Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Harry Potter and the Goblet of Fire door J.K. Rowling

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Goblet of Fire
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1047 woorden
  • 1 juli 2008
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
21 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Goblet of Fire
Shadow

The summer holidays seem never-ending and Harry Potter can’t wait for the start of the school term. It is his fourth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, and there are spells to learn and (unluckily) Potions and Divination lessons to attend. But Harry needs to be on his guard at all times - his worst enemy is preparing a horrifying fate for him...

The summer holidays seem never-ending and Harry Potter can’t wait for the start of the school term. It is his fourth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, and t…

The summer holidays seem never-ending and Harry Potter can’t wait for the start of the school term. It is his fourth year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, and there are spells to learn and (unluckily) Potions and Divination lessons to attend. But Harry needs to be on his guard at all times - his worst enemy is preparing a horrifying fate for him...

Harry Potter and the Goblet of Fire door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting verhaal

Harry Potter is 14 jaar het begint aan het vierde jaar op Zweinstijn (toverschool). Dit jaar wordt er een scholencomeptitie gehouden. Drie scholen doen mee Zweinstein uit Engeland, een Bulgaarse school en een Franse meisjesschool.
De deelnemers zijn leerlingen en moeten zeventien jaar of ouder zijn. Als je mee wilt doen moet je een briefje in de vuurbeker stoppen met je naam erop. Er mogen maar drie leerlingen meedoen. Een heleboel leerlingen doen dat. Op de avond dat er wordt gekozen wordt komen er drie briefjes uit de vuurbeker. Maar als alles weer stil is komt er een vierde briefje uit de beker met Harry’s naam erop. Maar Harry is nog niet oud genoeg om mee te doen.
Zijn beste vriend Ron Wemel is het zat dat Harry altijd maar de aandacht naar zich toe wil trekken, daardoor krijgen ze heel erg ruzie. Maar Harry beweert dat hij het niet heeft gedaan.

Maar als de vuurbeker je naam uitspuugt moet je mee doen en is er geen weg meer terug. Dus hij doet mee.
Het eerste onderdeel is in een arena het ei van de draak stelen. Harry wist dat dit het eerste onderdeel was, want Hagrid de opzichter had het hem laten zien. Er waren vier draken er was een draak die heel gevaarlijk was en die kreeg Harry. Harry was als laatste.
Toen Harry eenmaal aan de beurt was stapte hij de arena binnen. Hij zag het ei liggen maar de draak zag hij niet. Dus Harry wou gewoon rustig op het ei aflopen. Dit was niet slim want ineens kwam er vanachter de stenen een draak te voorschijn en spuwde vuur. Harry deed een speciale spreuk zodat hij zijn bezemsteel kon roepen zijn bezemsteel kwam aan en hij ging erop zitten. Harry vloog eerst naar boven om de draak weg te lokken van het ei maar dat ging fout. Dus hij vloog op het kasteel van Zweinstijn af. Hij viel van ze bezem steel op een torentje van Zweinstijn zijn bezemsteel lag boven op een geveltje. Het lukte hem de bezemsteel te pakken voordat de draak hem zag. Harry vloog razend snel op de arena af en pakte het ei.
Hij was de op één na snelste.
De volgende opdracht was in een meer een dierbare redden. Hij wist niet hou hij in het meer zolang zijn adem in kon houden. Totdat Marcel Lubbermans met kieuwwier kwam.
Ze moesten beginnen en het startschot klonk. Harry nam snel het kieuwwier in, maar hij bleef aan de kant staan terwijl de anderen al weg waren. Hij kreeg kieuwen en hij kon niet meer ademen boven water. Hij sprong snel het water in. Onder water kwam hij aan in een soort stadje en hij zag vier mensen aan palen hangen. Harry moest Ron meenemen maar één leerling kwam maar niet opdagen dus hij nam haar dierbare ook mee. Hij was nog niet boven water toen het kieuwwier uitwerkte hij kreeg geen adem meer maar hij was boven gekomen. Harry was als laatste maar kreeg extra punten, omdat hij twee mensen had gered.
De laatste opdracht was in een groot doolhof in dat doolhof stond de vuurbeker. Maar het was niet zomaar een doolhof heel het doolhof zat vol met gevaarlijke wezens. Harry liep het doolhof in en het werd steeds donkerder de heggen waren meer dan drie meter lang. Ineens hoorde Harry een harde gil hij wist dat het de leerling was van de Franse school. Hij liep naar de plek waar hij de gil had gehoord en zag dat ze bewusteloos was hij schoot een signaal pijl de lucht. Zodra de docenten de pijl zagen kwamen ze naar die plek om het slachtoffer te helpen. Hij zelf liep verder. Hij zag de beker maar Carlo Kannewasser de andere leerling van Zweinstijn zag hem ook ze rende naar de beker toe, toen er opeens een reusachtige spin voor ze stond. De spin joegen Harry en Carlo samen weg. De weg was weer vrij en ze begonnen te sprinten. Toen werd Carlo door wortels mee gesleurd. Harry moest even nadenken of hij hem wel wou gaan helpen. Harry hielp hem toch en samen pakte ze de vuurbeker.
Flits.... En ze stonden op een kerkhof. Harry en carlo hoorden: ‘’dood die andere jongen’ groene flits en Carlo was dood.
Harry werd gepakt en beet gehouden door een standbeeld. Harry zag Wormstaart (personage uit ‘Harry Potter en de gevangene van Azkaban’) met een eng monster in zijn armen. Wormstaart gooide het monster in een ketel. Wormstaart sneed zijn hand eraf en gooide die in de ketel, daarna liep hij op Harry af en sneed hem in zijn arm. Het bloed dat aan het mes zat gooide hij in de ketel. Voldemort (de meest gevreesde man in de toverwereld) stapte uit de ketel. Voldemort was weer herrezen!!!
Voldemort wou duelleren met Harry. Harry wou niet vechten, want Voldemort was te sterk voor hem. Harry deed het toch en ze stonden tegenover elkaar. De twee toverspreuken raakten elkaar en er kwamen allemaal vermoorde mensen uit zijn toverstaf. Harry zag zijn ouders en ze zeiden tegen hem dat hij door moest vechten. Harry won en keerde terug naar Zweinstijn.


Mening

Ik heb dit boek gekozen, omdat het een mooi boek is. De manier waarop op het is geschreven is leuk en opwekkend. Als je het eerste hoofd stuk hebt gelezen wil je het boek uit lezen. Het is ook een heel spannend boek, vooral als Harry op het laatste moet duelleren met zijn aartsvijand Voldemort, en de onderdelen die hij moet doen tijdens de wedstrijd. Maar het is ook vooral een grappig boek soms staan er grapjes in waarvan je denkt dat slaat nergens op maar de grapjes zijn wel grappig. Ik vind het ook leuk dat het zich afspeelt in een ander land (Engeland). Er is ook een beeldige fantasie bij dit verhaal de gebeurtenissen kun je zo voor je zien. Er loopt ook maar één verhaal lijn door, dat is het toverschool toernooi winnen. Sommige gebeurtenissen zetten je aan het denken, want dan gebeurt er iets maar dan zeggen ze door wie of hoe het is gebeurt en daar denk je dan over na. Het is een boek dat kinderen vanaf 10 kunnen lezen tot volwassen van in de 60 of nog ouder!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Goblet of Fire door J.K. Rowling"