkbaar alleen met hun bevriend zijn omdat ze mensen met macht kennen om beroemd zijn zoals Harry. Op zijn weg terug naar zijn coupe gaat hij, onder zijn onzichtbaarheidmantel, met een andere van Slytherin de coupe in waar Draco zit. Hij kruipt snel in het bagagehok en luistert naar alles wat Draco vertelt. Maar als de trein stopt en iedereen heeft de coupe verlaten behalve Draco en hij, betovert Draco hem zodat hij niet meer kan bewegen en hij breekt zijn neus. Omdat hij nog steeds onder zijn onzichtbaarheidmantel zit kan niemand hem zien, terwijl de trein alweer vertrekt. Gelukkig komt Tops hem redden, en brengt hem naar Hogwarts waar Snape ze al op staat te wachten.Het hele jaar door denkt Harry eigenlijk dat Draco een van de dooddoeners is, nadat zijn vader het voorgaande jaar is opgepakt. Maar hij heeft niets om dit te bewijzen. Ondertussen krijgt hij extra lessen van Dumbledore, waarin ze het verleden van Lord Voldemort uitpluizen. Één van de herinneringen moet Harry persoonlijk nog regelen, maar dat doet hij slim als Slughorn dronken is en niet weet wat hij doet. Als ze op een avond weggaan om een van de zeven delen van de ziel van Voldemort te vernietigen, wordt Hogwarts aangevallen door Dooddoeners. Dumbledore wordt vermoord door Snape, terwijl dan ook blijkt dat Draco zich bij de Dooddoeners heeft gevoegd. Ze kunnen allemaal ontsnappen. Professor McGonagall wordt het nieuwe schoolhoofd, voor zolang de school nog open zal blijven. Het deel van de ziel van Voldemort blijkt vals te zijn, iemand anders was hun voor geweest en had het al vernietigd.

Aan het eind van het boek verteld Harry aan Hermoine en Ron dat hij het volgende jaar niet meer naar Hogwarts zal terug keren, omdat hij de andere delen van de ziel van Voldemort wil gaan vernietigen. Want dit is de enige manier waarop hij Voldemort zal kunnen verslaan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.