Crazy games door Sandra Glover

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 2704 woorden
  • 9 augustus 2006
  • 157 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.7
  • 157 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
249
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Crazy games
Shadow
Crazy games door Sandra Glover
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Crazy Games
Auteur: Sandra Glover
Personages:
Brad Bradshow: Verslaaft aan computerspelletjes spelen. Aan de Game-Pack is hij helemaal verslaaft.
Colford Rattersby: Jongen van een dorp verder op. Hij is de ‘eigenaar’ van Game-Pack. Hij begrijpt Brad heel goed want hij is zelf ook game verslaaft.
Stancey: Vriendin van Brad. Ze vindt zijn passie voor games niet echt leuk.
Sunsil: Beste vriend van Brad. Vind de passie voor games ook niet echt leuk.
Mrs. Deale: engels lerares, doet een debat over computergames.

Samenvatting:
Hoofdstuk 1:
Brad speelt een spel, je moet dan een soort bril op doen en een vest aan. Door de bril zie je alles wat er gebeurt. En met die vest aan voel je ook echt als er kogels op je geschoten zijn. Maar dan komt zijn broertje binnen om te zeggen dat Sunsil er voor hem is. Hij vraagt waar hij het spel vandaan heeft enz. Brad verteld dat hij het van Colford leent, want hij heeft het illegaal van zijn vader gekregen. Brad zijn ouders weten van niks omdat hij al niet meer van zijn ouders iets mocht lenen van Colford. Van zijn moeder mag hij geen gewelddadige spelletjes spelen. Maar van zijn vader mag het wel.
Bij Brad hebben ze geen geld om Game-Scan te kopen (een spel waarbij je foto’s kan scannen dat die dan personages worden in dat spel) voor hem. Aan het eind belt Colford Brad.
Hoofdstuk 2:
Colford heeft aan Brad gevraagd wanneer hij het spel weer terug krijgt. Ze hebben afgesproken dat Brad het aan het eind van de week weer terug geeft. Daarom gaat Brad er al om 4 uur ’s morgens uit om dat spel te spelen. Sunsil zijn vader komt uit Noord-Londen en zijn moeder komt uit Cambridge. Brad maakt op weg naar school ruzie met Stacey. Ze vraagt aan hem waarom hij er gister niet was. Colford praat weer met zijn standbeeld Mr. Barnaby Merrick. Hij praat over zijn leven met hem.
Hoofdstuk 3:
Dit hoofdstuk is in één keer heel anders. Het gaat over Mr. Merrick in 1895. Hij kreeg op z’n 21e een kind dat stierf. Daarna kreeg hij nog een meisje Emily zij leefde 2 weken. Zijn 3e kind was gezond genoeg om te leven. Maar toen ging zijn vrouw Anna 8eruit. Ze kon geen kinderen meer baren. Ze zorgden zo goed als ze konden voor hun zoon. Mr. Merrick wilde een goede vader zijn. Barnaby Junior sterft dan toch nog, maar ze krijgen weer een andere zoon Charles, hij blijft leven.

