East 43rd Street door Alan Battersby

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover East 43rd Street
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 1267 woorden
  • 18 maart 2011
  • 141 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
141 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
104
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover East 43rd Street
Shadow
East 43rd Street door Alan Battersby
Shadow

Leesverslag East 43rd Street

1. Beschrijf wat er volgens jou gebeurt is voordat het verhaal begint.

Ik denk dat Nat Marley private investigator na een lange dag besluit om een paar biertjes te gaan drinken in mcfaddens bar. Hij zegt gedag tegen zijn secretaresse en gaat op weg.

2a. wat vind je het opvallends dat iemand in het verhaal zegt?
Ik vind het op vallend dat captain Oldenberg na een heel serieus verhoor, opeens weg moet voor Robert Lake en Angela Lake. Hij zegt namelijk na dat hij terug komt dat Nat zomaar kan gaan.

2b. geef aan wie het zegt, en geef de precieze woorden waarmee het gezegd wordt.
Captain Oldenberg said: Marley you can go. Go on, get out. Don’t come back. No never come back.

2c. Leg uit waarom je deze citaat zo opvallend vind.
Ik vind deze citaat opvallend omdat hij niet past bij de sfeer van het hoofdstuk. Na een heel streng verhoor lijkt het erop dat Nat de gevangenis ingaat en dan mag hij opeens gaan. Dit gebeurt nadat Oldenberg voor driekwartier weg is gegaan om met de Lakes te praten. Dat betekend dat er wat gebeurt moet zijn. Op dit punt verandert het verhaal ook.

3 . Als je moest kiezen, welke persoon in het verhaal zou je dan willen zijn?
Het is misschien wat doordacht maar ik zou graag de hoofdpersoon willen zijn. Ik vind dat de schrijver hem als een hele aparte persoonlijkheid heeft beschreven en dat maakt hem zo leuk. Nat is een persoon die niet bang is voor wat Risico’s en die goed weet wie zijn vrienden zijn. Bovendien laat hij niet zomaar over zich heen lopen. Ook vind ik het fascinerend hoe hij in het boek zijn problemen oplost.

4. Noem een figuur uit het verhaal waar jij een hekel aan hebt, of zou kunnen hebben?
Ik zou persoonlijk een hekel kunnen hebben aan Robert Lake. Hij is een heel vals mannetje en vooral in het hoofdstuk waarin hij Nat slaat en het bewerkt tot bewijs voor de politie. Hij denkt dat hij heel wat is en heel wat kan, maar de manier waarop hij Nat Marley behandeld is niet leuk aangezien Nat hem niets gedaan heeft en gewoon de zondebok is.

5. Ben je tevreden over het eind van het verhaal?
Ik ben tevreden over het eind van het verhaal aangezien het een mooi gesloten einde is. De problemen die zijn ontstaan zijn opgelost en de Lakes gaan achter de tralies. Tommy lam is dood dus er valt niks meer te schrijven. En vooral de laatste zin in het boek vind ik erg goed passen. ( I wouldn’t complain about divorce work or finding missing persons ever again.)

6. Denk je dat de schrijver je met dit verhaal iets heeft willen leren of duidelijk maken of alleen maar willen vermaken?
Ik denk dat de schrijver je alleen wilde vermaken met een spannend boek. Er zit geen echte leerervaring in.

7. Beschrijf zo gedetailleerd mogelijk waar het verhaal zich afspeelt.
Het verhaal speelt zich af in Central Park, Midtown Manhattan en Lower Manhattan. Dit wordt wel gebruikt in het verhaal maar speelt geen belangrijke rol.

8. Maak de volgende zinnen af met een uitspraak over het verhaal.
a. It’s interesting that Angela Lake switch from look after the meeting with Nat Marley.
b. It’s sad that Tommy lam must die, because he had the choice to surrender.
c. It’s wonderful that Nat has so many friends to help him.
d. It’s unexpected that Nat goes free after the interrogation at the police

9. valt niet te beantwoorden aangezien er geen fragment wordt genoemd.


10. Verklaar de titel van het verhaal.

East 43rd Street is de straat van het bureau van Nat Marley. Dat is het beginpunt van het verhaal. Dit is ook een punt dat steeds terugkeert.


