Checkers door John Marsden

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 613 woorden
  • 10 juli 2007
  • 260 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 260 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Dam
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
122
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Checkers
Shadow
Checkers door John Marsden
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titelverklaring: De hond heet Checkers, de hond heet zo omdat hij vlekken heeft net als een schaakbord.

Genre: Het is een boek met veel drama omdat er veel verdriet is bij de hoofdpersoon en ze veel aangrijpende dingen meemaakt.

Hoofdpersonen: De naam van het hoofdpersoon wordt niet verteld omdat het boek in een ik-vorm is geschreven dus ongeveer net als een dagboek.
De hoofdpersoon is ongeveer 15 jaar en ze is erg gelukkig het enige wat ze wil is een hond
Ze houdt er niet van om met mensen te praten dus ze praat niet over vertrouwelijke dingen.


Bijpersonen: De kinderen die ook in de kliniek zitten, de vader van de hoofdpersoon hij geeft alleen om zijn zaken en Mark de broer van de hoofdpersoon om materiële dingen zoals mooie cadeaus

Plaats: Het verhaal speelt zich in de kliniek af.

Tijd: Het speelt zich verhaal speelt zich ongeveer in deze tijd af omdat het zich in een kliniek afspeelt

Eigen mening: Het is wel een interessant boek omdat het wel een goed bedacht verhaal is, maar ik vind het wel zielig voor het meisje want ze gaat denken dat ze haar eigen hond heeft vermoord terwijl dat niet zo is.

Samenvatting:
Het boek gaat over een meisje van ongeveer 15 jaar oud. Ze is heel erg rijk en komt niks tekort. Het enige wat ze wil is een hond. Op een dag komt haar vader thuis. Op diezelfde dag heeft hij een doos bij zich hij geeft het aan het meisje en ze maakt de doos open en tot haar verbazing zit er een hondje in en ze is er heel blij mee. Het hondje heeft allemaal zwarte en witte vlekken. Daarom noemen ze hem Checkers. Later komen er allemaal roddels in de wereld dat de vader fraude zou gepleegd hebben voor het krijgen van zijn contract.
Door al die beschuldigingen en pogingen van de vader om te laten zien dat hij onschuldig is, gaat het steeds slechter met hun als gezin. De moeder heeft heel veel moeite met dit alles en sluit zich steeds meer op in zichzelf. Vader heeft het te druk met zijn eigen zaken en de twee kinderen worden dus min of meer aan hun lot overgelaten.

Het meisje mag niets vertellen en dat doet ze ook niet. Op een gegeven moment stelt iemand vragen over haar hond Checkers. Ze vertelt wanneer ze hem gekregen heeft. De verslaggever legt daarmee de link naar de premier, want die blijkt precies zo’n hond te hebben. Daarmee wordt duidelijk dat haar vader al die tijd gelogen heeft.
Haar vader is razend op haar en vermoordt haar Checkers.

Zij voelt zich zo schuldig over de dood van Checkers dat ze daardoor in de kliniek terecht gekomen is.
Ze voelt zich in de kliniek buitengesloten ze houdt zich niet met de andere kinderen bezig en ze vindt ze maar raar. Ze droomt veel over Checkers.
De psychiater probeert met haar te praten maar ze wil niks vertellen
De groepsleidster zet haar tijdens hun volgende gesprek onder druk om haar verhaal te vertellen en vraagt of ze wil zeggen waarom ze is opgenomen. Ze zegt dan dat het komt omdat ze haar hond vermoord heeft.
Vanaf dat moment kunnen ze met haar aan de slag en kan ze op weg naar genezing, want het is natuurlijk niet haar schuld. Het is haar vaders schuld want zij is onschuldig.

Zodra de psychiater vindt dat het beter met haar gaat stuurt hij haar naar huis maar dat kan niet omdat haar vader vastzit en haar moeder nog niet in staat is om voor hen te zorgen en daardoor komt ze in een internaat net als haar broer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

Hoi Leuk boek maar zielig Xxxx Anne

11 jaar geleden

L.

L.

het verslag is goed THNX!!

11 jaar geleden

M.

M.

Waarom lezen meisjes dit boek alleen?

10 jaar geleden

M.

M.

Ik ben een jongen en lees dit boek ook gewoon

4 jaar geleden

M.

M.

dankje voor de samenvattingg ! Ik heb morgen een booktest over dit boek dus dit is heel handig haha x

10 jaar geleden

I.

I.

echt super! heb morge de toets en ben pas bij h3. haha. het hele boekje lezen wordt em dus echt niet meer, dus heel erg bedankt voor de samenvatting!!

10 jaar geleden

&.

&.

Superbedankt! Ik heb bijna een boekverslag en een booktest en ik snapte helemaal niet waar het verhaal over ging. Nu is alles duidelijk! Ik had helemaal geen zin om het boek uit te lezen :|

9 jaar geleden

N.

N.

niks aan gehad, een iets uitgebreidere samenvatting zou beter zijn...

9 jaar geleden

D.

D.

Echt een hele chille samenvatting! Ik heb morgen een booktest en ik kok gewoon niet door het boek heen! Heel erg bedankt, ik snap het hele verhaal nu!!!

7 jaar geleden

R.

R.

Bedankt voor de samenvatting want ik snapte helemaal niks van het boek in het Engels.

7 jaar geleden

N.

N.

dankje wel ik snapte er niet echt veel van met dat ziekenhuis gebeuren

6 jaar geleden

Andere verslagen van "Checkers door John Marsden"