Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Harry Potter and the Half-Blood PrinceHet verhaal begint in het kantoor van de Prime Minister van Engeland. De Minister (wiens naam niet wordt genoemd) kan zijn hoofd niet van de vreemde, recente gebeurtenissen afhouden. Even later verschijnt Cornelis Fudge in de kamer met slecht nieuws. Ook hij heeft gepiekerd over de recente gebeurtenissen, net als de Prime Minister. Het blijkt dat Fudge ‘zijn soort’ mensen hierbij betrokken waren. De Prime Minister is sprakeloos. Fudge was al eerder langs geweest om hem op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in de tovenaarswereld. Fudge vertelde de Prime Minister dat Voldemort en zijn volgelingen achter alle vreemde gebeurtenissen zitten. Fudge bekende dat hij was afgetreden. De nieuwe Minister of Magic was Scrimgeour en verscheen al snel. De Prime Minister en de Junior Minister beter beschermd moest. Na dit nieuws vertokken beide tovenaars.

Vele kilometers verder verschenen er uit het niets twee vrouwen. Narcissa Malfoy en Bellatrix Lestrange. Toen beide vrouwen aankwamen bij een huis, belden zij aan. Severus Snape deed verrast, maar vriendelijk open. Narcissa moest Snape dringend spreken over iets wat eigenlijk niet mocht. Bellatrix wantrouwde Snape, want Snape had na de val van de Dark Lord nooit meer iets laten merken dat hij bij Voldemort hoorde. Snape had daarvoor de reden dat hij van Voldemort bij Dumbledore moest blijven om te spioneren. Voldemort was erg tevreden met de info van Snape geweest. Dumbledore vertrouwde Snape nog, dus kon hij blijven spioneren op Hogwarts.Eindelijk vertelde Narcissa wat ze wilde vertellen. Snape wist hier al van via Voldemort. Narcissa begon te huilen om haar zoon. Draco moest trots zijn volgens Bellatrix en Snape. Maar volgens Narcissa was het een straf voor het falen van Lucius. Narcissa smeekte Snape om met Voldemort te praten. Dit weigerde Snape. Hij wilde Draco wel helpen en maakte de ‘Unbreakable Vow’ wilde doen. Snape zat voor altijd vast aan deze eed.

Harry Potter had een brief gekregen dat Dumbledore hem zou ophalen. Toen Dumbledore er was, kreeg Harry te horen dat hij alles van Sirius geërfd had. Dumbledore had een hele gehavende hand, maar wilde daar niets over vertellen. Dumbledore en Harry vertrokken en kwamen aan bij het huis van Horace Slughorn. Dumbledore wilde hem overhalen om leraar te worden op Hogwarts via Harry, dit lukte en Harry en Dumbledore vertrokken weer naar the Burrow, waar Ron en zijn familie woonde. Dumbledore vertelde dat alleen hij en Harry van de prophecy weten, maar hij het wel aan Ron en Hermione mocht vertellen. Ook vertelde Dumbledore dat hij Harry privé lessen wil gaan geven op Hogwarts en hij geen Occlumentie lessen van Sneep hoeft te volgen. Daarnaast vertelde hij dat the Burrow onder bescherming van het Ministerie staat en dat de Weasleys hier veel voor opgeofferd hebben.

Toen ging het tweetal het huis van de Weasleys in. Daar werden ze warm onthaald door Molly en Tonks. Dumbledore en Tonks verlieten het huis meteen weer en na een warme maaltijd ging Harry slapen. De volgende dag werd hij gewekt door Ron, Hermione en Ginny, die alles wilde weten. Ginny en Hermione begonnen beiden te zeuren over die vrouw die ze Phlegm noemden. Dit bleek Fleur Delacour te zijn, tegen wie hij gestreden had om de Goblet of Fire cup. Zij en Bill waren verloofd en Fleur bleef die zomer bij de Weasleys. Ook mevr. Weasley mocht haar niet. Harry vertelde ook dat hun examenuitslagen vandaag zouden arriveren volgens Dumbledore. Toen deze arriveerden bleek dat Harry goeie cijfers had, maar net niet genoeg om Potions te blijven volgen en zo Auror te worden.

