De olifantenjongen door Ellen Tijsinger

Beoordeling 0
Foto van victor
Boekcover De olifantenjongen
Shadow
  • Boekverslag door victor
  • 1e klas havo | 394 woorden
  • 4 juli 2016
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Eerste uitgave
2002
Pagina's
162
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De olifantenjongen
Shadow
De olifantenjongen door Ellen Tijsinger
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!


LEESVERSLAG: 4

Titel/title:
elephantman
Schrijver/author:
Tim vacary
Niveau/level:
2
Aantal pagina’s/number of pages:
43
Aantal hoofdstukken/number of chapters:
7
Verklaring van de titel/explanation of the title:
Het gezicht van sommige mensen is anders. (bijvoorbeeld verminkt of verbrand). Zo'n gezichten noemen ze vaak een elephant face Vandaar de "the elephant man".


Beschrijving van de hoofdperso(o)n (en)/description of the main character(s)
Joseph Merrick: the elephant man hij is een erg slimme man
Dokter Carr Go: de dokter die Joseph gaat helpen

Samenvatting/summary:
Op een dag zag dokter Treves, een folder op een raam hangen. Er stond een man op de foto in de folder. Hij leek niet op een man. Hij leek wel op een Mutant. Er stond: 'Kom kijken naar de mutant man voor twee Pond'. De dokter wilde dat graag zien en ging naar binnen. Er was een man in de winkel. Daarvan was The Mutant Man. The Mutant Man zat in het kamertje achter de winkel. The Mutant man heet eigenlijk Joseph Merrick. Z’n hele leven wordt hij al gepest. De dokter is wel in hem geïnteresseerd en wil hem helpen. Na wat onderzoek ziet de dokter The Mutant Man heel lang niet. Tot hij opeens wordt gebracht door de politie. Ze hadden hem gevonden met een visitekaartje van de dokter.
De dokter wil hem graag in het ziekenhuis houden, maar omdat hij niet ziek is of wat dan ook kan hij niet blijven. Dus schrijven ze een brief naar The  Newyork Times. Ze vragen of de lezers willen helpen. En dat gebeurd. Er wordt heel veel geld op gestuurd.En zo krijgt hij een thuis. Hij The Mutant Man wil graag een keer naar het theater en ze gaan er heen. Dat vindt hij erg leuk.Toen hij weer terug kwam naar huis, het ziekenhuis, kwam dokter Treves 's morgens om hem wakker te maken. Merrick reageert niet, en de dokter komt tot de triestige ontdekking dat hij is overleden deze nacht, doordat hij persé op zijn rug wilde slapen, zoals iedereen.. iets wat hij niet kon door zijn zware nek. Hij brak zijn nek.

Eigen mening.
Ik vind het een erg mooi boek  maar ook een zielig boek en het is vooral erg dat het waar gebeurd is

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De olifantenjongen door Ellen Tijsinger"

Ook geschreven door victor