11. Eigen mening:

I found this book very interesting because the writer has a very specific way of writing. The book is also exiting. It keeps you on the edge of your seat. It’s a good exiting book that’s worth reading. My only comment is the number off the streets in the book. It confused me a bit.


De samenvatting
Nat Marley is een private investigator die helpt bij het vinden van vermiste personen en bij scheidingsproblemen. Op een dag zit er een vrouw op zijn kantoor die hij die avond ervoor ookal in een bar had gezien. Ze heeft zijn hulp nodig omdat haar man alle sieraden terug wil. Ze geeft Nat geld en wil dat hij de sieraden gaat ophalen en ze persoonlijk aan haar man geeft. Hij krijgt een sleutel en een toegangskaart. Wanneer hij het wil gaan ophalen op Grand Central wordt hij opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van diefstal. Mrs. Lake beweert namelijk overvallen te zijn waarbij haar sleutel, toegangspas en diamanten ketting zijn gestolen. En beweert nooit een afspraak te hebben gehad met Nat Marley. Nat komt toch vrij wegens gebrek aan bewijs, maar gaat zelf op onderzoek uit.

Hij komt erachter dat Angela Lake samen met Robert Lake helemaal geen problemen heeft. De zaak van Robert Lake schijnt veel schulden te hebben en vooral bij het bedrijf van Tommy Lam. Tommy lam is de baas van een organisatie genaamd Sjanghai Computer Commerce. Maar eigenlijk is Tommy Lam een crimineel die voor bedrijven computers hackt.

Robert Lake nodigt Nat zelf uit om eens te komen praten en legt Nat uit dat hij slechts als zondebok dient. Lake heeft hem alleen nodig om wat tijd te winnen. Nat wordt zo boos in het gesprek dat hij Lake ook terug mept. Dat had hij niet moeten doen want Lake daagde het uit als bewijs.

De volgende dag wordt Nat dan ook opgepakt met de bewerkte video als bewijs. Angela lake haalt hem uit de lain up en Nat wordt vastgezet. De volgende dag gebeurt er wat raars bij het verhoor. Captain oldenberg verhoord Nat en moet dan weg omdat de lakes op het politiebureau zijn gekomen. Na 45 minuten komt hij terug en zegt dat Nat kan gaan. De Lakes hebben hun verhaald verandert en bieden hun excuus aan. Zij komen vast te zitten voor een foute klacht indienen.

Intussen is Nat al een paar keer in contact gekomen met Tommy lam. Tommy wil geld van de Lakes zien en wil een pakketje dat Nat verstuurd had. Wanneer ze het willen ophalen breekt er een gevecht uit. Tommy wordt ook opgepakt.

Aangezien Nat toch wil weten wat er speelt tussen de Lakes en Tommy laten ze de gevangenen weer gaan. Ze kijken wat er gebeurt. Niet veel later belt Lake dat zijn vrouw is gekidnapt door Tommy en dat hij 5 duizend dollar eist aan sieraden. Nat gaat die brengen en volgt de instructies die Lam opgeeft. Wanneer ze daar komen wordt de vrouw uitgeleverd voor de sieraden maar die blijken niet echt te zijn. De Lakes hadden de sieraden niet meer. Net wanneer Lam het bevel geeft om de lakes en Marley af te maken komt Joe ( een oude vriend van Nat en ex collega bij de NYPD) en schiet twee bodcards neer. Nat probeert Lam over te halen om zijn pistool neer te leggen maar dat doet hij niet. Hij schiet in de schouder van Robert Lake. Joe heeft geen keus en schiet Tommy Lam ook neer.

Nat krijgt aan het einde eindelijk te horen wat er nu speelde en waarom hij er in betrokken was. De Lakes draaide de gevangenis in voor computer hacking en het aanklagen van een onschuldig iemand. De problemen zijn voorbij en net zal nooit meer klagen over zijn gewonen werk.

REACTIES

S.

S.

ik heb erg veel plezier van jullie website en help me vaak uit de stress maar dit veslag van east 43rd street vind ik erg slecht zo iets zoek je toch niet .

maaja bedankt voor de rest

11 jaar geleden

&.

&.

Heel erg bedankt !!

10 jaar geleden

/.

/.

dit verslag is heel slecht. er kloppen heel veel dingen niet aan, waarschijnlijk is dit meisje niet echt goed in engels, beetje jammer. niet gebruiken dus!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.