Dances with Wolves door Michael Blake

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
Boekcover Dances with Wolves
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 523 woorden
  • 26 maart 2002
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
46 keer beoordeeld

Boekcover Dances with Wolves
Shadow
Dances with Wolves door Michael Blake
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Luitenant John Dunbar werd samen met Timmons naar het fort Sedgewick gestuurd om het te bemannen.omdat dunbar een goede daad had verricht, hij had gestreden met een verwonding aan z’n been,daarom werd hij overgeplaatst naar het Westen. Dunbar werd gestuurd als ‘indianenvechter’.Daar aangekomen blijkt het fort slecht onderhouden te zijnTimmons keert terug en hij wordt op de terugweg vermoord door de Pawnees(indianenstam).Dunbar blijft toch in het fort omdat het hem is opgedragen, en hij wilde graag indianen ontmoeten.Omdat Dunbar zich zeer eenzaam voelt houdt hij een rapport bij van alle gebeurtenissen. Op een dag heeft hij zijn eerste ontmoeting met een indiaan ; Kicking Bird.Kicking Bird was op ontdekkingstocht omdat ze net naar hun zomerkamp waren gegaan. Kicking Bird schrikt van de aanwezigheid van Dunbar en gaat ervandoor.Dunbar bereid zich voor op nog meerdere ontmoetingen.Er volgen nog enkel ontmoetingen waarze met handen en voeten praten. Dunbar gaat op onderzoek uit en gaat naar het kamp van de indianen(de Comanche) kijken en dan ziet hij een indianenvrouw( Stands with a fist) die zich zelf heeft gesneden.(haar man was omgekomen bij de jacht en zij was in rouw) en hij brengt haar zo vlug mogelijk naar het indianenkamp.In het kamp is hij zeer onder de indruk van de beschaving.In het begin zijn de indianen niet zo blij met de blanke man , hij hij reist tussen het Comanche kamp en zijn fort heen en weer , en zo krijgt hij een steeds beter band met de Comanche stam , vooral met Stands with a fist omdat ze elkaar hun taal aan het leren zijn .Zij fungeerd dan als tolk .Stands with a fist is ook een gewoon blanke vrouw die vroeger was gevlucht omdat haar familie werd vermoord door de Pawnees, ze werd toen door de Comanche stam opgenomen . Doordat de indianen en Dunbar elkaar nu beter begrijpen gaat hij ook mee op bizonjacht.En omdat hij heeft meegestreden tegen de Pawnees werd hij volledig geaccepteerd door de Comanche stam. Hij kreeg de naam Dances with wolves van de Comanches omdat hij hij contact had met een wolf(two socks)hij ‘danste’ met die wolf rond een groot vuur. Tussen Dances with wolves en Stands with a fist ontstaat een liefdesrelatie en ze trouwen met elkaar. In de winter is het moment aangekomen dat ze naar hun winterkamp moeten vertrekken, Dances with wolves is zijn dagboek en rapporten vergeten en wil terug naar het fort om ze te halen maar daar aangekomen treft hij een leger blanken aan. Zijn paard en de wolf two socks worden vermoord .De Comanches horen dit slechte nieuws en ze gaan Dances with wolves halen met een paar van hen .De rest vertrekt naar het winterkamp en ze wachten vol spanning op de terugkomst van Dances with wolves en de rest.Gelukkig keren ze terug .Dan komt Dances with wolves met een besluit , hij wil samen met zijn vrouw de Comanches verlaten maar Ten Beers ( de oude wijze man van de stam )haalt hen over om toch te blijven en dan besluit Dances with wolves om toch te blijven.

REACTIES

N.

N.

dances with wolves gaat wel met zijn vrouw weg om de wit gezichten te laten zien dat indianen niet allemaal slecht zijn...14 jaar nadat ze vertrokken zijn zijn alle indianenstammen uitgeroeid, de paar stammen die het hebben overleefd die wonen in reservaten.


13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dances with Wolves door Michael Blake"