Havisten en vwo'ers uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


1 Titel: Harry Potter en de Geheime Kamer.2 Auteur: J.K. Rowling3 Uitgever + Jaar van verschijnen:4 Inhoud: Harry Potter heeft een vreselijke vakantie bij zijn oom, tante en neefje Dirk. Ze vergeten z´n verjaardag en op een gegeven moment sluiten ze hem zelfs op. Maar dan komen Ron, Fred en George Wemel (Ron is een vriend van Harry) met de vliegende auto van hun vader Harry redden. De laatste weken van de vakantie woont Harry gezellig bij de familie Wemel.

Het eerste probleem doet zich voor als ze nog niet eens op school zijn. Ron en Harry kunnen niet op perron 9 ¾ komen en kunnen dus niet met de Zweinsteinexpress naar Zweinstein (de school voor hekserij en tovenarij). Ze gaan dan stiekem met de vliegende auto van de vader van Ron. Maar ze worden gezien door Dreuzels (“gewone” mensen) en dat komt in de krant en daar is z’n vader niet blij mee.

In het begin van het schooljaar gebeurt er niet veel en gaat alles gewoon goed. De nieuwe leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Gladianus Smalhart, is helemaal weg van Harry, maar Harry niet van hem. Harry vindt het dan ook erg grappig wanneer Smalhart de Keltische Aardmannetjes wel even zou bestrijden en dat totaal mislukt. De Aardmannetjes zijn zo hardnekkig dat ze zelfs het hele lokaal van Glasianus Smalhart verbouwen. Ook wint Griffoendor voor het eerst in honderd jaar een Zwerkbalwedstrijd (het soort voetbal van tovenaars) van Zwadderich doordat Harry, met gevaar voor eigen leven, de Snaai (winnende bal) vangt. Hij breekt daarbij wel zijn arm en weer is Gladianus Smalhart er als de kippen bij om Harry´s arm weer te herstellen. Dit mislukt en in plaats van dat hij Harry´s arm weer heel maakt haalt hij alle botten uit Harry´s arm. Gelukkig heeft de verpleegster een drankje zodat hij na een slapeloze en pijnlijke nacht alle botten in zijn arm weer terugheeft.Maar dan hangt wordt opeens de kat van de conciërge versteend en aan een touw hangend gevonden. Omdat Harry hem vond denkt iedereen dat hij het gedaan heeft. Zeker als er later verschillende kinderen versteend worden gevonden, juist als Harry erbij staat. Maar Harry, Ron en Hermelien (een vriendin van Harry) denken dat de dader de de grootste vijand van Harry is, Draco Malfidus. Ze maken een wisseldrank, daar kunnen ze iemand anders mee worden en Harry en Ron gaan als Korzel en Kwast (de twee vrienden van Malfidus) naar Draco. Hier komen ze echter niet veel meer te weten over de Geheime Kamer waar dus de dader is, alleen niemand weet waar die kamer is. Dan wordt Hermelien plotseling ook versteend gevonden. En als Ginny (het zusje van Ron) dan ook nog plotseling verdwijnt wordt het wel heel erg en gaat Harry op onderzoek uit. Hij ontdekt dat de opening naar de Geheime Kamer in de WC van Jammerende Jenny (een spook) zit en springt erin. Na een gevecht met de Basilisk (de slang die altijd heeft geheerst in de Geheime Kamer) in de Geheime Kamer. Daarna wil hij Ginny (die gevangen zat in de Geheime Kamer) meenemen maar de weg wordt hem versperd door een jongen van 16. Die verteld Harry dat hij Voldemort is maar Harry gelooft dat niet, want een jaar geleden had Harry ook tegen Voldemort gevochten maar toen was hij slechts een schim. Maar Voldemort legt uit dat hij de Voldemort is van tientallen jaren geleden, want toen heeft hij een deel van zichzelf in een pratend dagboek getoverd die Ginny nu had gevonden en nu kon hij leven in deze tijd. Toen snapte Harry het en versloeg de jonge Voldemort en bevrijde Ginny.5 Mening: Ik vond het een erg leuk boek om te lezen (dat vind ik van alle Harry Potter’s). En J.K. Rowling schrijft erg leuk als je begint met lezen wil je het boek het liefst in 1 keer uitlezen.
REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.