Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Harry Potter and the Deathly Hallows door J.K. Rowling

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Deathly Hallows
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 3568 woorden
  • 11 maart 2009
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
40 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Deathly Hallows
Shadow

Harry Potter is preparing to leave the Dursleys and Privet Drive for the last time. The future that awaits him is full of danger, not only for him, but for anyone close to him - and Harry has already lost so much. Only by destroying Voldemort’s remaining Horcruxes can Harry free himself and overcome the Dark Lord’s forces of evil. In a final and perilous j…

Harry Potter is preparing to leave the Dursleys and Privet Drive for the last time. The future that awaits him is full of danger, not only for him, but for anyone close to him - an…

Harry Potter is preparing to leave the Dursleys and Privet Drive for the last time. The future that awaits him is full of danger, not only for him, but for anyone close to him - and Harry has already lost so much. Only by destroying Voldemort’s remaining Horcruxes can Harry free himself and overcome the Dark Lord’s forces of evil. In a final and perilous journey, Harry must find the strength and the will to face a deadly confrontation that is his alone to fight.

Harry Potter and the Deathly Hallows door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Introductie
Mijn Boekverslag gaat over het zevende en laatste Harry potterboek, De relieken van de dood, die 21 juli 2007 in het engels uitkwam as ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’. In ons land kwam hij pas 17 November 2007. Ik heb hem in het engels gelezen, het kan dus best zijn dat ik een naam verkeerd opschrijf. Ik hoop dat iedereen die dit leest, de Harry Potter-reeks wil gaan lezen en natuurlijk het een leuk boekverslag vindt. Veel leesplezier!


Boek 1 tot en met 6
Voordat ik een samenvatting maak over deel zeven, geef ik eerst de kleine samenvattingen van deel 1 tot en met zes.


Deel 1: Harry Potter en de Steen der Wijzen
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap.
Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren.
Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters.
En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Deel 2: Harry Potter en de Geheime Kamer
Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.
Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt.
Na alle avonturen van het vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen - Toverdranken, Transfiguratie, Bezweringen, Verweer tegen de Zwarte Kunsten - en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden.
Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek...

Deel 3: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban
Voordat Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinstein kan beginnen, moet hij de zomervakantie bij zijn gemene oom en tante doorbrengen.

Door een magisch ongeluk komt hij ‘s avonds laat op straat te staan. Dan blijkt dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Jeweetwel, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het wellicht op Harry gemunt.
Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen.
De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.

Deel 4: Harry Potter en de vuurbeker
Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal!
Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren.
Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter...

Deel 5: Harry Potter en de Orde van de Fenix
Harry's verplichte zomervakantie bij oom Herman en tante Petunia op de Ligusterlaan is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry vindt dat hij iets moet doen, maakt niet uit wat, om zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of Harry nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven…

Deel 6: Harry Potter en de Halfbloed prins
Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en aanslagen, en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist.

In de Ligusterlaan zit Harry Potter ’s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harry’s terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het eind van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft?
Harry’s zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen...

Deel 7: Harry Potter en de Relieken van de Dood
Harry Duikt samen met Ron en Hermelien onder, en verbreekt alle contacten in de wereld. Op zoek naar de Gruzielementen van Voldemort, terwijl ze worden afgeleid door de relieken van de dood. De eerste maanden lopen stroef, maar Harry breekt in op het ministerie van toverkunsten bemachtigen hun eerste Gruzielement, het medaillon van Zwadderich.
Harry weet eerst niet hoe ze hem moeten vernietigen, maar dan vinden ze het Zwaard van Griffoendor, en die vernietigd gruzielementen.
Een tijdje later breken Harry, Ron en Hermelien in bij Goudgrijp, en stelen de beker van Huffelpuf.
Onderweg begint Harry´s bezeten te raken van de relieken van de dood. Het zijn de Ondzichtbaarheidsmantel, de steen van wederkeer en de zegevlier, een toverstaf die geen duel verliest.
Later komen ze erachter waar het volgende gruzielement ligt, op Zweinstein. Ze gaan er naartoe met de hulp van hun vrienden, iedereen die op Zweinstein is. Ze weten de beker van Huffelpuf te vernietigen. Het ‘diadeem van Ravenklauw’ vinden ze in de kamer van de hoge nood, deze word per ongeluk vernietigd door Vincent Korzel, die daarbij omkwam.
Inmiddels wordt Zweinstein belegerd door de aanhangers van Voldemort. Op het moment dat er een tijdje rust is, offert Harry zich op door naar Voldemort heen te gaan. Harry wordt vermoord, en Harry ziet Albus Perkamentus, de vorige meester van de Zegevlier, die hem het hele plan uitlegt. Sneep heeft altijd aan de kant van Perkamentus gestaan. Sneep vermoordde Perkementus zoals gepland, om de Zegevlier in handen te krijgen, niet om Voldemort te helpen, en daarom is Draco Malfidus de enige echte moordenaar van Perkamentus. Ook komt verteld Perkamentus dat Harry zelf de zesde gruzielement is, en Nagini, de slang van Voldmort, en laatste gruzielement is vermoord door Marcel Lubbermans.
Vijf minuten later keert Harry terug uit de dood, en weet dat sneep vermoord is. Nu heeft Voldemort de Zegevlier in zijn bezit. Een paar maanden geleden wist Harry de toverstaf van Draco Malfidus te bemachtigen. Harry staat tegenover Voldemort, Voldemort spreekt de spreuk van de dood uit, en deze wordt teruggekaatst, omdat Harry Draco’s staf heeft, en Voldemort sterft onmiddellijk.

