Detective work door John Escott

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 728 woorden
  • 31 juli 2007
  • 52 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 52 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1993
Pagina's
72
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Detective work
Shadow
Detective work door John Escott
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Author: John Escott
Pages: 54
Level: 3
Title: Detective work

Summary:
De hoofdpersonen in dit verhaal zijn Paul en Anna.
Paul is een zestienjarige student, die geschiedenis studeert. Hij woont in Respom, aan zee. Hij gaat als vakantiebaantje zes weken in het Repsom museum werken, waar hij als hij zijn diploma heeft echt wil gaan werken.
Anna werkt ook in het Respom museum. Ze is vijf jaar ouder dan Paul(eenentwintig jaar).
Het verhaal speelt zich af in

Dit verhaal vindt plaats in het Respom museum.

Het is de taak van Paul en Anna om binnen zes weken het nieuwe gedeelte van het museum klaar te maken voor de opening.
Op de eerste werkdag van Paul komt er een ketting binnen.
Die ketting is van de Gilbertson familie. Die familie bestaat al honderden jaren en was erg belangrijk. De ketting zit vol diamanten en is al honderden jaren oud. Het is te koop voor honderdduizend pond. Voor de veiligheid hangt er een beveiligingscamera in het kamertje waar de ketting tentoongesteld wordt.

Twee weken later gaat het alarm af in het museum.
Paul en Anna rennen naar de kamer waar de ketting ligt. Het glas van de vitrine is gebroken en de ketting is verdwenen! Voor de camera die de ketting moest bewaken hangt een krant, zodat de dief niet gezien is. De deur van het museum gaat dicht, zodat niemand het gebouw uitkan. De politie ondervraagt de mensen die in het museum werken. Ze vinden Paul verdacht. Ook kijken ze of niemand de ketting onder zijn kleren verborgen heeft. Dat heeft niemand. Dan wordt er op alle plaatsen gekeken waar de ketting verstopt zou kunnen zijn, maar ze vinden niets.

De volgende dag gaat Paul de muur verven achter twee piratenpoppen die een schatkist vasthouden. Dan ziet hij dat de nepsieraden die in de kist zitten anders liggen dan hij ze vorige week had neergelegd. Als hij ze weer goed wil leggen, ontdekt hij dat de Gilbertson ketting er in lag! Omdat hij al verdacht gevonden werd, durft hij het niet tegen de directeur te zeggen en legt de ketting terug in de kist.


N de tijd daarna spreekt Paul met veel mensen van het museum. Ze lijken allemaal verdacht en zouden het allemaal gedaan kunnen hebben. Dan bedenkt hij een plan om de dader op heterdaad te betrappen. Hij maakt wat kapot bij de piraten en verteld tegen iedereen dat hij dat de volgende dag gaat repareren. Die nacht gaat hij stiekem naar het museum en wacht op de dader. Dan hoort hij dat er iemand het museum inkomt. Die persoon gaat naar de beelden van de piraten en pakt de ketting uit de kist. De dief slaakt een kort lachje. Paul herkent het lachje, het is Derek, een bediende van het museum. Paul doet het licht aan en hij en Paul zien elkaar staan. Er klinkt een harde knal vanuit de deuropening, het geluid van een pistool! Iemand met een hoed op rent het kamertje in. Die persoon gritst de ketting uit de handen van Derek en richt het pistool weer op hem. Paul doet snel het licht uit. De persoon met de hoed rent het kamertje uit en weer een ander kamertje in. Paul gaat de persoon achterna en doet de deur erachter dicht, de dief is opgesloten! Paul rent naar de telefoon.
De politie en ambulance komen naar het museum toe. Als ze bij de persoon met de hoed komen en het licht aandoen, zien ze wie het is. Mevrouw Gilbertson!

De volgende dag zit Paul in het kamertje van de directeur, samen met de mannen die de mensen hadden ondervraagd toen de ketting net verdwenen was. Hij vertelt zijn verhaal en vraagt waarom mevrouw Gilbertson Derek betaald had om de ketting te stelen. Dan wordt hem het verhaal verteld. Mevrouw Gilbertson had geld nodig. Derek zou haar helpen de ketting te stelen. Toen Derek hoorde dat Paul aan de piraten ging werken, was hij bang dat de ketting ontdekt zou worden en ging de ketting ophalen. Derek had eerder al tegen mevrouw Gilbertson gezegd dat hij meer geld wilde voor het stelen van de ketting en dat hij anders naar de politie zou gaan. Mevrouw Gilbertson wilde dat niet en wilde hem vermoorden. Dan wordt Paul een baan in het museum aangeboden, voor als hij van school af is. Paul neemt dat aanbod natuurlijk aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

De ketting is niet te koop voor honderd duizend pond maar verzekerd voor honderd duizend pond

14 jaar geleden

A.

A.

is dit een goed verslag?

8 jaar geleden

J.

J.

ik vind het best goed en snap niet waarom hij zo laag cijfer heeft

7 jaar geleden

Andere verslagen van "Detective work door John Escott"