Diving in door Kate Cann

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 760 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.3
  • 19 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Verliefd
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Pagina's
326
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Diving in
Shadow
Diving in door Kate Cann
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Gegevens
1. Datum van leesverslag: 25 februari
2. Titel van het boek: Verliefd
3. De auteur: Kate cann
4. Genre van het boek: Eigentijds verhaal, liefdes roman.

5) Korte samenvatting:
Col gaat elke donderdagavond zwemmen, niet alleen om te zwemmen, maar ook om Don te zien. Dat is een knappe jongen waar ze verliefd op is alleen het probleem is dat ze bang is dat zo’n knappe jongen nooit op haar zal vallen. Col loopt per ongeluk tegen hem op. Ze praten wat en dan vraagt hij haar mee uit. Op de avond dat ze met elkaar uitgaan, zoent hij haar. Ze krijgen verkering en zo gaat het een tijdje door. Col kan aan niks anders denken dan Don. Maar naar een tijdje wil hij meer dan zoenen, Col wil daar nog even mee wachten. Dan mag ze met Don mee naar een vakantie huisje. Dan wordt ze verplicht met Don in een bed te slapen, dat wil ze niet. Ze krijgen ruzie. Col heeft een grote steun aan Valerie die er altijd voor haar is. Col wil hem niet meer zien maar dan ziet ze hem ineens staan. Ze praten het uit maar of het goed komt?

6) Thema van het boek:
Het thema van het boek is liefde. Je kan duidelijk uit het boek opmaken dat Col verliefd is op Don en andersom. De titel is ook gelijk het hoofdthema.


7) Personen:
Col: (Colette Rowlands) vernoemd naar een Franse schrijver. Zij is de hoofdpersoon. Ze is ongeveer 16 jaar maar dat word niet helemaal duidelijk vertelt. Ze is blond en heeft groene ogen. Ze is best knap, maar ze vindt het zelf niet. Ze is heel erg onzeker, maar in de pub is ze best populair bij de jongens.
Don: Is een lieve jongen, en heel knap. Daarop werd col verliefd. Hij heeft een getinte huid, bruine ogen en bruin haar. Don is een echte versierder, hij is mooi en kan alle meisjes krijgen. Hij heeft een vrij moeilijke relatie met z’n vader en heeft zijn moeder op jonge leeftijd verloren.
Val: Is een goede vriendin van Col. Ze is een slim meisje en mag Don niet zo. Ze geeft altijd haar mening wanneer Col wat verkeerd heeft gedaan maar toch blijven ze voor altijd vriendinnen.

8) Plaats:
Het verhaal speelt zich af in een stad in Engeland omdat ze over een engels stadje spreken. Je weet ook dat het in Engeland afspeelt omdat ze er uniformen moeten dragen en Col gaat vaak naar de pub waar veel van het verhaal afspeelt. De ruimte waar het veel afspeelt is het zwembad en de pub. Daar gaan Dol en Col vaak heen.

9) Tijd:
Het boek speelt ongeveer in deze tijd zich af want dat kan je merken aan de dingen die worden besproken bijvoorbeeld uitgaan en auto’s. Het verhaal duurt ongeveer een half jaar het begint in de herfst en is einde lente afgelopen. Alles wordt in chronologische volgorde vertelt. Het boek heeft 222 blz.

10) Begin:
Het begint in Col’s kamer. Ze is aan het fantaseren van het mooie lichaam van Don. Ze droomt dat hij met haar onder de douche staan en dat hij haar masseert. Dan wordt ze gewekt door haar geïrriteerde moeder die al de hele tijd loopt te roepen dat ze naar beneden moet komen.


11) Einde:
Col en Don eindige vlak aan het einde uit elkaar. Col is boos dat ze in het vakantiehuisje verplicht was om met Don in een bed te slapen. Niet alleen daarom is ze boos maar ze vond het ook erg dat Don daar zo boos om werd. Het eindigt met dat Col en Don samen het uitpraten in de Mc donalds. Col wil Don nog een kans geven want ze is nog heel erg verliefd op hem.

12) Realistisch of niet:
Verliefd is een realistisch verhaal. Het gebeurd dagelijks dat meisjes zoals Col verliefd worden op een jongen. Ze fantaseren dan veel over hem en willen hem graag zien. Dat doet Col ook.

13) Titel:
De titel verliefd slaat op het hoofdthema liefde. Het vertelt niet veel over het boek maar wel dat er dus iemand verliefd is. Je weet als snel wie dat is; Col dus. De titel valt goed op door de roze duidelijke letters.

Beoordeling
Ik vond Verliefd een heel leuk boek om te lezen. Ik heb het boek in een week uitgelezen omdat het zo’n leuk boek was. Het begint gelijk leuk en je wilt graag doorlezen. Er gebeuren misschien weinig dingen in maar toch is het geen saai boek. Het boek is echt een roman en daar hou ik wel van.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Diving in door Kate Cann"