Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Chemical secret door Tim Vicary

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Chemical secret
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 486 woorden
  • 19 juni 2007
  • 103 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
103 keer beoordeeld

Boekcover Chemical secret
Shadow
Chemical secret door Tim Vicary
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens Titel: Chemical secret
Auteur: Tim Vicary
Plaats: een stad (over de naam wordt niet gesproken) Wanneer: wordt niet over gesproken Hoofdpersoon: John Duncan
Beschrijving hoofdpersoon: John Duncan is een arme man, hij heeft zijn vrouw, Rachel op vroege leeftijd verloren, hij heeft 2 kinderen: Andrew(13) en Christine(16). Ze leven in armoede, John is bioloog maar kan geen baan vinden omdat hij te oud is. Zijn dochter Christine wil trouwen met ene Simon MacDonald maar John vindt haar daar nog te jong voor, en dat kost ook een hoop geld. Samenvatting John en zijn gezin wonen in een kleine flat in de stad, maar vandaag gaat hij solliciteren voor een baan in een verffabriek, hij had er niet zoveel hoop in omdat hij al voor verschillende andere banen had gesolliciteerd maar daar hadden ze liever jong personeel. Rond de middag kwam John aan bij de fabriek, hij liep naar binnen en vroeg of hij de directeur, David Wilson kon spreken. Hij werd meteen doorverwezen naar zijn kantoor, John legde aan hem uit dat hij op zoek was naar een baan als bioloog, David Wilson was onder de indruk en nam hem aan als verftester, hij moest zo allerlei experimenten doen met de giftige stoffen die in de rivier werden geloosd, hij had ook een labpartner genaamd Mary Carter, het klikte meteen tussen hen. Een half jaar later had John genoeg verdiend om een klein huis te kopen aan de rivier, ze hielden allemaal van zeilen en John had nog de oude boot waarmee zijn vrouw was omgekomen, maar was perfect om op de rivier mee te zeilen. John nodigde Mary uit om een avond bij hem te komen eten. Het ging steeds beter tussen hun relatie. Maar kwamen ze erachter dat de giftige stoffen de ratten ziek maakten en ze jonkies kregen zonder ogen of poten. Ze gingen meteen in opstand maar David Wilson deed er niks aan, want die kleine hoeveelheid kon tenslotte recht de zee in, en niemand drinkt dat water toch. Mary nam dus ontslag en verhuisde naar een andere plaats waar ze een betere baan zou krijgen. John vond dat heel jammer want hij voelde Mary als een soort moeder voor zijn kinderen. Maar John bleef protesteren tegen het dumpen van de giftige stoffen in de rivier, en uiteindelijk werd hij ontslagen. Ze kwamen weer in zo’n zelfde kleine flat te zitten. Maar Andrew, Christine en Simon hadden ondertussen een paar tonnen met cement in de buis waar de giftige stoffen uit kwamen gedaan, die zat dus helemaal dicht. Maar toen ze dat aan het doen waren viel Christine uit de boot en slikte wat water in. Ze was al 5 maanden zwanger en was bang dat haar baby nu ook zonder ogen of benen geboren zou worden, hierover kreeg ze een heftige discussie met haar vader. Maar de baby werd helemaal gezond geboren, en uiteindelijk ging John akkoord met de bruiloft.

REACTIES

P.

P.

goed boekverslag.
makkelijk met hoofdpers. erbij geschreven.

13 jaar geleden

J.

J.

niet echt goed

13 jaar geleden

T.

T.

huh ik heb een heel ander einde bij mijn boek hierover zo raar t ziet er ook anders uit

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Chemical secret door Tim Vicary"