Een paar jaar later trouwt Harry met Ginny, Ron’s broertje, en ze krijgen vier kinderen. Ze leefden nog lang en gelukkig.

Titelverklaring
J.K. Rowling heeft de titel ‘de Relieken van de Dood’ gekozen omdat er drie objecten in het boek zaten die zo heette. Het zijn de Onzichtbaarheidmantel, de Steen der wederkeer en de Zegevlier. Die hebben allemaal een enorme impact op het verhaal.

Ze heten de relieken van de dood, omdat ze door de dood zelf geschonken werden.
Er waren eens, misschien duizend jaar geleden drie broeders, die Peverel heette. Zij kwamen de dood zelf tegen, en de dood wilde hun ieder een cadeau geven. De oudste Peverel koos voor een staf waarbij je ieder duel mee wint. De Zegevlier. De middelste broer wilde graag zijn overleden vrouw weer zien, hij vroeg om zijn vrouw. De Dood vertelde hem dat dat niet kon, je kon haar alleen zien, en praten maar niet aanraken. De middelste broer kreeg toen de steen der Wederkeer. De jongste broer vertrouwde de Dood niet. Hij vroeg om iets waarbij je nooit gezien kon worden. De Dood gaf met tegenzin de onzichtbaarheidmantel aan de jongste broer.
Twee weken later was de oudste broer in zijn slaap vermoord, voor de Zegevlier. De Dood nam hem mee, om zijn cadeau terug te pakken, maar de Zegevlier was door iemand anders gestolen.
De middelste broer stierf van verdriet omdat hij zijn vrouw niet kon aanraken. De Dood vertelde het hem nog.
De jongste broer is nooit door de Dood gevonden. Hij is waarschijnlijk gevlucht onder zijn onzichtbaarheidmantel.

Je vraagt je af wat dit met de titel te maken heeft.
Dat vertel ik je nu,

Jaren later kreeg Harry van zijn vader de onzichtbaarheidmantel, waarmee hij altijd kon vluchten.
Na de dood van Perkamentus kreeg Voldemort de Zegevlier in bezit, maar Voldemort heeft nooit de gehele macht over die staf gehad.
In Marvolo’s ring zat de Steen der Wederkeer. Marvolo is de voorouder van Voldemort, en Voldemort heeft van die ring een Gruzielement gemaakt, maar heeft nooit geweten dat er een steen in zat. Pas jaren later vond Perkamentus de steen toen hij de Gruzielement vernietigde.

Na Perkamentus dood kreeg Harry hem in bezit, de steen zat in de snaai die Harry van Schobbejak kreeg.

De Relieken van de dood zijn dus ongelofelijk belangrijk geweest. Zonder dat iemand het doorhad.

