Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Escape door Kate Cann

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Escape
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 518 woorden
  • 9 november 2006
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 6
27 keer beoordeeld

Boekcover Escape
Shadow
Escape door Kate Cann
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het boek Lekker weg! Van Kate Cann gaat over Rowan, een slim, actief, zelfverzekerd, avontuurlijk meisje. Ze voelt zich het buitenbeentje van haar familie, haar broertje is het lievelingetje van haar ouders. Als ze hem met een balk slaat om eendjes te redden, wordt ze genegeerd door haar familie. Ze besluit dat ze weg wil. Ze wil vrij zijn. Na haar examens vertrekt ze dan ook naar Amerika om daar bij een gezin als au pair te werken. Maar ze is nog steeds niet vrij. De moeder is overspannen, de vader kan zijn handen niet thuis houden en het dochtertje heeft erge nachtmerries. De enige met wie ze het een beetje kan vinden is de leguaan. Als de leguaan afgeslacht moet worden, Wil ze weg. Samen met de leguaan vlucht ze, op naar de vrijheid! Bij een busstation ontmoet ze Landon, samen gaan ze weg, een plek voor de leguaan zoeken. Ze gaan naar een Vakantie park in Turckee. Daar is het net het paradijs, ze heeft vriendinnen en een vriendje: Landon. Maar de ex van Landon komt terug en alles veranderd. Ze kan niets anders bedenken dan weer te vluchten… Het lezen van het boek was leuk ik kon het boek niet meer wegleggen. Het is spannend, zielig, avontuurlijk. Dat komt door dat het niet snel saai wordt. Telkens als je denkt dat het eindelijk goed komt, gebeurt er weer iets onverwachts. Aan het begin moet je een beetje in het boek komen. Maar in het algemeen is het een goed boek. Het is wel anders dan ik verwacht had. Maar wel positief! Het is echt een leuk boek. Vooral voor meiden van 13 of 14 jaar. ‘Dag, lieverd,” ,,Ik moet gaan. Je redt het best zonder mij. Je hebt Babcia, zij…” ik deins terug. Flossy heeft haar ogen wijd open en kijkt me recht aan. ,,Rowan” stamelt ze. Haar mond begint vierkant te worden, zoals altijd wanneer ze gaat huilen. ,,Ssst, lieverd” zeg ik wanhopig, ,,ssst. Ga maar weer lekker slapen…” ,,Waar ga je héén?” vraagt ze met een klein, slaperig stemmetje. ,,Ik ga ergens anders werken, lieverd. Ik kan hier toch niet voor altijd blijven?” Ik kijk haar vertwijfeld aan. ,,Wel! Ik wil dat je blíjft!! Ze begint te snikken. Dan voel ik een warme hand op me schouder. ,,Ga maar, Rowan” zegt Babcia. ,,Het is vijf voor negen, Je taxi staat er vast al. Ik blijf wel bij haar” ,,Dag, Floss!” zeg ik met tranen in mijn ogen, terwijl ik haar handjes van mijn nek loswurm en opsta. Mijn maag verkrampt terwijl ik Flossy’s gesnik probeer uit te bannen. Wanneer ik bij de deur nog even achterom kijk, heeft Babcia haar kleindochter zo stevig vast, dat ik haar niet eens meer zie. Kate Cann is in 1954 geboren. Ze schrijft niet alleen boeken, maar ze is ook redactrice. Ze houdt van hardlopen, Wandelen en kletsen. De inspiratie voor haar boeken haalt ze haar herinneringen van vroeger. Maar soms luistert ze ook gewoon gesprekken van jongeren op straat of in de bus af. Haar doelgroep is jongeren, ze vindt het schrijven voor jongeren ook interessant.

REACTIES

M.

M.

hoooooooiiii

thanks

xx

15 jaar geleden

M.

M.

Waauw echt een goed verslag heb er heel veel aan gehad bij me boekverslag

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Escape door Kate Cann"