Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eclipse door Stephenie Meyer

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Eclipse
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 1438 woorden
  • 12 juni 2011
  • 69 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
69 keer beoordeeld

Boekcover Eclipse
Shadow

As Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge, Bella once again finds herself surrounded by danger. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob - knowing that her decision has the potential to ignite the ageless struggle between vampire and …

As Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge, Bella once again finds herself surrounded by danger. In the midst …

As Seattle is ravaged by a string of mysterious killings and a malicious vampire continues her quest for revenge, Bella once again finds herself surrounded by danger. In the midst of it all, she is forced to choose between her love for Edward and her friendship with Jacob - knowing that her decision has the potential to ignite the ageless struggle between vampire and werewolf. With her graduation approaching, Bella has one more decision to make: life or death. But which is which?

Eclipse door Stephenie Meyer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Onderdeel A

1. Titel: Eclips

2. Schrijver: Stephenie Meyer


3. Waarom heet het boek zo:
Voor Bella is Jacob haar zon, degene die haar gelukkig maakt. Jacob weet dat hij nooit tegen Edward op zal kunnen en dat ze Edward altijd als haar zielsverwant zal zien en hem als haar beste vriend. Hij vergelijkt Edward met een eclips, want tegen deze toestand zal hij haar nooit kunnen bereiken omdat Edward er voor altijd tussen zal zitten.

4. Wie zijn de Hoofdpersonen:
Isabella “Bella” Marie Swan - een meisje dat is verhuist vanuit Phoenix naar Forks. Ze is verliefd op een vampier (Edward). Bella heeft bruin haar en bruine ogen met een bleke huid. Qua karakter is ze erg nieuwsgierig en niet bang. Ze is erg slim en heeft een evenwichtsstoornis waardoor ze erg onhandig is. Ze trekt gevaar aan zoals Edward het altijd zegt. Ze kan niet tegen de geur van bloed en dat word alleen in het boek verteld en niet in de verfilming ervan.


Edward “Anthony Masen” Cullen – is de bronsharige vampier, waar Bella een relatie mee aan gaat. Net als alle andere *vampiers kan hij heel hard rennen, buitengewone instincten en zintuigen. Hij heeft ook net als andere vampiers een zwak voor bloed en hij is vreselijk sterk. Anders dan andere vampiers kan hij gedachten lezen behalve bij Bella die een soort schild heeft daartegen. Edward is lichamelijk 17 jaar oud omdat hij gebeten was op zijn 17e in het jaar 1918 en wanneer een mens gebeten is bevriest als het ware het lichaam. Hij is geboren op 20 juni 1901 in Chicago, Illionois en is mentaal dus 104 jaar oud in het boek. Hij is de eerste adoptiezoon van Carlisle Cullen en Esme Cullen waardoor zijn officiële achternaam Masen is veranderd in Cullen. De Cullen drinken geen mensenbloed maar dierenbloed. Zouden ze toch mensenbloed gaan drinken wordt het verbond met de Quileute verbroken en mogen ze hun vermoorden.

Jacob Black – de zoon van een goede vriend van de Swan-familie. Hij vertelt Bella een legende over de Cullens. Jacobs roepnaam is Jake, hij heeft zwart haar bruine ogen. Hij is een gedaante verwissellaar geen weerwolf ook al noemen ze zich vaak wel zo. Toen hij negen was is zijn moeder Sarah is overleden door een auto-ongeluk en zijn vader Billy zit in een rolstoel. Zijn zussen de tweeling Rachel en Rebecca konden dit niet goed verwerken en vertrokken. Hij is lid van de Quileute (de stam waarin gedaante verwissellaars leven). Hij kan net als de andere wolven communiceren via gedachten in wolfvorm en zijn lichaam geneest snel. Hij is erg warm zodat het lijkt of hij altijd koorts heeft dit is makkelijk in de winter aangezien hij zo warm blijft en niet bevriest. Hij is zowel als in wolfvorm als in menselijke vorm erg snel en sterk en hij word nooit ouder. Edward en Jacob zijn elkaars natuurlijke vijanden aangezien “weerwolven” bestaan om alle vampiers uit te roeien.
5. Wanneer speelt het verhaal zich af: Het boek speelt zich af in het heden. Er zijn auto’s, mobieltjes, computers en televisies gebruikt. Er worden bijvoorbeeld merken van auto’s als Porsche en Mercedes genoemd en Charlie (Bella’s vader) kijkt elke avond naar sportwedstrijden op televisie.


6. Waar speelt het af:
Forks (Stad in de Amerikaanse staat Washington) en in La Push, er staat in het boek duidelijk waar ze telkens heen gaat of is geweest.

7. Hoe lang duurt het verhaal: Ongeveer een schooljaar aangezien in het begin van het boek gewoon naar school gaat en aan het einde van het boek al weet naar welke universiteit ze gaat

8. Door wiens ogen gebeurt het: Bella’s ogen (ik perspectief), je leest haar gevoelens en gedachten.
Alleen het laatste hoofdstuk is vanuit Jacobs ogen geschreven.

