Eddy & the Movie Star door Elizabeth Laird

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Eddy & the Movie Star
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 649 woorden
  • 26 december 2010
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
8 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
64
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Eddy & the Movie Star
Shadow
Eddy & the Movie Star door Elizabeth Laird
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Samenvatting

Eddy Nakamura is een journalist van de krant Daily News. Hij moet veel saaie verhalen schrijven over paarden races. Hij wil een serieus verhaal schrijven. Dan moet hij van zijn baas –Mr. Lee- een verhaal schrijven over de filmster Cathy Chen. Cathy houd niet van verslaggevers, reporters en journalisten. Cathy is verloofd met Paul Kwok, een beroemde tennisser.

Eddy gaat naar het hijs van Cathy Chen, daar staat een grote muur omheen, dus Eddy kan er niet in. Dan vindt Eddy een gat in de muur en hoort Cathy en Paul Kwok ruzie maken. Hier schrijft hij een verhaal over, maar Mr. Lee vindt het geen goed verhaal omdat niemand het zal geloven.

Cathy Chen zou ’s avonds naar de nachtclub White Nights gaan, Eddy gaat er dus ook heen. Buiten voor de nachtclub ontmoet Eddy Cathy Chen’s chauffeur. Eddy geeft de chauffeur wat geld en die vertelt hem dat Cathy altijd naar de zee gaat als ze uit de nachtclub komt. Eddy gaat daar heen en vind Cathy op de rotsen, hij denkt dat ze daar af gaat springen. Dat gaat ze niet doen en wil dat de ‘rat’ weggaat, Cathy noemt alle mensen die bij de krant werken ratten. Eddy zegt dat hij vrienden wil worden en haalt Cathy over dat ze hem kan vertrouwen. Dan vertelt Cathy dat haar ex-schoonmaakster foto’s van haar heeft als ze danst met een andere man dat haat verloofde Paul Kwok. Eddy moet nu de foto’s van Su Lin gaan kopen, omdat hij Cathy had belooft te helpen. Dan krijgt hij een telefoontje van Mr. Lee dat Su Lin heeft opgebeld dat ze exclusieve foto’s van Cathy Chen heeft, Eddy krijgt een cheque van één honderd duizend doller. Als hij het goed doet krijgt hij promotie en een nieuwe auto. Hij onderhandelt met Su Lin en koopt de foto’s voor $10.000 van het geld dat hij van Cathy Chen heeft gekregen, nu gaat hij de foto’s naar Cathy brengen, hij heeft de foto’s is een envelop zitten. Eerst gaat hij nog langs de kapper. Eddy wordt gevolgd door 2 mannen zonder dat hij het merkt. De envelop had Eddy stiekem op de grond van de kapperszaak laten vallen. In een leeg stadion vertelde de twee mannen dat ze de foto’s wilden in opdracht van Paul Kwok. Eddy was bang, maar hij wist te ontsnappen omdat er 2 bewakers aankwamen. Hij ging terug naar de kapperszaak, brak daar in om zijn envelop te halen. De twee mannen kwamen daar ook naar toe. Eddy was ze weer te snel af en ging naar huis. Hij hoorde de twee mannen aankomen. Snel besloot hij Cathy te bellen. Paul nam op. Eddy vroeg hem waarom hij hem liet volgen. Paul wilde dat Eddy uit Cathy’s leven verdween. Paul was erg jaloers. Eddy wist hem te overtuigen dat hij geen vervelende dingen over Cathy zou schrijven. Paul gaf de twee mannen door de telefoon opdracht om weg te gaan. Daarna stond de redacteur voor de deur. Toen Eddy geen foto’s voor hem had werd hij boos en werd Eddy verplicht om op kantoor te werken en brieven van lezers te beantwoorden. Eddy vond dit rotwerk. ’s Avonds bracht hij de foto’s naar Cathy op de klif aan het strand. Ze was heel blij met de foto’s. Eddy vertelde haar dat hij haar leuk vond en dat Paul nooit zo goed voor haar zal zijn. Cathy werd boos en vertelde dat ze heel veel van Paul hield en met hem wilde trouwen. Ze gaf om Eddy, maar was niet verliefd op hem.De volgende weken was Eddy verdrietig. Opeens belde Cathy en samen met Kwok gingen ze uit eten. Cathy vertelde dat hij als enige journalist over haar huwelijk mocht schrijven. Eddy maakte er een mooi artikel van en kreeg direct promotie en kon echte artikelen gaan schrijven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Eddy & the Movie Star door Elizabeth Laird"