Go ask Alice door Anonymous

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 536 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 24 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 24 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1972
Pagina's
161
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's

Boekcover Go ask Alice
Shadow

Alice could be anyone - she could be someone you know, or someone you love - and Alice is in trouble...

Being fifteen is hard, but Alice seems fine. She babysits the neighbour's kids. She is doing well at school. Someday she'd even like to get married and raise a family of her own. Then she is invited to a party, a special party where the drinks are spiked …

Alice could be anyone - she could be someone you know, or someone you love - and Alice is in trouble...

Being fifteen is hard, but Alice seems fine. She babysits the nei…

Alice could be anyone - she could be someone you know, or someone you love - and Alice is in trouble...

Being fifteen is hard, but Alice seems fine. She babysits the neighbour's kids. She is doing well at school. Someday she'd even like to get married and raise a family of her own. Then she is invited to a party, a special party where the drinks are spiked with LSD, and Alice is never the same again.

This tragic and extraordinary true-life story shows the devastating effect that drug-abuse can have. But the big difference between Alice and a lot of other kids on drugs is that Alice kept a diary...

Go ask Alice door  Anonymous
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Schrijver: Anonymous - Anoniem
Titel: Go Ask Alice
Uitgever: Mandarin

Titelverklaring:
De titel ‘Go Ask Alice’ betekent ‘vraag het Alice’. De titel staat op dat ze nu alles van drugs weet en van het gebruik ervan, dus als je er iets meer van wilt weten vraag het Alice maar.

Hoofdpersonen:
De hoofdpersoon is: Natuurlijk Alice, zij schrijft het hele verhaal. Ze begint een dagboek, waarin ze alles vertelt over haar drugsgebruik, haar vriendjes en haar geheimen, die haar ouders niet wisten. Ze is 17 geworden.
Andere personen die ook heel belangrijk zijn: Chris, de ouders van Alice en Joel.

Chris: Zij is ook aan de drugs, Alice en zij besluiten om naar San Fransisco te vluchtten en ze beloven elkaar dat ze geen drugs meer gaan gebruiken, dat plannetje mislukt alleen.
Ouders van Alice: Ze hebben geen idee, wat er met Alice gebeurt. Totdat een ‘vriendin’ vertelt dat Alice gebruikt en gedeald heeft.
Joel: Alice heeft hem ontmoet op de bibliotheek van de universiteit waar haar vader werkt. Ze zijn eerst goede vrienden, maar daar blijft het niet bij.

Samenvatting:
In het begin van het dagboek, gaat ze verhuizen naar een andere stad, weg van haar ex-vriendje Roger. Ze hoopt een nieuw leven in te blazen, maar in de nieuwe stad kan ze geen vrienden maken en school is ook niet leuk. Dan ontmoet ze Beth, een joods meisje, met wie ze erg goed kan omgaan. Dan gaat Beth op een zomerkamp en gaat het fout met Alice. Ze gaat logeren bij haar opa en oma, waar ze uitgenodigd wordt voor een feestje, daar gebruikt ze voor het eerst drugs.
Als ze weer terug is, ontmoet ze Chris die ook drugs gebruikt. Samen besluiten ze om naar San Fransisco te gaan en geen drugs meer te gebruiken. Dan belandden ze op een feestje, waar ze niet van de joints kunnen afblijven. Dan besluiten ze om weer terug naar huis te gaan.

Maar Alice kan ook thuis niet van de drugs afblijven, haar ouders komen erachter en ze sturen haar naar de psychiater. Dat trekt ze niet en ze loopt weg naar Denver.Ze gebruikt daar heel veel en ze slaapt buiten in de struiken. Ze besluit toch maar weer een keer dat ze zonder kan en ze gaat weer naar huis.
Haar klasgenoten pesten haar allemaal, door joints in haar tas te doen en ze doen LSD in haar eten, daar tript ze van. Een zogenaamde vriendin Jan vertelt de vader van Alice dat ze drugs heeft gebruikt en dat ze gedeald heeft. En zo sturen haar ouders haar naar een gesticht. Als ze daar weer uitkomt lijkt het goed met haar de gaan totdat ze stopt met haar dagboek. Drie weken daarna komen haar ouders terug van een film en vinden Alice, dood.
283 woorden.

Mijn mening:
Ik vond het een erg aangrijpend boek. Ook omdat het door het onderwerp zelf geschreven is. Zo zie je het ook eens door een ander perspectief, meestal hoor je van de buitenwereld wat en hoe. Je kan nu heel goed zien hoe het gebeurt door dat zij erin zat, doordat zijn een dagboek bijhield.
Het verhaal heeft veel in druk op mij gemaakt. Mede doordat het een waargebeurd verhaal is.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Go ask Alice door Anonymous"