Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Desert flower door Waris Dirie

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Desert flower
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 479 woorden
  • 12 juni 2007
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 7
10 keer beoordeeld

Boekcover Desert flower
Shadow
De wereldwijde bestseller 'Mijn woestijn' is Waris Diries opmerkelijke verhaal over haar jeugd, de schoonheid van Somalië, haar vlucht naar het Westen, de glamour van de modellenwereld en haar uiteindelijke missie als woordvoerster van de Verenigde Naties. Als nomadendochter werd zij in de Somalische woestijn op traditionele wijze besneden. Jarenlang zwee…
De wereldwijde bestseller 'Mijn woestijn' is Waris Diries opmerkelijke verhaal over haar jeugd, de schoonheid van Somalië, haar vlucht naar het Westen, de glamour van …
De wereldwijde bestseller 'Mijn woestijn' is Waris Diries opmerkelijke verhaal over haar jeugd, de schoonheid van Somalië, haar vlucht naar het Westen, de glamour van de modellenwereld en haar uiteindelijke missie als woordvoerster van de Verenigde Naties. Als nomadendochter werd zij in de Somalische woestijn op traditionele wijze besneden. Jarenlang zweeg zij hierover, uit schaamte en onmacht, maar tegenwoordig trekt Dirie als speciaal VN-ambassadeur ten strijde tegen de nog altijd wijdverspreide genitale verminking van vrouwen. Waris Dirie werd geboren in Somalië, maar vluchtte op latere leeftijd naar het Westen. In haar tweede boek, 'Dochter van de nomaden', reist zij terug naar Somalië om zichzelf, haar familie en haar volk opnieuw te ontdekken.
Desert flower door Waris Dirie
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Recensie Recensie : ‘’ Mijn Woestijn ‘’ Recensent : Steffii
Titel : ‘’ Mijn Woestijn ‘’ Auteur : Waris Dirie. Waris Dirie is besneden. Haar clitoris en schaamlippen zijn weggesneden, haar vagina dichtgenaaid. Ze schreef daarover in ‘Mijn Woestijn’. Het boek werd een bestseller. ‘’ Een heel aangrijpend verhaal over het Somalische topmodel Waris Dirie. Als jong meisje die opkijkt tegen moeder en zussen wil Waris dolgraag besneden worden, het is een teken van reinheid en vrouwelijkheid. Zo werd Waris op 5 jarige leeftijd besneden, het is de ergste ervaring in haar leven geweest. Op 13 jarige leeftijd wordt van Waris verwacht met een 60 jarige man te trouwen. Waris vlucht de woestijn uit, weg van haar familie, haar nomadenstam en weg van haar geiten. Waris wil naar Mogadishu, de hoofdstad van Somalië waar een getrouwde zus van haar moeder woont. Waar die zus woont in Mogadishu woont, en waar Mogadishu überhaupt ligt weet ze niet. Een harde zoektocht waarin zij zich met moeite in leven kan houden en de mannen die geïnteresseerd zijn in haar lichaam van haar af moet slaan. Ze vindt haar tante en trekt bij haar in, ze zorgt voor de kinderen en doet huishoudelijke klusjes. Als haar oom wordt benoemt tot ambassadeur van Somalië in Londen besluit Waris om mee te gaan. Ze werk als hulp in huis, en wordt behandeld als een slaaf. Na jaren wordt haar oom terug geroepen naar Mogadishu en Waris besluit illegaal in Londen te blijven. Ze gaat bij kennissen in de YMCA wonen en verdient door illegaal als schoonmaakster bij McDonald’s te werken. Waris wordt herkend als fotomodel en groeit uit tot een internationaal topmodel
Ze wordt open gesneden omdat ze ernstige pijnen heeft door haar besnijding. Ze gaat een aantal schijnhuwelijken aan om aan een verblijfsvergunning en een paspoort te kunnen komen. Een van die mannen wordt werkelijk verliefd op haar en begint haar te stalken. Uit eindelijk raakt ze hem kwijt en vind ze de man van haar leven van wie ze een kind krijgt.’’ ‘’ Mijn Woestijn’’ is een biografie over het Somalische nomadenmeisje Waris Dirie waarin zij haar levens verhaal verteld, en waarin zij wil benadrukken dat vrouwenbesnijdenis en geslachtverminking absoluut gestopt moet worden. De vrouwenbesnijdenis gaat in Somalië zonder verdoving, ze besnijden het meisje met dat gene van ze kunnen vinden, dat betekend: een schaar, een scheermes, een dolk, een glasscherf of een scherpe steen. Vrouwen kunnen hierdoor nooit meer het plezier van seks beleven, als ze het al overleven. ‘’ Inmiddels is Waris ambassadeur van de VN in Amerika. Het is een erg mooi geschreven boek, zeker als je je bedenkt dat het allemaal echt gebeurd. Het boek geeft aan dat als je ergens echt voor gaat dat je je doel dan echt kan bereiken. Het boek is geen aanklacht tegen de Somalische cultuur maar het laat de leefgewoontes en haar ervaringen daar zien. Het is een makkelijk te lezen boek. Een echte aanrader !!.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Desert flower door Waris Dirie"