Girl, 15, charming but insane door Sue Limb

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 342 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 17 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 17 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Meisje, 15, mooi maar maf
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
288
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Girl, 15, charming but insane
Shadow
Girl, 15, charming but insane door Sue Limb
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens

titel: meisje 15. mooi maar maf.
auteur: Sue Limb
uitgever: van Goor
jaar van verschijen: 2003

Samenvatting inhoud

Het verhaal gaat over een 15 jarige meisje genaamd Jess. Een meisje dat smoorverliefd is op Ben Jones, een jongen die haar niet zag staan tot dat zijn beste vriend en Jess' beste vriendin Flora, die alles is wat Jess ook wil zijn: rijk, knap een studie bol die niet hoger kan halen dan een 9, verkering krijgen.
Als Ben Jones haar een keer mee uitvraagd naar een feestje van Tiffany's broer Jack, waar een band wordt afgedraaid van meisjes die een week geleden gebruik hebben gemaakt van hun toilet op Tiffany's feestje, wordt Jess erg zenuwachtig. Jess heeft die dag ook gebruik gemaakt van hun toilet en wil niet dat de hele school er achter komt dat ze tegen haar borsten praat en haar ontblote lijf zien, waar ze minestronesoep van afveegde.

Maar gelukkig heeft Fred, een hele goede vriend van Jess, de band gestolen en een dag daarna aan Jess gegeven. Als Jess maandag s'ochtends naar school gaat ontwijkt Fred haar en er gaan geruchten rond dat zij verkering heeft met Ben Jones en dat zij de rede was dat hij laat was voor voetbal training, terwijl hij haar alleen maar een film kwam brengen.
Jess krijgt de kans om als komiek op te treden op de slotavond. Maar als ze ziek wordt moet Flora het van haar over nemen. En het was een succes! Verder bekend Fred dat hij haar negeerde omdat hij dacht dat zij en Ben Jones verkering met elkaar hadden en dat hij gevoelens heeft voor Jess. En vraagt haar dan ook of ze verkering willen!

Jess: grappig, gevoelig, jaloers en verliefd
Fred: behulpzaam en verliefd
Flora: verliefd

Mijn mening

Ik vond het een grappig, realistisch, leuk boek. Ik vond het grappig omdat Jess in grappige situaties terecht kwam. Ik vond het boek ook realistisch omdat Jess' gevoelens vaak overeenkomt met de gedachten van de meeste tienermeisjes. En de combinatie van grappig en realistisch maakt dit tot een leuk boek.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Girl, 15, charming but insane door Sue Limb"