Harry Potter and the Deathly Hallows door J.K. Rowling

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Deathly Hallows
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 364 woorden
  • 10 oktober 2007
  • 197 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
197 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Deathly Hallows
Shadow

Harry Potter is preparing to leave the Dursleys and Privet Drive for the last time. The future that awaits him is full of danger, not only for him, but for anyone close to him - and Harry has already lost so much. Only by destroying Voldemort’s remaining Horcruxes can Harry free himself and overcome the Dark Lord’s forces of evil. In a final and perilous j…

Harry Potter is preparing to leave the Dursleys and Privet Drive for the last time. The future that awaits him is full of danger, not only for him, but for anyone close to him - an…

Harry Potter is preparing to leave the Dursleys and Privet Drive for the last time. The future that awaits him is full of danger, not only for him, but for anyone close to him - and Harry has already lost so much. Only by destroying Voldemort’s remaining Horcruxes can Harry free himself and overcome the Dark Lord’s forces of evil. In a final and perilous journey, Harry must find the strength and the will to face a deadly confrontation that is his alone to fight.

Harry Potter and the Deathly Hallows door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1 Titel van het boek: Harry potter and the deathly hallows

2 Naam Schrijfster: J.K. Rowling

3 Wat er gebeurt in het boek:

Harry Potter moet samen met Ron en Hermelien proberen om de horcruxes, die Voldemort gebruikt om onsterfelijk te zijn, te vinden en te vernietigen. Hij moet het medaillon van Zwadderich vinden, de tiara van Ravenklauw, en het theekopje van Huffelpuf. Ook is de slang van Voldemort een van de horcruxes. Zodra hij die allemaal heeft vernietigd neemt hij het in Zweinstein op tegen Voldemort, hierbij geholpen door alle leraren en veel leerlingen. Dan krijgt hij te horen dat hij ook een van de horcruxes is en dat Voldemort hem moet vermoorden voordat Voldemort zelf dood kan. Harry laat Voldemort hem vervloeken maar Harry gaat niet dood en duelleert met Voldemort die inmiddels wel sterfelijk is en hij verslaat hem.

4 De hoofdpersonen:

Harry Potter is 17 jaar oud, hij is een tovenaar en moet proberen om Voldemort te doden omdat hij volgens een voorspelling de enige is die een kans maakt.


Hermelien Griffel is ook 17 en is een heks, ze is erg slim en raakt snel geïrriteerd. Ze probeert Harry te helpen om Voldemort te doden.

Ron Wemel is ook 17 en ook een tovenaar, hij is een beetje wisselvallig en snel jaloers. Ook hij probeert Harry te helpen tegen Voldemort.

5 Genre: Fictie

6 Spannendste gedeelte:

Het spannendste en tevens het leukste gedeelte vind ik uiteraard het gedeelte als het gevecht begint op Zweinstein omdat Harry daar door zoveel mensen word gesteund.

7 Beoordeling:

Ik vind het een spannend boek omdat er telkens wat gebeurt waardoor het slecht kan aflopen en het op het eind ontzettend de vraag is of hij het wel overleeft. Er is veel fantasie gebruikt voor dit boek want er is geen enkele bladzijde zonder spreuken of vliegende bezemstelen. De taal op zich vond ik niet moeilijk alleen waren sommige woorden nog compleet onbekend voor mij.

8 Aanrader?

Ja dat echt wel! Alleen moet je wel eerst de vorige zes delen hebben gelezen omdat je der anders niks van begrijpt. Het is een leuk boek doordat er telkens weer wat gebeurt, en je geen drie hoofdstukken hoeft te lezen met lange dialogen en dergelijke.

REACTIES

D.

D.

horcruxes moet worden veranderd in Gruzielementen. En het is de beker van huffelpuf en de kroon van ravenklauw. Volgens mij is dit boekverslag vertaald uit het Engels en is niet het Nederlandse Boek gebruikt

16 jaar geleden

B.

B.

de "horcruxes" waar jullie het over hebben in het verslag zijn volgens mij gruzielementen. het is niet heel belangrijk maar het kan voor lezers een beetje onduidelijk zijn.

16 jaar geleden

B.

B.

In het boekverslag wordt er gesproken over horcruxes dat woord wordt in het engels gebruikt maar in het nederlands wordt dat dus vervangen door gruzlementen.

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Deathly Hallows door J.K. Rowling"