9. Het verhaal in een woord: Keuzes


10. Samenvatting:

In Seattle zijn een aantal moorden gepleegd en Edward en zijn familie denken dat ze zijn gepleegd door een jonge vampier, die zijn dorst niet kan bedwingen. Edward en Bella zijn intussen allebei geslaagd voor hun examen en vullen aanmeldingsformulieren in voor universiteiten. Ondertussen wil Bella niks anders dan haar vriend Jacob weer zien. Na heel veel gezeur overtuigt zij Edward ervan dat Jacobs vrienden haar niks doen en hij staat haar toe dat ze eens in de zoveel tijd naar hem toe mag. Bella wordt steeds zekerder over het worden van een vampier om voor eeuwig bij Edward te kunnen zijn. Edward vindt dit goed op een voorwaarde, ze moet met hem trouwen en Bella stemt erin mee. Als Jacob dit hoort via een uitnodiging voor hun trouwdag samen met een persoonlijk briefje van Edward waarin hij hem bedankt en zegt dat hij goed voor Bella zou zorgen, rent hij weg. Zelf weet hij niet waarheen maar dat maakt hem niet uit want hij wil gewoon alleen zijn.


Onderdeel B

1.Welke Persoon heeft de minste leuke rol: Bree Tanner, na niemand pijn te hebben gedaan in het gevecht met het **vampieren leger van Victorie word ze toch vermoord door de Volturi (de vergelijkbare koningen van een land maar dan van de vampieren wereld). Het boek The Short life of Bree Tanner ( Het korte leven van Bree Tanner) gaat over haar vanaf waarvan zij vampier was geworden en nadat gelezen te hebben vond ik het alleen maar zieliger dat ze vermoord werd net als haar goede vriend en verliefdheid Riley. Terwijl Riley zelf weer van Victoria (de leider van het vampieren leger) houd.


2. Welke rol zou je zelf graag willen spelen: Die van Jacob, hij maakt de mooiste gebeurtenissen mee. Het lijkt me ook mooi om de natuur in een ander perspectief te zien, aangezien Jacob een gedaante verwissellaar is of makkelijker gezegd half wolf. Jacob en zijn “Pack” kunnen elkaars gedacht lezen waardoor ze erg close zijn en dat lijkt wel mooi om een keer te mee te maken en daar deel vanuit te maken.

3. Is in schending van de voorwaarden en dus weggelaten


4. Wat wil de schrijver duidelijk maken:
Dat zelfs vijanden elkaar moeten helpen als het gaat om iemands leven. Aangezien het vampieren leger uit is op Bella, omdat James (de geliefde van Victoria) vermoord is door Edward. Victoria vindt dan dat Edward daar nu voor moet boeten en dat doet ze door de geliefde van Edward te willen vermoorden. Hierdoor moeten Jacob en Edward samenwerken omdat ze beide van Bella houden en haar niet kunnen beschermen als ze los van elkaar vechten

5. Bijzonder moment in het boek: Wanneer Jacob de uitnodiging krijgt voor de bruiloft, omdat Edward hem in een apart briefje toch bedankt nadat alles wat gebeurd was. Jacob verdient wel een bedankje, een hele grote zelfs aangezien hij zelfs in het gevecht heel erg verwond is en elke keer dat Edward Bella verliet omdat het zogenaamd beter voor haar zou zijn had Jacob haar opgevangen en gesteund en zelfs meerdere keren haar leven gered. Maar ook al zijn er na deze goede dingen er ook wat dieptepunten geweest. Tot twee keer aan toe heeft Bella met Jacob gezoend terwijl ze iets met Edward had. Dit gebeurde een keer omdat Jacob er plotseling mee begon en ze hem niet van haar afkreeg tot ze hem sloeg en daar een gebroken hand aan overhield en een keer om Jacob van het gevecht tegen het vampieren leger weg te houden.


6. Staat er iets in het verhaal wat je zelf eens heb meegemaakt:
Jacob en Edward mogen elkaar niet maar zijn beide toch bevriend met Bella. Ik zou mezelf kunnen vergelijken met Jacob of Edward want ik ben bevriend met iemand maar een vriendin van hem mag mij heel erg niet. Dus Je kunt hem dus vergelijken met Bella en mij met Jacob of Edward.


7. Kan het verhaal echt gebeurt zijn
: Nee, het is fictief omdat zowel vampiers als “weerwolven” niet bestaan.


Onderdeel C

1. Welk cijfer geef je het boek: 8,8



2a. Menig over het boek (in woorden):
Niet erg origineel, Moeilijk, Geloofwaardig

2b. Waarom die woorden gekozen: Het verhaal is niet erg origineel aangezien er veel verhalen zijn dat een vampier verliefd word op een mens. Het verhaal van dat een “weerwolf” vecht om een meisje te veroveren van een vampier is eigenlijk al te vaak toegepast op een boek. Het boek is soms wel moeilijk want er staan zinnen in die niet direct zijn en waar je dus even over na moet denken. Het verhaal is toch ondanks dit geloofwaardig want de personen uit dit boek laten niets over hun los aan de buitenwereld, dus dit zou zo bij ons op school ook afspelen als het ware.

3. Wat vind je van het einde: Verassend, omdat het hele boek wordt verteld vanuit Bella’s ogen en dan opeens uit die van Jacobs.

REACTIES

A.

A.

de uitnodiging van Jacob komt niet in dit boek voor ??

8 jaar geleden

L.

L.

Riley is geen goede vriend of verliefdheid van Bree dat is Diego!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Eclipse door Stephenie Meyer"