Harry Potter and the Deathly Hallows
1.
Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter and the Deadly Hallows
Uitgave: First Edition
2. Harry, Hermione, Ron, Dumbledore, Snape, Voldemort
3. Oorlog, vergelding, verzetsstrijders van de goede die de slechte kant proberen uit te roeien
4. Dumbledore is in het einde van het vorige boek vermoord. Hij heeft Harry een moeilijke taak nagelaten: Hij moet de Horcruxes vernietigen die Lord Voldemort gemaakt had. Horcruxes zijn voorwerpen waarvan je een deel van je ziel in opbergt. Wordt je lichaam vernietigd blijft je toch nog voortleven omdat je ziel in zo’n horcrux zit. Harry zat eigenlijk nog in z’n laatste jaar op Hogwarts, maar daar is hij niet meer heen gegaan.
Harry zat in de zomer na z’n 6de jaar thuis, bij z’n stiefouders. Hij wist dat hem er een groot gevaar dreigde omdat de dag dat hij 17 zou worden de betovering die hem beschermde opgeheven zou worden. Hij zou dan in z’n huis ook niet meer veilig zijn. De Dursleys (z’n stiefouders & stiefbroertje) zijn dan ook niet meer veilig. Ze moesten dus ondergebracht worden in een andere veilige plek. Uiteindelijk had Harry ze weten te overtuigen en gingen ze naar hun Safe House. Harry moest daarna ook naar z’n Safe Place, maar Voldemort had ook z’n leger opgebouwd en wist dat Harry z’n betovering verbroken zou worden de dag dat hij 17 werd. Daarom werd Harry op aanraden van de Order of the Phoenix (een groep strijders tegen de kwade machten), eerder weggehaald. Dat verliep niet helemaal vlekkeloos, Voldemort wist er ook van dat het vervroegd was, dus die probeerde hem op z’n reis ook te doden. Dat is gelukkig toch nog allemaal goed afgelopen. Van z’n Safehouse moest hij z’n opdracht gaan vervullen die Dumbledore hem gegeven had. Dumbledore had hem, en z’n 2 vrienden, ook enkele spullen nagelaten. Voor Ron had hij z’n Deluminator nagelaten, voor Hermoine een sprookjesboek, en voor Harry de Golden Snitch die hij in z’n eerste Quiddich game gevangen had. Die werden later in het boek nog heel nuttig. Voor de eerste paar Horcruxes moesten ze naar plekken die Lord Voldemort van waarde schatten, waar hij vroeger herinneringen aan gehad heeft. Daar waren ze, onder veel hindernissen, streng bewaakt. Gelukkig wisten Harry & z’n vrienden er een paar te vernietigen. Een van de laatste Horcruxes bevond zich op Hogwarts, daar brak een heel gevecht uit. Ondertussen kon Harry het laatste Horcrux vernietigen. Toen Harry in contact kwam met Snape kreeg hij van hem z’n herinnering, hij was stervende. Daaruit kon Harry opmaken dat Snape, in opdracht van Dumbledore, Dumbledore moest vermoorden. Daardoor vertrouwde iedereen van de slechte kant Snape, en kon hij daardoor makkelijk dingen te weten komen over Voldemort. Harry kon uit die Herinnering opmaken dat Voldemort ook van Harry een Horcrux gemaakt had, hij moest dus zelf vermoord worden door Voldemort. Dat is gebeurd, maar omdat Voldemort Harry’s bloed genomen heeft om weer tot leven te komen kan Harry ook niet sterven. Hij was dus weer tot leven gekomen, na een gesprek te hebben gehad met Perkamentus in het hiernamaals. Daarna rustte hem nog 1 taak op z’n schouders: Voldemort vernietigen. Dit deed hij door de Wand of Destiny (1 van de drie van de Deathly Hallows). Voldemort had die toverstaf in handen, maar omdat Harry de echte meester van die staf had overmeesterd gehoorzaamde die toverstok allen harry. Voldemort z’n dodelijke vloek kaatste dus terug op hemzelf. Waardoor hij zichzelf heeft vermoord.
5. The Deathly Hallows: Het zijn 3 voorwerpen uit een sprookje. Drie gebroeders kwamen een geest tegen, die schonk ze een voorwerp na keuze. De eerste broer nam de Wand of Destiny, een staf die elke andere staf zou kunnen overmeesteren. De 2de nam een Resurrection Stone, een steen die de dode tovenaars kon terughalen. De 3de vertrouwde de geest niet goed en nam een Invisibility Cloak, die hem onzichtbaar zou maken voor alles en iedereen.
6. Ik vond het een geweldig boek met een super einde. Het is chronologisch opgebouwd. Dat maakt het toch wel makkelijk te begrijpen. Ik vond e afloop echt super, totaal onverwacht. In het laatste boek had de schrijfster er de Deathly Hallows nog bij gehaald, die waren in de vorige boeken nog niet genoemd. Dat Harry zich op moest offeren vond ik ook heel knap bedacht, en de manieren waarop hij toch weer won & terugkwam. Het was totaal geen moeilijk boek. Maar dat zal waarschijnlijk komen omdat ik alle termen al kenden. Als je ze allemaal gelezen zou hebben in het engels dan is het een makkelijk boek, als je alleen het 7de gelezen heb zal je het een moeilijk boek vinden. Je kent dan al die termen niet.
7. Verwerkingsopdracht: C
Ik vind het hoofdthema Oorlog. Dat is om dat daar het hele boek eigenlijk om draait, het is de hele tijd de goede tegen de slechte. Ze reizen ook van het ene ‘Safe House’ naar het andere, om zo ongezien te blijven. Ze blijven zich steeds verschuilen om zo min mogelijk op te vallen of gezien te worden.
De Titel: The Deathly Hallows zijn een manier om de slechte kant te verslaan, met name Lord Voldemort. Het zijn 3 uitzonderlijk krachtige voorwerpen die de bezitter van ze alle 3 een onverslaanbare kracht geven. Als ze er achter komen dat ze echt bestaan en niet alleen een sprookje zijn gaan ze daar ook naar op zoek. Door die Deathly Hallows hebben ze de oorlog gewonnen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.