Danny, the champion of the world door Roald Dahl

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Danny, the champion of the world
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 638 woorden
  • 11 maart 2011
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Daantje de wereldkampioen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1975
Pagina's
202
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Danny, the champion of the world
Shadow
Danny, the champion of the world door Roald Dahl
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Danny the champion of the world ~ Ronald Dahl
Pagina's: 206

Samenvatting van het verhaal
Danny is een jongen van 9 jaar, hij en zijn vader wonen in een woonwagen. Danny’s vader heeft een eigen benzinepomp en een autogarage. Vroeger ging Danny’s vader altijd fazanten stropen in Hazell’s bos, maar na de geboorte van Danny had hij aan zijn vrouw beloofd dat hij niet meer zou stropen. Als Danny op een nacht wakker wordt, ziet hij dat zijn vader niet in zijn bed ligt. Hij komt er achter dat zijn vader toch nog is gaan stropen in het Hazell's bos. Danny vindt het niet erg dat zijn vader weer gaat stropen in het bos van de gemene meneer Hazell. Wanneer Danny’s vader de volgende avond weer gaat stropen is hij al vier uur te laat, Danny is bezorgd en haalt een auto uit de garage, hij rijdt daarmee naar het bos. Hij vindt zijn vader in een kuil, hij hijst hem er met een touw uit. Danny’s vader wil alle fazanten van meneer Hazel, dat zijn er ong. 200, stropen voor het jaarlijkse feest van meneer Hazell en zijn rijke vrienden omdat meneer Hazell altijd erg onaardig is tegen de mensen. De enkel van Danny’s vader is verzwikt, hij heeft slaappillen gekregen van de dokter. Danny krijgt een mooi idee om de fazanten te pakken, hij wil rozijnen vullen met wat poeder uit de slaappillen zodat ze de fazanten mee kunnen nemen nadat ze zijn ingeslapen. Het plannetje werkt goed en ze krijgen 120 fazanten te pakken. Toen ze met de fazanten terug liepen kwam Meneer Hazell net aanrijden, en de fazanten worden wakker. De fazanten vliegen weg, nu zijn ze eindelijk vrij! Meneer Hazell wordt boos maar uiteindelijk krijgt Danny's vader gelijk.

Hoofdpersoon
Danny is de hoofdpersoon uit dit verhaal. Hij is een kleine jongen die alles wat zijn vader doet geweldig vindt en zelf ook wil doen.

Bijpersonen
Danny's vader: Een hele aardige vader die zowat alles voor zijn zoon overheeft.
Meneer Hazell: Een vervelende man maar hij is wel heel rijk.

Plaats en tijd
Het verhaal speelt zich af in het dorpje maar in het verhaal wordt niet vertelt welk dorpje. En het verhaal speelt zich ook af in de woonwagen; in het bos etc. De tijd waarin het zich afspeelt: als Danny wordt geboren begint het verhaal, dan gaat het verhaal verder van toen Danny 9 jaar was.

The best part of the book
Thump! Thump! Thump! This lot fell almost onn top of me. I was right under the three as they came down and I found all three of them immediately - two cocks and a hen. They were limp and warm, the feathers wonderfully soft in the hand. "Were shall I put them, Dad?" I called out.

"Lay them here, Danny! Just pile them up here where it's light!" My father waas standing on the edge of the clearing with the moonlight streaming down all over him and a great bunch of pheasants in each hand. His face was bright, his eyes big and bright and wonderful, and he was staring around him like a child who has just discovered that the whole world is made of chocolate.

The worst part of the book
I didn't kwnow which direction I was going in. I just went on walking and calling out, walking and calling; and each time I called, I would stop and listen. But no answer came. After a time, my voice began to go all trembly. I started to say silly things like, "O Dad, please tell me where youu are! Please answer me! Please, oh please..."

My opinion of the book
It's a good book of Roald Dahl and I like this book very much! I like the principal (Danny) because I love that he "tell" his story. But ofcourse actually Roald Dahl writes the story.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Danny, the champion of the world door Roald Dahl"