Double danger door Tony Hopwood

Beoordeling 8.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 711 woorden
  • 12 juli 2007
  • 23 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.5
  • 23 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1991
Pagina's
16
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Double danger
Shadow
Double danger door Tony Hopwood
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Boekverslag
Double Danger


1. Noteer de titel van het boek en de schrijver.
titel: Double Danger (C)
schrijver: Tony Hopwood

2. Je kopieert de kaft van het boek. Je geeft aan of je vindt dat het een goede kaft is of niet en waarom je dat vindt.

3. Je legt uit wat de titel betekent en waarom het boek juist deze titel heeft. Vertel ook of je vindt dat deze titel wel of niet goed bij het boek past. Leg ook uit waarom.

De titel van dit boek is Double Danger, het betekent dat er dubbel gevaar is. Ik zou eigenlijk niet weten waarom er dubbel gevaar is. Wel weet ik waarom er gevaar is, omdat David word ontvoert. Ik vind de titel wel goed bij dit boekje passen als het woord ‘dubble’ word weggelaten.


4. Geef met behulp van een schema aan wat de verschillende hoofdpersonen met elkaar te maken hebben.
Midori: Vriendin van David
Patsy O’Hara: bekende basketbal speler, vader van O’Hara Junior
David: Lijkt erg veel op O’hara Junior

5. Je geeft aan waar het verhaal zich vooral afspeelt. Schrijf uit het boek 2
Het verhaal speelt zich vooral af voor het speciale Beppu hotel. “They put it into the car and drove away.” Ook speelt een groot deel van het verhaal zich af in de auto van de politie agenten. “Midori jumped into the police car and they drove off”.

6. Je geeft aan wanneer het zich vooral afspeelt. Schrijf 2 stukjes over waarin je dat te weten bent gekomen en noem het nummer van de bladzijde waar dat stond.
Het verhaal begint als het donker is: “it was nearly dark.” (blz. 2) Het verhaal eindigt als ze worden uitgenodigd voor een basketbal wedstrijd op zaterdag avond: “On Saterday evening, they all watched the game with the O’Hara family.”


7. Schrijf een korte samenvatting van het boek.
Midori is een Japans meisje wat voor 4 maanden in Engeland heeft gewoond. Ze heeft daar een jongen ontmoet genaamd David Jackson. Ze zit alweer in het vliegtuig terug naar Tokio en heeft het heel erg naar haar zin gehad. Na een reis van elf uur komt ze aan in de Castoms Hall. Daar wordt ze opgewacht door haar ouders en broer. Als ze thuis komt vertelt ze over haal verblijf in Engeland. Ineens gaat de telefoon en het blijkt David te zijn. Hij vertelt haar dat zijn vader voor zaken naar Japan moet, en hij vraagt of hij dan in die tijd bij hun op visite mag komen. Midori vind het een leuk plan en vraagt het aan haar vader. Haar vader vind het heel leuk en hij mag komen. Twee weken later staat David op het station. Midori en haar vader zijn er ook. Midori stelt David en haar vader aan elkaar voor. De vader van haar vind dat hij lijkt op de zoon van Patsy O’Hara, een bekende basketbal speler. ’s Avonds zit heel het gezin samen met David Basketbal te kijken. Daarna bespreken ze wat Midori en David allemaal in de hele week gaan doen.
Eerst gaan ze naar de stad en het Asian-Pacific Exposition. Daarna gaan ze een actieve vulkaan bezoeken en als laatste gaan ze naar een special hotel.
Als ze over straat lopen valt het Midori op dat er een grote rode Amerikaanse auto rond rijd. Ze gaan naar dat hotel. David gaat in een of ander bad en Midori wacht op hem bij de receptie voor. Ineens ziet ze weer die rode wagen en word er een groot groen kleed naar binnen geduwd en rijd de wagen snel weg. Midori vertrouwt het niet en komt er achter dat David weg is. Ze belt de politie en samen gaan ze opzoek naar hem. Na een tijdje word de auto tegen gehouden en komt David en levend uit.
De politie had Patsy O’Hara ingelicht over het verhaal en hij nodigde hun uit om op zaterdag avond samen met zijn gezin basketbal te gaan bekijken.

8. Geef het boek een cijfer van 1- 10. Schrijf ook op, waarom je het boek dit cijfer hebt gegeven.
Ik geef dit boek een 9, omdat ik het een erg goed leesbaar boekje vond. Ik kreeg het heel erg snel uitgelezen en dat vond ik een goed teken. Ook vind ik het onderwerp van het verhaal leuk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

Goed gedaan!!

8 jaar geleden

M.

M.

Goed gedaan!! Had um ook nodiigg voor mn eige werkstuk. Altijdd hanndiiiiiiiiiiiig!
x-mij

8 jaar geleden