Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

De olifantenjongen door Ellen Tijsinger

Beoordeling 0
Foto van victor
  • Boekverslag door victor
  • 1e klas havo | 394 woorden
  • 4 juli 2016
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Eerste uitgave
2002
Pagina's
162
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover De olifantenjongen
Shadow
De olifantenjongen door Ellen Tijsinger
Shadow
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!


LEESVERSLAG: 4

 

Titel/title:

elephantman

Schrijver/author:

Tim vacary

Niveau/level:

2

Aantal pagina’s/number of pages:

43

Aantal hoofdstukken/number of chapters:

7

Verklaring van de titel/explanation of the title:

Het gezicht van sommige mensen is anders. (bijvoorbeeld verminkt of verbrand). Zo'n gezichten noemen ze vaak een elephant face Vandaar de "the elephant man".

 Beschrijving van de hoofdperso(o)n (en)/description of the main character(s)

Joseph Merrick: the elephant man hij is een erg slimme man


Dokter Carr Go: de dokter die Joseph gaat helpen

 

Samenvatting/summary:

Op een dag zag dokter Treves, een folder op een raam hangen. Er stond een man op de foto in de folder. Hij leek niet op een man. Hij leek wel op een Mutant. Er stond: 'Kom kijken naar de mutant man voor twee Pond'. De dokter wilde dat graag zien en ging naar binnen. Er was een man in de winkel. Daarvan was The Mutant Man. The Mutant Man zat in het kamertje achter de winkel. The Mutant man heet eigenlijk Joseph Merrick. Z’n hele leven wordt hij al gepest. De dokter is wel in hem geïnteresseerd en wil hem helpen. Na wat onderzoek ziet de dokter The Mutant Man heel lang niet. Tot hij opeens wordt gebracht door de politie. Ze hadden hem gevonden met een visitekaartje van de dokter.

De dokter wil hem graag in het ziekenhuis houden, maar omdat hij niet ziek is of wat dan ook kan hij niet blijven. Dus schrijven ze een brief naar The  Newyork Times. Ze vragen of de lezers willen helpen. En dat gebeurd. Er wordt heel veel geld op gestuurd.En zo krijgt hij een thuis. Hij The Mutant Man wil graag een keer naar het theater en ze gaan er heen. Dat vindt hij erg leuk.Toen hij weer terug kwam naar huis, het ziekenhuis, kwam dokter Treves 's morgens om hem wakker te maken. Merrick reageert niet, en de dokter komt tot de triestige ontdekking dat hij is overleden deze nacht, doordat hij persé op zijn rug wilde slapen, zoals iedereen.. iets wat hij niet kon door zijn zware nek. Hij brak zijn nek.

 


Eigen mening.

Ik vind het een erg mooi boek  maar ook een zielig boek en het is vooral erg dat het waar gebeurd is

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De olifantenjongen door Ellen Tijsinger"

Ook geschreven door victor