Harry verbleef de rest van de vakantie bij the Weasleys. Harry had zijn boekenlijst ontvangen en het bleek dat hij Captain was geworden van het Quidditch team. De familie Weasley had ook een datum geprikt om naar Diagon Alley te gaan voor hun boeken en hun nieuwe uniformen. Nadat de boeken gehaald waren gingen ze naar de uniformenwinkel. Daar zagen ze Draco Malfoy, die erg schrok toen de kleermaakster zijn arm aanraakte en dus waarschijnlijk het duistere teken op zijn arm had gekregen om Death Eater ,volgeling van Voldemort, te worden, en zijn moeder Narcissa. Harry en zijn vrienden gingen naar de winkel van Fred en George. Harry zag dat Draco alleen liep en Harry, Ron en Hermione volgde hem. Draco bedreigde een winkelier en liet hem iets engs zien.

Toen Harry weer terug ging naar Hogwarts, werd hij in de trein uitgenodigd door Slughorn. Daar waren meer leerlingen. Deze ontmoeting bleek erg saai te zijn en Harry vertrok al snel. Hij begon Draco Malfoy af te luisteren. Draco had dit al door en liet Harry verstenen. Draco brak Harry zijn neus en vertrok. Harry bleef alleen in de trein, die weer weg van Hogwarts, maar Tonks redde Harry en toen Harry bij Hogwarts aan kwam kreeg hij straf. Harry verteld meteen aan Ron en Hermione wat er gebeurd was. Er waren ook nieuwtjes: Snape was leraar Defence Against the Dark Arts en Slughorn was leraar Potions. Ook bleek later dat Harry Potions wel mocht volgen, hierdoor kon hij wel Auror worden. Harry moest ook zijn team samenstellen.

De lessen bleken erg moeilijk te zijn. Bij de les van Slughorn kreeg hij een boek wat van de ‘Half-Blood Prince’ geweest was. Hierin stonden tips, waardoor Harry erg goed in Potions werd. In dezelfde les had Harry een flesje Felix Felicis verdient, waarmee je veel geluk kreeg. Tijdens de privé-lessen van Dumbledore kreeg Harry herinneringen te zien over Voldemort. Dit zou Harry helpen bij het verslaan van Voldemort. Hij zag hoe de moeder van Voldemort verstoten werd uit de familie, omdat zij van een Muggle (mens die niet kan toveren) hield.De volgende dagen bleek dat Dumbledore vaak weg was. Toen de Quidditch team samengesteld werd ging het drietal naar Hagrid, deze was boos en Aragog was stervende. Harry werd opnieuw uitgenodigd door Slughorn, maar hij moest nablijven bij Snape. Harry kwam erachter dat Draco Malfoy erg raar deed en waarschijnlijk echt een Death Eater was. Toen het drietal in Hogsmeade was, zagen zij hoe Katie Bell door een spreuk gepakt werd. Katie werd afgevoerd naar het toverziekenhuis, waar ze nog lang moest blijven. De spreuk bleek door een ketting gekomen te zijn, die betoverd was.

Toen Harry weer een les van Dumbledore kreeg, zag hij hoe Dumbledore vroeger Voldemort, toen nog Tom Marvolo Riddle, uit het weeshuis haalde en hem op Hogwarts liet komen. Tom had altijd leerlingen geplaagd, maar was een leergierige jongen.

Door het clubje van Slughorn kregen Ron en Hermione erge ruzie. Doordat Katie nog in het ziekenhuis lag, moest Harry een nieuwe Jager zoeken en dat werd de vriend van Ginny, Dean Thomas. Ook Ron en Ginny kregen ruzie, omdat Ron Ginny niet wilde zien zoenen met Dean Thomas. Harry realiseerde zichzelf dat hij eigenlijk stapelgek was op Ginny.