Hoofdstuk 4:
Brad gaat met Stacey shoppen, omdat hij haar niet kwijt wil. Stacey zeurt de hele poos dat Brad te veel computerspelletjes speelt. Hij vraagt zichzelf af of zijn moeder en Stacey niet gelijk hebben. En hij neemt zich voor dat als hij het spel weer heeft terug gegeven dat hij dan weer gewoon gaat slapen en sporten. Als hij thuis komt van dat shoppen wil zijn moeder met hem praten. Ze heeft gemerkt dat hij een spel leent van Colford, want hij belde nog weer ff naar Brad zijn huis. Brad beloofd zijn moeder dat hij nix meer leent van Colford. Colford verteld aan Brad dat hij thuis word geslagen door zijn vader, maar hij gaat altijd wel weer naar huis.
Hoofdstuk 5:
2 weken geleden heeft Brad het spel terug gegeven aan Colford. Colford verteld wat over Mr. Merrick aan Brad. Brad wil het spel Game-Scan ook wel maar zijn ouders hebben niet genoeg geld om dat aan Brad te geven. Maar Brad vind het ook wel een beetje geld verspilling omdat hij niemand weet waar hij tegen kan. Brad vind wiskunde op school niet zo leuk, maar hij vind engels wel leuk. Ze gaan met engels een discussie houden over computerspelletjes. Zijn lerares Mrs. Deale heeft 2 artikelen uit de krant gezocht. Later komt Brad Colford tegen in de gang. Colford heeft een bloedneus. Derek Pomfrill sloeg hem zegt een klein meisje. Colford gaat alweer met Mr. Merrick praten.
Hoofdstuk 6:
Juli 1900. Mr. Merrick is met Sam, Burton en Charles aan het buiten spelen. Ze spelen legertje. Sam, Burton en Charles zijn dan nog maar 5 jaar. Charles is veel zwakker dan Sam, maar dat is niet erg zegt de dokter. Charles is sterk en volhoudend aan het eind moet Mr. Merrick wat ergs vertellen.. dat Anna dood is.
Hoofdstuk 7:
Aan het eind van de week tijdens de les van engels bespreken ze hoe ze de discussie gaan doen. Brad wil eigenlijk niet mee doen aan dat debat. Hij vindt het eng. Stacey gaf een soort feest. Stacey is Brad zijn eerste echte vriendin. Sunsil en Stacey vinden dat Brad te veel computerspelletjes doet. Op een avond zit Brad weer een computerspelletje te doen, het is al 1 uur geweest. Dan gaat de deurbel, het is Colford hij verteld dat het dak van het huis bij hem lek is en dat het nat is daar in huis. Brad zijn moeder komt beneden en zegt tegen Brad zijn vader dat hij maar ff mee moet gaan samen met Brad om dat gat te dichten. Als ze bij Colford zijn komt zijn vader even later thuis, hij heeft een geweer bij zich en hij heeft ogen van vuur.
Hoofdstuk 8:
1905 Hier is Charles 10 jaar oud. Het is niet goed vind Mr. Merrick dat Charles zonder moeder leeft. Zijn vader wil niet hertrouwen omdat hij vindt dat niemand zo goed is als Anna. Ook wil Mr. Merrick Charles nog niet naar school sturen omdat hij het vroeger ook niet leuk vond op school. Maar nu moet hij wel omdat hij al 10 jaar is.
Hoofdstuk 9:
Het lukt de vader van Brad om de vader van Colferd gerust te stellen, hij valt dan wel in slaap. Brad en zijn vader gaan nog ff snel het dak dichten.Stacey is een beetje een watje vind Brad. Ze kan niet tegen bloed van sporten en computerspelletjes, ze is vegetarisch, komt voor dieren op enz. Brad wil eigenlijk niet mee doen met dat debat over computerspelletjes van engels, dus verprutst hij het maar zodat hij niet mee mag doen. Maar zijn lerares vind dat hij nog wel mee kan doen, ze houden dat debat rond kerst. Brad vind het eng omdat hij toen hij 5 jaar was heel erg voor lul stond voor alle mensen.
Hoofdstuk 10:
Colford heeft met kerst van zijn vader een nieuwe fiets gekregen en het spel Game-Scan. Stacey vind dat Brad zich nog als een baby gedraagt, ze vindt dat hij nog niet aan een echte relatie toe is. Brad heeft Colford uitgenodigd op een gekostumeerd feest. Brad gaat als kat verkleed daarheen. Sunsil gaat ook mee, ze lenen make-up van Sunsil zijn moeder. Ze gaan dan naar Colford zijn huis toe om hem op te halen, maar hij doet de deur niet open. Ze gaan dan maar achterom. Daar schrikt Brad heel erg, hij denkt dat hij een spook ziet, maar het is Colford. Hij is verkleed als een soldaat uit de 1e wereld oorlog. Zijn vader spaart allemaal van die dingen. Hij heeft dat pak aan en hij heeft een bandage om, en hij heeft bloed op zijn kleren(bloed=ketchup).
Hoofdstuk 11:
