Face to face door Sandra Glover

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 603 woorden
  • 1 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Oog in oog
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Face to face
Shadow
Face to face door Sandra Glover
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
BESPREKING VAN DE HOOFDPERSONAGES:

-Adelle is het hoofdpersonage. Zij heeft anorexia en vind zichzelf dus te dik. Ze is ook bijna altijd bang om uitgelachen te worden. Daardoor stapt ze nooit naar mensen toe. Ze is liever alleen. Ze zondert zich altijd af van alle andere leerlingen. Adelle is in dit boek heel onzeker,verlegen,koppig en heeft bijna geen zelfvertrouwen en geen vrienden.
-Naomi is een heel nieuwsgierig meisje. Zij wil alles weten over Adelles ziekte. Ik bewonder haar wel omdat ze zo doorzet om meer over Adelle te weten te komen terwijl de rest het probeert te voorkomen. Ze ziet ook dat Adelle altijd alleen is en gaat naar toe. Zo worden zij en Adelle nog vriendinnen. Naomi is ook een bezorgd iemand en ze heeft het beste met Adelle voor.
-Adelles mama ziet veel af van de anorexia van haar dochter. Ze krijgt altijd de volle laag als Adelle weer een driftbui heeft. Ze is ook heel bezorgd om haar kind en heeft wel een goede relatie met Adelle.

-Adelles papa is de kwade in Adelles ogen. Het is volgens haar zijn schuld dat hij en haar mama gescheiden zijn. Adelle blijft dus liever bij haar mama dan naar haar vader te gaan. Hij is ook wel bezorgd en doet zijn best om zijn dochter te begrijpen maar dat lukt niet altijd.
-Anna & Stella zijn de twee beste vriendinnen van Naomi. Zij trekken zich niet te veel aan van Adelle. Ze zien eigenlijk de ernst van de ziekte niet in. Ze wilden Naomi eerst niet echt geloven toen ze het vertelde. Ze hebben niet echt een échte band met het hoofdpersonage, maar komen wel veel in het boek voor.
-Over Adelles oma weten we eigenlijk niet zo veel want ze is al dood. Ze wordt wel beschreven als lief,zeer bezorgd en eigenlijk wel heel slim en ze was nog goed bij haar geheugen voor een oude vrouw. Met haar oma had Adelle de allerbeste band.

EVALUATIE:

Ik vond “Oog in oog” een heel goed boek! Het was heel interessant omdat het onderwerp mij wel aansprak en ik wist voor ik het boek gelezen had nog niet echt de details van anorexia.
Dit boek heeft me echt aan het denken gezet en me de ziekte van een andere kant laten zien.
Namelijk door de ogen van Adelle en niet alleen door die van haar familie.
Het wordt verschrikkelijk geloofwaardig verteld!
Het werd ook met zoveel emotie verteld, vind ik, dat het leek of ik er zelf bij was.

Ik vind het echt een verschrikkelijke ziekte! Het boek is ook zeker wel realistisch want het kan perfect gebeuren met iemand die je kent, dus ik vond het wel zeker informatief. De schrijfster legt het ook allemaal goed uit. Zo goed zelfs dat je zou denken dat ze zelf zo iemand heeft gekend. Maar we weten dat dat niet zo is. Ik schrok dikwijls wel van de reacties dat Adelle gaf. Ze zei en dacht dikwijls heel vreemde dingen. En reageerde ook soms raar op wat andere mensen zeiden.
Ik bewonder Naomi wel omdat ze zo doorzet om meer over Adelle te weten te komen terwijl derest het probeert te voorkomen. Het is toch goed dat ze zo doorgezet heeft want anders was het misschien heel anders met Adelle afgelopen. Veel slechter… Dus dat was het beste dat ze kon doen vind ik. Ik zou dat zelf ook doen.

Ik zal zéker nog boeken lezen van Sandra Glover want ze schrijft echt wel verbazend goed!
Het boek krijgt van mij 9.5/10!

Het is écht wel de moeite om het boek te lezen!


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Face to face door Sandra Glover"