Ron was niet een ster in Quidditch dus Harry deed net alsof hij een beetje Felix Felicis in Ron zijn drinken deed en dit zag Hermione. Zij werd erg boos, maar later bleek dat Harry niet echt druppels in Ron’s drinken had gedaan. Maar doordat het zo leek, dacht Ron dat hij geluk had en deed hij het heel goed met de Quidditch wedstrijd, die Griffoendor dus ook won.

Toen dit gevierd werd, was Ron aan het zoenen met Lavender Brown. Dit tweetal kon ook de volgende dagen niet van elkaar af blijven. Hierdoor kregen Ron en Hermione nog meer ruzie.

Harry werd weer uitgenodigd voor een feestje bij Slughorn en hij nam Luna Lovegood mee. Toen ze daar waren hoorde hij Snape en Draco over Draco’s opdracht praten en over de Unbreakable Vow. De eed hield in dat Snape, bij falen, dood zou gaan. Draco, echter, wilde geen hulp.

In de kerstvakantie verbleef Harry bij Ron en zijn familie. Harry verteld over Draco en wist haast zeker dat Draco nu een volgeling van Voldemort was. Van Lupin hoorde Harry dat ook de weerwolven achter Voldemort stonden. Niemand van het gezelschap wist wie de Half-Blood Prince was. Percy kwam ook nog langs, maar alleen voor zijn moeder. Percy nam Scrimgeour mee en deze begon een gesprek met Harry. Scrimgeour wilde Harry gebruiken om aandacht voor het Ministerie te vragen, maar Harry weigerde en werd boos.

Toen Harry weer terug was op Hogwarts na een leuke vakantie vertelde hij Hermione over alles wat er gebeurd was bij the Burrow. Er kwam ook een bericht dat Harry en zijn vrienden en andere leerlingen die bijna 17 of 17 waren Apparation lessen mochten volgen. Dit gingen ze doen.

Harry zijn lessen bij Dumbledore werden steeds interessanter. Dumbledore liet zien dat Voldemort met zijn oom sprak en daarna zijn vader en grootouders vermoorde. En ze zagen hoe Tom Riddle aan Slughorn vroeg wat hij wist van Horcruxes. Slughorn werd daar boos over en Harry wist dus niets over Horcruxes. Zijn huiswerk was om daar achter te komen bij Slughorn. Harry vroeg dit de volgende dag na een zeer geslaagde les bij Slughorn. Slughorn merkte dat dit moest van Dumbledore en liep het lokaal uit.

De lessen van Apparation bleken erg moeilijk te zijn. Harry hoorde hoe Crabbe en Draco ruzie maakten over de taak van Draco.

Harry merkte door de Marauder’s Map op dat Draco steeds verdween. Toen Ron de 1e van maart jarig was, was Draco weer niet in het kasteel. Ron had een snoepje gegeten, wat een liefdesdrank bevatte. Ron werd helemaal verliefd op Romilda Vane. Harry ging met Ron naar Slughorn om Ron te laten helpen door hem. Nadat Slughorn Ron een drankje gaf tegen de liefdesdrank, bood Slughorn Ron wat wijn aan. Door de wijn begon Ron raar te doen en niemand wist waarom.

Doordat Ron in het ziekenhuis moest blijven, moest Harry een nieuwe Keeper zoeken. Dit werd de goeie, maar betweterige McLaggen. Tijdens de Quidditch wedstrijd ging alles fout. Aan het einde sloeg McLaggen (per ongeluk?!) een Bludger tegen Harry zijn hoofd.

In de ziekenzaal, waar Harry nu met Ron lag, gaf Harry zijn huiself Kreacher (die hij van Sirius geërfd had) en Dobby de opdracht om Draco Malfoy te volgen en dit aan niemand door te vertellen.

