Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 782 woorden
  • 10 juni 2008
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
10 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, …

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Pot…

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, disappears...

Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud van het boek

Samenvatting


Het boek gaat over Harry Potter. Hij is een tovenaar die op Zweinsteins Hogeschool voor hekserij en Hocus-Pocus. Hieronder vertel ik eerste een stukje over het eerste boek en daarna over het tweede boek

Deel 1: Harry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter and the Philosopher stone


Harry Potter leeft bij Oom en tante omdat zijn ouders zijn overleden. Harry Potter denkt dat zijn ouders zijn overleden door een auto-ongeluk maar in werkelijkheid zijn ze overleden door Voldemort toen hij 1 jaar oud was. Voldemort probeerde Harry toen ook te vermoorde maar het is hem niet gelukt dus verdween Voldemort. Harry leeft dus bij zijn oom en tante onder de bezemkast. Op zij elfde verjaardag hoort Harry van Hagrid(een sleutelbewaarder) dat hij en tovenaar is en hoe zijn ouder werkelijk zijn vermoord. Harry gaat met Hagrid naar Zweinstein met een speciale trein die vanaf perron 93/4 vertrekt. Zo komt hij op Zweinstein en leert hij Ron Wemel en Hermelien Griffel kennen. Samen gaan ze de strijd tegen ze grootste aartsrivaal: Hij Die Niet Genoemd Mag Worden of Jeweetwel of terwijl Voldemort.

Deel 2: Harry Potter en de geheime kamer ( Het boek dat ik heb gelezen)
Harry Potter and the chamber of secrets


Harry Potter woont nog steeds bij zijn oom en tante. Op een avond komt er visite voor zijn oom en moet Harry in zijn kamer blijven. Dan komt er opeens een vreemde elf in zijn kamer genaamd Dobby. Dobby wil Harry waarschuwen dat hij niet naar Zweinstein moet gaan maar Harry wil per se gaan. Dan blijkt zo dat Dobby Harry’s brieven heeft onderschept die hij van Hermelien en Ron heeft gekregen. Dan word Harry boos en hij probeert de brieven te pakken maar dan zorgt Dobby ervoor dat de toetjes voor de visite omvalt. Oom Herman wordt woest en sluit Harry op in zijn kamer. Dan komen Ron en zijn broers hem in de nacht bevrijden van zijn Oom en Tante met een vliegende auto van Ron’s vader en dan blijft Harry logeren tot de zomervakantie voorbij is. Daarna gaat Harry naar school. Dobby probeert Harry nog steeds tegen te houden om naar Zweinstein te gaan dus blokkeert Dobby de doorgang naar perron 93/4. Dus zit er niks anders op om samen met Ron de vliegende auto van Ron’s vader te lenen. Op Zweinstein hoort Harry steeds iemand hem roepen. Tijdens een les komt Harry er achter dat hij een sisseltong is of terwijl: Hij kan met slangen praten. Dan vind Harry een dagboek van Martijn Vilijn die zegt dat de er een geheime kamer bestaat. Harry komt erachter dat de stemmen die hij hoort uit de geheime kamer komen. Opeens worden er daarna mensen versteend waar onder ook Hermelien. Ron en Harry gaan op bezoek bij Hermelien in de ziekenzaal en zien daar een briefje in haar hand waar op staat wat er precies in de geheime kamer zit die Harry steeds roept en die de kinderen versteend: Het blijkt een Basilisk te zijn. Daarna wordt zelfs iemand mee genomen naar de geheime kamer: Ginny Wemel. Harry gaat haar proberen te redden en gaat naar de kamer toe samen met Ron. Daar komt hij erachter dat Martijn Voldemort is. Harry gaat een gevecht aan met de basilisk en wint. Met de tand die hij uit de mond van de basilisk trekt maakt hij het dagboek kapot en zo verdwijnt Martijn. En zo is alles weer normaal.


Personages

De hoofdpersoon is Harry Potter. Harry Potter is een jongen met doorzettingsvermogen en als hij iets in zijn hoofd komt moet hij het ook gelijk doen. Hij is af en toe ook iets te nieuwsgierig. Harry Potter heeft een eigenaardige bliksemschicht op zijn voorhoofd. Harry heeft bruin haar en blauwe ogen.

Het probleem in alle zeven boeken is dat Voldemort Harry de hele tijd achterna zit. Voldemort wil namelijk Harry vermoorden. Voldemort heeft Harry al toen hij klein was willen vermoorden maar dat lukt niet: vandaar dat Harry dat bliksemschicht heeft. Het probleem in het boek dat ik gelezen heb is dat er steeds mensen worden versteend en dat er iemand word ontvoerd.

De andere personages zijn:
Hermelien Griffel: Hermelien is een slim meisje en ze zit daarom ook graag in de boeken. Hermelien kent bijna alle toverspreuken uit haar hoofd. Hermelien is ook een klasgenoot van Harry en ze zit ook bij Griffoendor.

Ron Wemel: Ron ontmoete Harry op het treinstation en vanaf dat moment zijn ze beste vrienden. Ron wordt gepest omdat hij niet zo veel geld heeft. Ron’s zusje Ginny is verliefd op Harry

Voldemort: Voldemort is de aartsvijand van Harry. Voldemort probeert steeds Harry te vermoorden en zijn leven te krijgen. Want hij is nog een geest.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling"