Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Girls under pressure door Jacqueline Wilson

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Girls under pressure
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 705 woorden
  • 10 maart 2008
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
28 keer beoordeeld

Boekcover Girls under pressure
Shadow
Girls under pressure door Jacqueline Wilson
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naam boek: Girls halten zusammen.
Naam schrijver: Jacqueline Wilson.

Ellie is een meisje dat haar moeder is verloren, gelukkig heeft ze twee hele goede vriendinnen: Magda en Nadine. Ze denken dat ze een leuke kersttijd tegemoet gaan, maar dan loopt alles anders.

Ellie komt in aanmerking met een modellenwedstrijd. Omdat ze daar aan mee wil doen en er dan goed uit wil zien gaat ze een dieet volgen. Maar dat dieet loopt uit de hand, haar vriendinnen vinden het ook allemaal niet meer leuk omdat ze nooit meer gezellig ergens wat kunnen gaan eten, zoals ze dat vroeger deden. Uiteindelijk gaat Nadine naar de wedstrijd maar wint de modellenwedstrijd niet.

Magda en Nadine krijgen iets door van Ellie’s dieet, ze is niet zomaar aan een dieet! Ze steekt regelmatig haar vinger in haar keel zodat al het eten er weer uitkomt. Ze denken dat ze bolumia heeft en gaan met haar praten, Ellie ontkent alles. Dan komt Ellie op het idee om een sport te gaan doen om in vorm te blijven, ze besluit om te gaan zwemmen met een vriendin. Iedere keer als ze gaat zwemmen is er nog een meisje van haar school: Zoe, ze heeft haar leren kennen doordat ze allebei heel erg van kunst houden. Ellie vindt dat Zoe echt te dun wordt, terwijl ze zelf niet doorheeft dat zelf maar een klein beetje dikker is als Zoe. Op een dag krijgen ze te horen dat de kunstlerares op school weggaat omdat ze zwanger is, en dat er een vervanger komt. Zoe en Ellie vinden dit heel erg jammer omdat de lerares super aardig is. Ondertussen wordt Ellie steeds dunner en begint haar familie zich ook zorgen te maken.


Op kerstavond loopt ook alles anders dan verwacht. Haar vader heeft zomaar allemaal mensen uitgenodigd en dat vind Ellie helemaal niet leuk. Dan komt ook nog eens haar ex-vriendje “Dann” met zijn nieuwe vriendin, Ellie wordt die avond super jaloers. Natuurlijk horen bij kerst ook allerlei lekkere hapjes. Ellie heeft slim nagedacht en eet toch maar wat van de hapjes omdat anders iedereen gaat vragen waarom ze niet eet. Dan gaat ze naar de wc en steekt haar vingers in haar keel en spuugt al haar eten weer uit. Als haar vriendin dan langsloopt en het ziet wordt ze eigenlijk een beetje boos en gaat met Ellie praten dat het zo niet langer kan. Ellie blijft ontkennen en zegt dat ze gewoon niet zo lekker was.

Als Ellie op school komt en hoort dat Zoe in het ziekenhuis ligt schrikt ze heel erg. Ze wil haar eigenlijk gaan opzoeken en vraagt via een leraar om het adres en de afdeling waar Zoe ligt. Als Ellie op zoek gaat naar Zoe zeggen de verplegers dat ze niet naar haar toe mag omdat ze geen family is. Als Ellie het nog een keer probeert staat er een andere verpleger en dan zegt Ellie dat ze de zus is van Zoe en mag dan naar binnen. Ellie schrikt heel erg als ze Zoe ziet liggen in haar bed.. ZO DUN, ZO ZIEK! Er schieten allemaal gedachtes door haar hoofd omdat ze hier zelf ook wel had kunnen liggen. Ellie probeert te praten met Zoe en verteld dat er een nieuwe kunstleraar is op school en dat hij heel erg leuk is. Maar Zoe is te zwak en geeft geen antwoord, dan besluit Ellie om maar weer te gaan. Het heeft haar heel erg aan het denken gezet omdat Zoe zo ziek is geworden. Ellie besluit om zichzelf sterk te houden en weer normaal te gaan eten en drinken.

Als Ellie weer op school komt wordt ze uit de klas gehaald door de kunstleraar hij wil aan haar vragen of hij het schilderij dat ze gemaakt heeft mag ophangen in de school omdat hij het zo mooi vind. Ellie heeft er geen bezwaar tegen ze wil er alleen wel bij zeggen dat Zoe er ook aan mee heeft geholpen. De kunstleraar vind dat Ellie een echt kunst talent is. Ellie is blij om dit compliment te horen.

Nu Ellie is gaan beseffen dat ze echt van haar dieet af moet gaat alles ook weer goed met Nadine en Magda. Ze kunnen weer gezellig gaan eten!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Girls under pressure door Jacqueline Wilson"