Toen Harry weer een les had bij Dumbledore, kreeg hij te zien hoe Voldemort bij een vrouw, Hepzibah Smith, kwam en daar de familietrofeeën te zien kreeg. Dit waren de Badger van Helga Hufflepuff en het teken van Slytherin. Vermoedelijk vermoorde Voldemort de vrouw en nam de trofeeën mee. Daarna liet Dumbledore Harry de herinnering zien van zichzelf. Harry zag hoe Voldemort aan Dumbledore vroeg of hij leraar Defence Against the Dark Arts mocht worden op Hogwarts, maar Dumbledore weigerde. Hierna rustte er een vloek op deze functie.

Toen Kreacher naar Harry kwam, vertelde Kreacher dat Draco Malfoy nog nooit van het terrein van Hogwarts was geweest en steeds met meisjes liep. Deze meisjes bleken Grabbe en Goyle te zijn. Schijnbaar was Draco Malfoy steeds in de Room of Requirement. Toen Harry daar ging kijken, zag hij de meisjes, maar kon hij niet naar binnen komen. Ineens was daar ook een verwarde Tonks die naar Dumbledore zocht.

In die week had Hagrid een bericht gestuurd dat Aragog was overleden en hij vroeg of Harry, Ron en Hermione wilden komen naar de begrafenis. Dit was ’s avonds dus het moest geheim. Harry ging alleen, maar zag Slughorn, die wel mee wilde naar Hagrid. Daar kreeg Harry van Slughorn te horen was Horcruxes waren, want Harry had het Felix Felites genomen en had dus geluk. Na de begrafenis ging Harry de herinnering bekijken met Dumbledore. Daarin zagen zij hoe Voldemort nog een keer aan Slughorn vroeg wat Horcruxes waren en Slughorn had geantwoord dat het objecten waren waarin je een stukje van je ziel kon doen door iemand te doden. Zolang die Horcruxes bestonden, kon je dus niet dood gaan. Voldemort had zijn ziel dus ook gesplitst in 7 delen: één in het dagboek, die Harry al verwoest had, waarschijnlijk 2 in de trofeeën van Hepzibah Smith, in Voldemort zelf één, waarschijnlijk één in de andere trofeeën van Gryffindor of Ravenclaw, één in de ring die Voldemort van zijn grootvader gestolen had, toen hij hem vermoorde, (deze Horcruxe is ook al verwoest door Dumbledore zelf, vandaar de gehavende hand) en de bedoeling was om de dood van Harry als Voldemort zijn laatste Horcruxe te maken. Dumbledore zocht al langer naar de Horcruxes en Harry mocht daar nu mee helpen. Dumbledore vertelde dat.het Voldemort zijn schuld is dat Harry in Voldemort zijn gedachten kon kijken en zo zijn plannen kon voorzien. Door de Prophecy ziet Voldemort Harry als zijn gelijke en dit heeft ervoor gezorgd dat Voldemort Harry wilde vermoorden en zo Harry tot zijn aartsvijand maakte. Door die band is het zeker dat de een de ander zal moeten vermoorden.

Nadat Harry alles aan Hermione en Ron verteld had, hoorde Harry dat Ginny weer vrijgezel was. Na een zeer geslaagde Quidditch training met Katie er weer bij, zag Harry op de Marauder’s Map dat Draco Malfoy bij Moaning Myrtle was in de jongens toiletten. Toen Harry daar aankwam, was Draco hysterisch. Hij zag Harry en ze begonnen elkaar aan te vallen. Harry sprak uiteindelijk de spreuk Sectumsempra uit, die hij kende uit het boek van de Half-Blood Prince. Draco was zwaargewond en Harry moest elke zaterdagavond nablijven bij Snape. Hierdoor kon Harry niet deelnemen aan de laatste Quidditch wedstrijd. Deze won Gryffindor en op het feestje zoende Harry met Ginny.

