David Copperfield door Charles Dickens

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover David Copperfield
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 619 woorden
  • 29 oktober 2001
  • 174 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
174 keer beoordeeld

Boekcover David Copperfield
Shadow

'Whether I shall turn out to be the hero of my own life, or whether that station will be held by anybody else, these pages must show'. Dickens' epic, exuberant novel is one of the greatest coming-of-age stories in literature. It chronicles David Copperfield's extraordinary journey through life, as he encounters villains, saviours, eccentrics and grotes…

'Whether I shall turn out to be the hero of my own life, or whether that station will be held by anybody else, these pages must show'. Dickens' epic, exuberant novel is…

'Whether I shall turn out to be the hero of my own life, or whether that station will be held by anybody else, these pages must show'. Dickens' epic, exuberant novel is one of the greatest coming-of-age stories in literature. It chronicles David Copperfield's extraordinary journey through life, as he encounters villains, saviours, eccentrics and grotesques, including the wicked Mr Murdstone, stout-hearted Peggotty, formidable Betsey Trotwood, impecunious Micawber and odious Uriah Heep. Dickens' great Bildungsroman (based, in part, on his own boyhood, and which he described as a 'favourite child') is a work filled with life, both comic and tragic. The Penguin English Library - 100 editions of the best fiction in English, from the eighteenth century and the very first novels to the beginning of the First World War.

David Copperfield door Charles Dickens
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Hoofdpersonen van het boek David Copperfield. David Copperfield: David is de hoofdpersoon in het boek. David word geboren als zijn vader al dood is. Zijn moeder trouwt dan met Mr. Murdstone dat wordt dan Davids stiefvader. David is niet blij met z’n stiefvader hij vindt hem niet aardig, omdat hij gemeen is tegen David en omdat hij iets in de zin heeft. David gaat naar de school van Mr. Murdstone. David laat zich bijna niet zien aan Mr. Murdstone. Davids moeder weet niks van dat David zo bang is voor haar man. David gaat nu naar een andere school. De school heet Salem house. Daar krijgt hij vrienden: Traddles en Steerthforth. David gaat naar huis en daar ziet hij dat hij een broertje heeft gekregen. Hij mag hem niet zien van Mr. Murdstone want die denkt dat hij de baby pijn zal doen. Dan gaan zijn broertje en zijn moeder dood. Dan woont David alleen met zijn stiefvader en die is niet aardig tegen David. David mag ook niet meer naar school want dat is te duur vind zijn stiefvader. David gaat dan werken bij Mr. Murdstone en gaat wonen bij Mr. Micawber. Het was hard werken en het verdiende niet veel. Hij ging weg bij zijn werk en hij ging naar Mrs. Trotwood dat is zijn tante. David gaat bij zijn tante wonen en hij start een nieuw leven op. Mr. Murdstone en zijn zus vragen hem om terug naar huis te gaan, maar David wil bij zijn tante blijven wonen. David mag ook weer naar school, dat is een leuke school en David maakt een hoop vrienden. David gaat rechten studeren en dan ontmoet hij Mr. Micawber. Hij haalt zijn diploma. Hij gaat op bezoek bij Peggotty (dat was eerst de huishoudster van de familie van David) want hij had haar een lange tijd niet gezien. David gaat uit met Steerthforth en hij wordt erg dronken. Dan ontmoet hij Dora en daar wordt hij verliefd op. David nodigt Traddles uit om bij hem te komen en zegt tegen hem dat hij denkt dat Mr. Micawber zijn buurman is. David schrijft een brief naar Mr. Micawber en hij schrijft dat hij veel problemen heeft. Dan nodigt David Peggotty uit omdat haar man dood is gegaan. Dan wil David trouwen met Dora, maar Dora’s vader denkt dat hij alleen maar op geld uit is. Maar dan gaat Dora’s vader opeens dood. David vind uit dat Dora een cursus nodig heeft omdat ze niet alles zelf kan. Dan trouwt David met Dora en omdat Dora niet alles zelf in huis kan nemen ze een huishoudster. David en Dora krijgen een baby maar die gaat al snel dood. Dora word dan ziek maar ze wordt ook weer beter. Dan word Dora opnieuw ziek en ze sterft. David trouwt dan met Agnes en hij is erg gelukkig en hij krijgt vijf kinderen. Mrs. Pegotty: Is de huishoudster van de familie Copperfield. Miss Trotwood: Is Davids tante, bij haar begint David een nieuw leven. Mr. Pegotty: Is Mrs. Pegotty’s broer
Traddles: een vriend van David. Hij stierf samen met Steerthforth nadat een schip was gezonken. Steerthforth: Een vriend van David. Hij stierf samen met Traddles nadat een schip was gezonken. Mr. Micawber: Daar woonde David toen hij aan het werk was. Hij was later een vriend. Dora: Dat was Davids eerste vrouw. Ze stierf doordat ze ernstig ziek werd. Agnes: Dat was Davids tweede vrouw bij haar kreeg David vijf kinderen. Het soort boek is een drama boek. Ik vind het boek best wel erg want David verliest veel mensen om hem heen en hij heeft ook vaak moeilijk met mensen. Verder vind ik het wel een leuk boek.

REACTIES

T.

T.

ejj cool man dat je david copperfield erop heb gezet ik kan hem heel hard gebruiken want snap geen ene fuck van het engelse boekie.

badankt!!

xx tessa

21 jaar geleden

F.

F.

heeee Toogjes!!!!!
supersupersupersupersupersupersupersupersupersuper
BEDANKT voor jullie verslag want we moesten op school een samenvaytting over het boek schrijven en ik had het boek nog niet helemaal uit!!!!


xxxfrensis

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "David Copperfield door Charles Dickens"