Personen
a. Geef een karakterbeschrijving van de hoofdpersonen
De hoofdpersonen zijn Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Harry is Dapper, Sterk en vastberaden. Hij heeft door de jaren bewezen dat hij sterk en dapper is. In dit laatste boek kwam je te weten dat hij ongelofelijk vastberaden is, hij moest en zou de gruzielementen vernietigen, al was het het laatste wat hij deed.
Ron is snel bang, roekeloos en lui. Ron kan heel goed mensen inschatten, iets waarvan Harry iets kan leren, maar Ron is niet zo dapper als Harry.
Hermelien is ontzettend slim, serieus en rechtlijnig. Als iemand iets zegt dat zij niet gelezen heeft, zal ze zeggen dat het niet waar is. Ze houd erg van lezen, en weet ook alles te onthouden.

b. Wat is zijn/haar probleem?
Harry’s probleem is dat hij ontzettend grof kan zijn, hij is een harde captain en vind het niet erg om grove taal te gebruiken.
Ron’s Probleem is dat hij ontzettend verwend is. Hij wil graag alles hebben, en eet heel veel. Als hij twee uur niets binnen heeft gehad, zal hij je om eten vragen.
Hermeliens probleem is dat ze ontzettend rechtlijnig is, en heel onverschillig kan zijn.


E: Thema
Het is een simpel thema, het gevecht tussen goed en het kwaad. Iedereen die aan de kant van de Dooddoeners staat is het kwaad. En iedereen die daarbuiten staat is het goede, ook al kan hij kwade bedoelingen hebben.
De leider van de Dooddoeners is dan ook Voldemort.
De leider van de goeden is altijd Perkamentus geweest, maar toen deze stierf werd Harry een soort symbool van het verzet, niet echt de leider dus.

Ruimte
a: waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich op heel veel plekken af. Het grootste deel zitten Harry, Ron en Hermelien in een onbekend bos, maar ze zijn ook in Zweinsveld geweest, in Groderics Eind, De Wegisweg, het Nest en ten slotte Zweinstein.

b: Is deze ruimte van belang? Leg uit!
Ontzettend belangrijk! Bij elke plek die ik daarnet heb opgenoemd, zit iets belangrijk.
In het onbekende bos vinden Harry, Ron en Hermelien het Zwaard van Griffoendor, en vernietigen een gruzielement. Via Zweinsveld zijn ze in Zweinstein gekomen en kregen ze informatie, in Groderics Eind vindt Harry de graven van de Peverel broers, op de Wegisweg hebben ze de beker van Huffelpuf gestolen en direct daarna vernietigd, en in Zweinstein zijn de laatste drie gruzielementen vernietigd, en Voldemort is er vermoord.

Mening
Ik vind het een spannend, meeslepend, een fantastisch boek! Een echte aanrader voor iedereen die een beetje van lezen houd. Het is zo goed. Het zijn minstens vier verhalen in elkaar!

Het eeuwige gevecht tussen goed en kwaad, het verleden van Voldemort, de Gruzielementen en de Relieken van de dood. Deze zijn zo goed verbonden, dat het bijna een geheel lijkt.
Het verhaal klopt ook helemaal! Als je deel zes hebt gelezen, is dit een ongelooflijke hit!
Deel zes was de voorloper van deel zeven. Alle verhaaltjes in deel zes kwamen in deel zeven nog eens terug, en alles wat vanaf deel een werd verteld kwam in deel zeven terug.
Deel zeven alleen al is een meesterwerk, maar als je alle boeken achter elkaar hebt gelezen is dit de kroon op het werk.

Dagboek van Harry Potter tijdens hun verblijf in het bos
Dag 1,

We zijn vandaag naar een nieuwe plek in het bos verhuisd. Ron en Hermelien zitten nog steeds bij elkaar, elke keer als ik de tent in kom. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik kwam vandaag de tent binnen en ze stopten met praten. Ik word er helemaal gek van. Er is ook bijna geen eten meer. Het hert dat Hermelien vorige week had gevangen is al lang op.
Ik wou dat ik wist wat er met de anderen is gebeurd. Sinds de inbraak bij goudgrijp, hebben we niemand anders gezien.
Het water hier uit de rivier honderd meter verderop is heerlijk. Toen ik vanochtend moest waken, nam ik een slok, het was beter dan de pompoensap die we al weken drinken. Ik denk dat het nu tijd is om naar bed te gaan.