Het is 1915. Charles wil graag naar het leger. Zijn vader vind het wel erg maar laat hem toch dat doen. Mr. Merrick drinkt een glaasje cocktails om er ff over na te denken. Hij moet dan ook aan Anna denken.
Hoofdstuk 12:
Op het nieuwjaarsfeest zag Brad dat Stacey vreemd ging met Phil. Brad heeft het toen gelijk uitgemaakt met Stecey. Brad vind dat Phil niet goed genoeg is voor Stacey, en hij snapt niet waarom al die meisjes verliefd op hem zijn, want hij vind hem een player. Brad verveeldt zich nu de laatste tijd heel erg, dus gaat hij maar weer een keertje naar Colford. Als hij daar komt ziet hij dat hij alweer in dat 1e wereld oorlog pakje zit. Hij is bezig met een stukje hout(ofzow). Brad vraagt ook aan hem waar zijn spel Game-Scan is. Dan verteld Colford dat hij kapot is, Brad neemt em mee naar huis om dat spel te maken.
Hoofdstuk 13:
Phil heeft een rode sportauto. Phil ziet eruit zoals veel meisjes dat willen. Stacey heeft nu al een maand met hem. Brad en Colford hebben een foto van Phil, die gaan ze scannen voor Game-Scan. Die foto ging op het prikbord in de school en hebben ze ff mee genomen. Stacey heeft veel vrienden, omdat ze met Phil gaat. Brad heeft Game-Scan weer gemaakt. Bij dat debat wist Brad niet meer zo goed wat hij moest zeggen.(hij klapte dus dicht en) daardoor won het team van Stacey de discussie.
Hoofdstuk 14:
Het is oktober 1916. Charles schrijft een brief naar zijn vader. Dat is al van wat eerder want zijn vader leest het niet voor de eerste keer. In zijn 1e brief verteld hij dat hij in het ziekenhuis ligt. In zijn 2e dat alle mensen meer op spoken lijken dan op mensen. In de 3e brief schrijf hij dat het niet lang duurt dat hij gaat sterven. Aan het eind van het hoofdstuk is hij ook gestorven.
Hoofdstuk 15:
Maandag morgen in de bus verteld Stacey aan Brad dat ze is gedumpt door Phil. Hij heeft haar geruild voor Kara. Stacey is anders dan anders, ze was er echt kapot van. Brad luistert goed naar Stacey, hij voelt dan de foto van Phil dat hij nog in zijn jaszak heeft. Brad verveeld zich en gaat dan maar ff weer naar Colford toe. Colford heeft dat uniform weer aan van de 1e WO. Hij wil later ook in het leger. Brad en Colford gaan het spel Game-Scan weer spelen. Brad doet dat vest aan als ze gaan spelen. Colford is Charles in het spel en Brad is Sam. Ze spelen de industriële revolutie. Even later zijn ze het zat en pakt Brad die foto uit zijn jaszak van Phil om die te scannen voor het spel. Dan spelen ze even later dat ze tegen die Phil zijn. En zichzelf gewoon als zichzelf.
Hoofdstuk 16:
Er gebeurt wat in het spel waardoor Brad doodgeschoten wordt. Brad word boos en wil naar huis gaan. Colford zegt dat Brad wel in zijn plaats mag schieten zodat hij kan blijven. Brad doet dan zijn jas weer uit en legt em op de grond. Dan rolt de foto van Phil er ook uit. Ze scannen de foto van Phil weer, en gaan weer tegen hem schieten. Colford verteld wat over Mr. Merrick aan Brad. Het is bijna midden in de nacht( ± 12 uur dan) als de vader van Brad belt dat hij nu wel naar huis moet. Brad wil naar huis gaan, als dan de vader van Colford thuis komt. Colford zegt dat hij nu maar snel naar huis moet, Brad ziet ook wel dat die vader van Colford te veel drank op heeft. Als Brad buiten is hoort hij Colford huilen, en zijn vader er bovenuit schreeuwen. Hij weet nu zeker dat hij wordt mishandelt. Hij gaat bij Mr. Morris de politie bellen. De politie is bij Colford en zijn vader geweest, maar ze konden nix voor ze doen, want ze ontkenden alles. Colford is boos op Brad dat hij de politie heeft gebeld, want Colford zegt dat Brad zijn vader en hem uit elkaar wou halen. Daarom praat Colford ook al een paar dagen niet meer tegen Brad. Brad praat wel veel met Stacey, ze hebben het ook over Phil en wat ze kunnen doen om Colford te helpen.
Hoofdstuk 17:
