Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Harry Potter en de geheime kamer door J.K RowlingNatuurlijk heeft Harry weer een vreselijke vakantie bij zijn dreuzel oom en tante, er gebeurt een ongelukje zodat hij wordt opgesloten in zijn kamer. Dan komt er een soort fee tegen hem zeggen dat hij absoluut niet naar Zweinstein moet gaan want anders zouden er rampen gebeuren. Maar Harry besluit toch te gaan maar hij weet niet goed hoe want hij zit opgesloten.

Plotseling komt Ron Wemel met zijn broers aan in de vliegende auto van meneer Wemel die hem meeneemt naar perron 9 en een half. En dan komt het moment dat ze naar Zweinstein gaan. Ze zijn nu beland op perron 9 maar als ze naar negen en een half willen komen ze er niet door. Dit is een echte ramp want ze willen allebei erg graag naar Zweinstein.Dan besluiten ze met de vliegende auto die meneer Wemel in elkaar heeft gezet van oude dreuzel dingen en met een beetje behulp van toverkracht te gaan. Maar het gaat niet helemaal goed dat rijden in zo’n auto want ze vliegen op het eind tegen een zeldzame boom aan.

Als ze eenmaal op school zijn gebeuren er vreemde dingen. Verschillende dreuzelkinderen worden versteend door een monster dat zich schuil houdt in de geheime kamer.

Harry Potter wordt dan erg nieuwsgierig en wil absoluut weten wat er aan de hand is en dan gaat hij iedereen verdenken en zo gaat hij op onderzoek uit. Er wordt erg geheimzinnig over gedaan en natuurlijk gaan Harry Ron en Hermelien op onderzoek uit. Opeens verdenken ze Hagrid want hij hield altijd draken en hij was ook de eigenaar van pluisje en dus gaan ze hem navragen maar Hagrid ontkent echt alles.

Op een dag gaan ze weer een zwerkbal wedstrijd spelen maar dan raakt Harry geblesseerd en wil iemand hem weer genezen maar hij zegt de spreuk verkeerd en zo gaan al Harry’s botten uit zijn lijf. Maar na een hele tijd is alles weer genezen en gaan ze weer op onderzoek uit. De volgende dag gaan ze weer naar Hagrid’s huis die dan opeens heel gespannen is maar dan wordt er op de deur geklopt en doet professor Sneep samen met een andere professor open en Harry Potter doet snel zijn cape om om niet gezien te worden en Hagrid zegt ongeveer “De spinnen zeggen toch de waarheid” die zin zet Harry Potter en de andere aan het denken. Hij gaat zelfs het verboden bos in en hij ziet daar een paar spinnen lopen en besluiten daar achteraan te gaan. Dan komt hij bij de grote baas van de spinnen en die vertelt hem alles over Hagrid. En ook dat hij niet degene is die ze zoeken want Hagrid heeft dat niet gedaan. Maar de spin is ook kwaadaardig want hij wil ze opeten maar gelukkig ontsnappen ze op het nippertje. Ze besluiten dan om in de boeken te duiken en vinden daar iemand in die een medaille heeft gekregen voor het verslaan van het monster in de geheime kamer. Hij moest dus Hagrid wel geweest zijn dachten ze. Totdat Harry een bijzonder dagboek vindt hij begint erin te schrijven maar steeds als hij dat wil doen dan verdwijnen de letters en zo schrijf hij ook “Mijn naam is Harry Potter” en dan gebeurt het het boek begint terug te schrijven en zo komt hij steeds meer te weten over de geheime kamer. Ook Hermelein doet een merkwaardige ontdekking ze kent nu een drankje waarmee je van gedaante kan verwisselen. Ze gaan het drankje maken en zo verwisselen ze van gedaante en hierdoor komen ze te weten dat de dader van alle versteningen in de geheime kamer is ze gaan er dan naartoe samen met professor Sneep. Daar staat hij dan Voldemort en na wat gepraat te hebben wil Voldemort Harry vermoorden. Maar Harry komt zoals altijd weer weg en zo gaat hij weer een nieuw schooljaar tegemoet.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Dit zijn de foute die ik heb gevonden:
-Het is perron 9 3/4.
-Het is geen fee maar een huis elf.
-Welke meester heeft de vervloekte baan op zich genomen, wat voor meester is het.
-Schrijf op wat Pluisje is.
-Schrijf de tip op die de spinnen hadden gegeven.
-Wat voor kinderen worden versteend.
-Schrijf op dat Harry een Sisseltong is.
-Wat is het die alle kinderen versteend.

Het mist toch wel belangerijke dingen als ik een cijfer moest geven dan was het wel een 5,5 .

IK BEN EEN MEESTER MAAR IK BEN GEEN VERRADER IK ZEG NIKS.

Je moet ook onder aan de hoeveelheid pagina's schrijven.

Het is gewoon slecht

19 jaar geleden

P.

P.

hoi max
heel erg bedankt dat je uittreksel van harry potter kon gebruiken
ik moest voor morgen een heel verslag maken, maar ik had het hele boek nog niet eens gelezen
bedantk nogmaals!
groeten PIETER

19 jaar geleden

P.

P.

hoi max

heel erg bedankt dat je uittreksel van harry potter kon gebruiken

ik moest voor morgen een heel verslag maken, maar ik had het hele boek nog niet eens gelezen

bedantk nogmaals!

groeten PIETER

19 jaar geleden

A.

A.

Ik vond dit een lomp verslag ik had er een 5,2 voor loser

18 jaar geleden

P.

P.

geen commetaar aan te geven gewoon supper goed en kort

18 jaar geleden

..

..

Jeetje,

kun je nog slechtere uitreksels maken

17 jaar geleden

M.

M.

slecht

17 jaar geleden

H.

H.

haai max
lieverd heb je nog goede verslagen voor mij, ik vond je verslag zeer lekker
daggg

17 jaar geleden

R.

R.

is wel een goed verslag en neit in moeilijke woorden

16 jaar geleden

H.

H.

hey max alluz goed met mij
je uitreksel was echt waardeliooosgrapje heel veel aan gehad

doei en groetjes van heya

16 jaar geleden