Dag 2,

Ik had al slecht geslapen, ik droomde weer over Voldemort. Hij had deze keer een dreuzel te pakken gekregen. Ik zag hoe hij hem vermoordde. Ik probeerde uit zijn geest te raken maar het lukte gewoon niet.
De dag kon niet slechter beginnen, het eten was op en Ron´s Humeur staat op onweer. Hij heeft minstens 6 uur niet gegeten. Het was zijn beurt om het medaillon van Zwadderich te dragen. Het heeft op een of andere manier een slechte invloed op degene die hem draagt. Ron zat de hele dag op mijn lip en op die van Hermelien.

We zijn nu al vijf dagen niet meer opgeschoten, en we weten niet waar een nieuwe gruzielement van Voldemort kan liggen. Ik wil naar groderics Eind, maar Hermelien wil naar Goudgrijp. En Ron doet helemaal niets. Hij is echt vervelend aan het worden. Ik waak nu en hoor de stemmen van Ron en Hermelien, als ik zo binnenloop stoppen ze met praten.

Dag 3,

Vannacht weer gedroomd, maar het is gelukt om Voldemort uit mijn hoofd te krijgen. Dat voelde erg goed! Mijn humeur was opperbest. Ron sliep uit tot de middag, en we zouden vandaag vertrekken.
Bij het ontbijt, dat bestaat uit verse vis, begon Ron tegen me te schreeuwen, ik schreeuwde terug, hij vertelde dat ik de slechtste leider van een groep was, en dat hij dacht dat ik wel wist waar de gruzielementen waren, ik vertelde hem dat ik vanaf het begin al alles heb gezegd. Ron vond dat niet genoeg, opeens zag ik het medaillon om zijn nek hangen, hij was dus erg kwaad. Hij riep nog iets, gooide het medaillon op mijn hoofd en rende onze tent uit.
Hermelien rende nog achter hem aan maar Ron was weg.
Ik lig nu te piekeren wat ik moet doen, ik heb Hermelien niet meer gesproken, ik sta er nu alleen voor.

Dag 4,

Ik stond met een verschrikkelijk humeur op, Liep naar de tafel en at mijn vis op. Hermelien at ook, maar we spraken niet, we keken elkaar ook niet aan. We zullen vandaag vertrekken vertelde Hermelien. Ik knikte. We pakte vandaag de tent in en we verdwenen met Hermeliens bezwering en we kwamen in de sneeuw terecht, vlakbij Groderics Eind.
We zette de tent weer op en ik ging weer waken. Al die tijd spraken we niet.

Dag 5,


Vandaag gingen we naar Groderics Eind. Het was er erg stil en er liepen geen mensen over straat. Hermelien en ik liepen naar het graf van mijn ouders. Het stond naast het huis van Mathilda Belladonna, de biografieschrijfster van Albus Perkamentus. We gingen bij haar naar binnen en ze zei dat ik mee naar boven moest komen, opeens is daar Nagini, de slang van Voldemort, hij eet Mathilda Belladonna op en beet me, alles werd zwart.
Een paar uur later werd ik weer wakker, Hermelien had de wond geheeld en was bezig haar boek te lezen. Ik vroeg wat er gebeurt was, en Hermelien keek me eindelijk weer aan. Ze vertelde dat ze Voldmort hoorde aankomen en toen verdwenen we naar onze tent, alleen was mijn toverstaf gebroken.
Ik vond dat natuurlijk ontzettend jammer, ik had hem al zeven jaar. Nu moest ik die van Hermelien lenen als ik ging waken, net als nu. De staf werkt nog niet zo goed als ik wil. Het luister gewoon niet. Ik oefen morgen wel.

Dag 6,

Die morgen moest ik vissen vangen. Ik liep naar de rivier, en zag toen een patronus hert langs de kant staan, het wenkte me alsof ik moest volgen. Ik deed dit en het dier stopte uiteindelijk bij een grot. Ik liep de grot in en tot mijn verbazing zag ik een meer, en in dat meer lag het zwaard van griffoendor! Ik sprong erin en pakte het. Op het moment dat ik het aanraakte probeerde het medaillon van Zwadderich me te wurgen. Ik kreeg geen adem meer en alles werd al zwart. Opeens voelde ik een hand uit het water en het trok me aan wal. Ik bedankte zonder te zien wie het was, ik was nog aan het proesten. Toen ik opkeek zag ik dat het Ron was. Sprong op van blijdschap.
Samen hebben we toen het medaillon van Zwadderich vernietigd, met de hulp van het zwaard. We liepen weer terug naar onze tent, toen we de tent binnen liepen sloeg Hermelien Ron overal op Ron´s lichaam. Ik vertelde alles aan Hermelien en ze stopte met slaan.
Het ging die avond weer helemaal goed met ons drieën. Dit is een van de beste dagen die ik heb gekend, sinds we zijn gevlucht vanuit het nest.