Toen Harry een bericht kreeg van Dumbledore dat hij meteen moest komen, kwam hij Prof. Trelawney tegen, die uit de Room of Requirement was gegooid door Malfoy. Bij Dumbledore hoorde Harry dat hij en Dumbledore naar een Horcruxe gingen zoeken. Toen ze daar heen gingen kwamen ze aan bij de kust via Apparation. Daar kwam het tweetal uiteindelijk op een eilandje aan waar Dumbledore een vloeistof moest drinken om bij de Horcruxe te komen. Het teken van Slytherin en de Badger Hufflepuff hadden ze gevonden. Toen Dumbledore de vloeistof opgedronken had, was hij erg zwak. Samen met Harry ging Dumbledore weer terug naar Hogwarts.

Daar was het teken van Voldemort zijn volgelingen verschenen. Harry en Dumbledore haasten zich naar het kasteel en daar zagen ze Draco Malfoy, die Dumbledore ontwapende. Draco vertelde dat hij Dumbledore moest vermoorde en de ketting van Katie en de drank van Ron eigenlijk bedoeld waren voor Dumbledore. Dumbledore wist dit al, maar had dit nooit gezegd. Toen kwamen er meer Death Eaters. Toen bleek dat Draco Malfoy Dumbledore niet durfde te vermoorde, kwam Snape en vermoorde hij Dumbledore. De Death Eaters vertrokken, maar Harry volgde ze. In de achtervolging kwam hij zijn klasgenoten tegen, allemaal even verward, en werd Harry achterna gezeten door andere Death Eaters. Uiteindelijk zag hij hoe Snape Hagrid aanviel, maar dit niet lukte, en dat Snape vertelde dat hij de Half-Blood Prince was. Snape zijn moeder heette Prince van de achternaam en zijn vader was een Muggle, dat maakt dus de Half-Blood Prince.

Nadat Harry aangevallen was door een Death Eater, verdwenen de Death Eaters, Snape en Draco en vond Harry samen met Hagrid Dumbledore. Hij was van de hoogste toren gegooid. Daar bekeek Harry de Horcruxe. Hij bleek nep te zijn. De echte was al door ene R.A.B. weggehaald en waarschijnlijk verwoest.

Harry werd door Ginny naar de ziekenzaal begeleid, waar hij de slachtoffers zag. Niemand, behalve Dumbledore en één Death Eater was dood gegaan. Bill was aangevallen door de leider van de weerwolven en was verminkt. Het was niet zeker of Bill een weerwolf zou worden na deze bijt, maar Fleur Delacour wilde nog steeds met hem trouwen. Het bleek dat Tonks dus ook met Lupin wilde trouwen, maar Lupin dit voor Tonks te gevaarlijk vond, aangezien hij een weerwolf is.

Na de begrafenis van Dumbledore, zouden de leerlingen vervroegd met de trein naar huis gaan. De begrafenis was erg mooi en Harry was erg verdrietig. Aan het einde van de begrafenis vertelde Harry dat hij het voor Ginny’s veiligheid moest uitmaken en dat hij volgend schooljaar waarschijnlijk niet op school zou komen, maar naar de overgebleven Horcruxes zou zoeken. Ron en Hermione zeiden dat zij hem wilden helpen en dat hij sowieso bij Ron mocht komen logeren. Harry was blij dat hij zulke vrienden had….


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

lupin is lupos en tonks is tops in het nederlands

12 jaar geleden

J.

J.

af en toe staan er de Nederlandse termen bij het engelse boek (H P and the Half-Blood Prince) zoals: Sneep moet Snape zijn enzo. Dit is lang niet bij alle termen zo.

14 jaar geleden

T.

T.

de engelse nammen moet je veranderen voor diegene die dislexi heben.

9 jaar geleden