Brad en Sunsil lopen naar de mentor van Colford omdat hij steeds lessen mist. Daarna lopen ze naar het klaslokaal waar ze heen moeten. Onderweg komen ze Phil tegen ze krijgen ruzie met hem. En opeens zien ze Colford weer in het 1e WO kostuum en hij heeft ook nog een geweer bij zich. Brad kan 3 dingen verzinnen waarom hij zo naar school ging: 1. voor geschiedenis dat hij wat over de 1e WO moet vertellen 2. verslaaft aan het dragen van dat ding 3. hij heeft de dagen door elkaar gehaald, en hij denkt nu dat het vrijdag is(dan morgen ze in rare kleren komen). Colford verteld alweer over Mr. Merrick aan Brad. Hoeveel hij van Charles hield. Colford heeft zijn vader dood geschoten verteld hij aan Brad. Hij zegt dat het een ongeluk was. Hij hielt heel veel van zijn vader. Brad, Sunsil en Phil mogen niet bewegen van Colford omdat hij ze dan anders neer schiet. Om een één of andere reden wordt hij boos en draait hij door. Dan gaat de bel en komen er allemaal leerlingen de gang op. Die schrikken zo dat de leraren ze weer allemaal terug sturen in de klas. Hij probeert ze gerust te stellen. Als de gang leeg is komen er op eens 3 mensen de gang op. het zijn Stacey, Emma en Paula. Ze hebben niet door wat er aan de hand is. Brad geeft zich over, hij wil tegen Colford praten en hem vertellen dat hij zo helemaal verkeerd bezig is. Maar dan komen er plotseling een paar mensen(kinderen) die boven op Colford springen. Maar hij kon nog net de trekker over halen. Brad heeft het idee dat de hele wereld draait. Zijn lichaam is niet langer van hem zelf(zo voelt hij dat) en alles word donker voor zijn ogen.
Hoofdstuk 18:
Het gaat verder in 1917. Het was een warme dag voor in oktober. Mr. Merrick heeft een soort ziekenhuis voor soldaten opgericht. Mr. Merrick is aan het lopen door een laantje waar vroeger Charles en Sam hebben gespeeld. Hij ziet het nog voor zich. 2 jonge mensen zitten op een bankje in dat laantje. Ze hebben geen benen meer. Dat herinnert hem nog meer aan Charles. Dan komt er opeens een man aan met een pistool in zijn handen. Hij weet ook wie het is. Het is Jim Lonegan. Hij zit in zo’n psychiatrische afdeling. Hij zegt tegen Mr. Merrick dat hij op de grond moet gaan liggen. Even later komt Jane Burton er aan( wie het is weet ik niet). Ze ziet dan ook Jim naast Mr. Merrick liggen, hij heeft zichzelf doodgeschoten. Het is een tragisch eind zegt Mr. Merrick.
Hoofdstuk 19:
Als Brad zijn ogen weer open doet ligt er een document voor hem. Stacey komt ff bij hem op bezoek. Brad leest de verhalen van Mr. Merrick. Hij denkt steeds terug aan vroeger. Hij had van dat ongeluk een kogel in zijn schouder, een gebroken pols. Phil heeft eigenlijk Brad zijn leven gered, want hij sprong boven op hem zodat hij viel en die kogel alleen door zijn arm ging. Phil heeft zelf er een gekneusde enkel eraan over gehouden De politie heeft de vader van Colford nog gevonden, maar zijn wond was te erg en is hem ook fataal geworden. Op een dag komt de politie bij Brad langs in het ziekenhuis voor een verklaring. Ze vroegen hoe Colford deed en wat hij van hem wist o.a. Brad zit er erg mee, ook of hij niet meer kon doen. Stacey troost hem elke keer weer. Ze zegt ook dat hij er niet meer zo veel over na moet denken maar gewoon moet doorgaan. Hij leest ook een verhaal dat een vrouw haar eigen man, haar 3 kinderen en daarna zichzelf dood schoot. Hij leest verder in het verhaal van Mr. Merrick. Bij het huis van Colford vind de politie de Blast-Pac, Game-Scan, de 3D bril en allemaal oorlogsspelletjes. Brad heeft door deze gebeurtenis angst gekregen voor zijn computerspelletjes. Stacey nodigt hem uit om samen met haar broer spelletjes te doen, hij wil eerst niet maar doet het dan toch maar. Om ook zo over die angst heen te komen. Phil heeft even later Kara gedumpt voor Rosie. 2 dagen later zouden er Duitsers komen dus misschien dumpte hij dan Rosie ook nog wel weer voor 1 van die Duitsers. Stacey en Brad hebben ook weer met elkaar. Brad leest nog weer ff verder over Mr. Merrick. Hij kreeg in 1944 een idee om van de Merrick’s Hall een school te maken. Brad gaat nu ook met dat standbeeld praten van Mr. Merrick, net als Colford ook deed. Hij vraagt hoe het nu met Colford gaat. Maar hij krijgt natuurlijk geen antwoord, maar dat wilde hij wel heel graag. Dan komt Stacey eraan en gaat hij met haar erover praten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

F.

F.

begin te leren om een beetje een vloeiend verhaal ervan te maken

11 jaar geleden

C.

C.

ik vind deze de aller beste, kan niet beter waarom heeft deze niet het hoogste cijfer?

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Crazy games door Sandra Glover"