Dag 7,

We zaten weer als vrienden te kletsen, waar we heen zouden gaan of wat we zouden doen, ik lette niet helemaal op want ik was bezig met de Relieken van de Dood. Wat zou ik graag de Steen der Wederkeer hebben, om mijn ouders terug te brengen uit de dood.
Die middag kwam Ron met zijn radio. Hij toetste iets in en we kregen een zender dat een wachtwoord nodig had om hem te beluisteren.
Toen het hem gelukt was hoorde we allemaal mensen die we kenden, Lupos, Fred, George, Romeo wolkenveldt, Tops en Leo Jordaan.
Allemaal met codenamen, maar we wisten precies wie wie was. Toen ze klaar waren met de doden op te noemen zeiden ze dat Potterwacht weer in de lucht zou komen als er weer iets is gebeurt. Het radioprogramma is gewoon naar mij genoemd! Ik luisterde die hele middag met Ron naar Potterwacht.

Nu zit ik trouwens ook te luisteren en kreeg ik te horen dat ze mij zoeken, en dat Voldemort Zweinstein heeft bezocht. Daarnet hoorde ik de stem van Lupos, hij vertelde dat ik meestal gelijk heb en dat de Orde van de Feniks naar mij moest luisteren, als ik er was.
Ik ga maar eens naar bed.

Biografie J.K. Rowling
Rowling studeerde Frans en Klassieke Cultuur aan de universiteit van Exeter, waar zij in 1986 afstudeerde. Daarna had zij verschillende kantoorbanen. In 1990 vertrok ze naar Portugal om leraar Engels te worden. In Portugal ontmoette zij de Tv-journalist, Jorgue Arantes met die zij trouwde. In 1993 werd haar eerste dochter Jessica geboren. Het huwelijk liep op de klippen en Rowling en haar dochter gingen in Edinburgh wonen. Zij schreef daar twee boeken voor volwassenen, die ze echter niet goed genoeg vond om op te sturen naar een uitgever. In 1990 kwam zij tijdens een treinreis op een verhaal over een jonge tovenaar. Zij werkte de verhaallijnen uit tot een plot voor een zevendelige boekserie. Nadat het eerste deel werd afgewezen door enkele uitgevers, werd het ten slotte in 1997 door Bloomsbury uitgegeven. Haar agent Christopher verkocht het boek later aan de Amerikaanse uitgever Schoolastic, wat Rowling ongeveer 100,000 opleverde.
Na een wat aarzelende start belandden de boeken, waarvan er inmiddels drie waren verschenen, in 1999 op de eerste drie plaatsen in de boekverkooplijsten, in zowel Amerika als Engeland. Haar volgende vier boeken in de reeks werden de snelst verkopende boeken in de geschiedenis.
In 2003 kregen Rowling en tweede haar man dr. Neil Murray een zoontje (David Gordon), in 2005 volgde een dochtertje (Mackenzie.
In de zomer van 2007 waren er meer dan 350 miljoen exemplaren van de zeven in (geheel of gedeeltelijk) 65 talen vertaalde boeken verkocht, die bij elkaar ruim € 8 miljard opgebracht hebben. Rowling werd daardoor de rijkste vrouw in Engeland.


Bibliografie
Natuurlijk heb ik alles van de boeken, maar de informatie van J.K. Rowling heb ik grotendeels van wikipedia, in mijn eigen woorden en de informatie van de eerstel zes delen heb ik van de achterkant van de originele boeken.

J.K. Rowling’s informatie site:

-http://nl.wikipedia.org/wiki/J.K.Rowling#Bibliografie

Nawoord
Ik vind het meestal wel leuk om een boekverslag te maken, deze keer vond ik dat het een beetje lang duurde, maar dat is wel is eerder gebeurt. Ik vind dat het best mooi is geworden en ik hoop dat jullie dat ook vinden.

REACTIES

L.

L.

Goed stuk van een dagboek. Had ik zelf niet kunnen maken!

9 jaar geleden

M.

M.

op het einde staat harry trowt met ginny, ron's broertje... dat klopt niet

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Deathly Hallows door J.K. Rowling"