ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

Het gaat over ene meisje en ze is ongeveer 15 jaar oud.ze woont in de chicste buitenwijken van de stad, ook gaat ze naar een hele goede school, en haar familie is ook heel rijk, omdat ze rijk zijn zijn ze dus ook wel best machtig..ze kan alles krijgen wat ze wil en dat krijgt ze ook maar door omstandigheden is ze in een kliniek gekomen om over haar problemen te praten.

In de groep waar ze zit verblijven jongeren met allerlei problemen zoals anorexia, een schoolfobie en dwangneurosen. de groep gaat ook vaak praten met zijn allen en dan bespreken ze elkaars problemen maar zij is nogal zwijgzaam.ze durft het niet zo goed te vertellen daarom schrijft ze in haar dagboek.. In haar dagboek schrijft ze haar problemen zijn en stukje bij beetje kom je erachter wat haar probleem is en waardoor het is gekomen..in het boek vertelt ze dat ze altijd een hond wilde hebben.Op een dag komt haar vader thuis en is erg opgewekt en heeft het erover dat hij een opdracht binnen heeft voor de bouw en exploitatie van een casino, waardoor hij veel geld zal gaan verdienen. Maar het is allemaal nog geheimzinnig en geheim, daarom moet ze nog haar mond even dichthouden,voor haar is dat niet moeilijk want meestal moet ze geheimen voor zich houden. Op diezelfde dag heeft hij een doos bij zich en geeft het aan het meisje en ze pakt de doos uit.tot haar verbazing zit er een hondje in en ze is dolgelukkig. het hondje heeft allerlei zwarte en witte vlekken . Ze noemt hem daarom Dam. Dus checkers.later komt het geheim uit dat haar vader samen met een andere man die opdracht heeft gekregen, maar bijna tegelijkertijd gaan er allemaal verhalen de rondte. Verhalen over oneerlijkheid, omkoping en handel over voorkennis bij het binnenhalen van het contract. maar het lukt hem toch om die roddels te weerleggen, maar verslaggevers en interviewers worden toch opdringerig en ze komen zelfs langs zijn deur. toch ontkent haar vader dat hij ooit contact gehad heeft met de premier en deze geeft ook aan haar vader niet te kennen.

Door al die beschuldigingen en pogingen van vader om te laten zien dat hij onschuldig is, vervreemdt het gezin steeds meer van elkaar. Moeder heeft heel veel moeite met dit alles en sluit zich steeds meer op in zichzelf. Vader heeft het te druk met zijn eigen zaken en de twee kinderen worden dus min of meer aan hun lot overgelaten.

De hoofdpersoon mag niets vertellen en dat doet ze ook niet. Op een gegeven moment stelt iemand vragen over haar hond checkers. Ze vertelt wanneer ze hem gekregen heeft. De verslaggever legt daarmee de link naar de premier, want die blijkt net zo´n hond te hebben. Daarmee wordt duidelijk dat haar vader al die tijd gelogen heeft.

Haar vader is woedend op haar en vermoordt haar hond.Zij voelt zich zo schuldig over de dood van Dam dat ze daardoor in de kliniek terecht gekomen is.

In de kliniek gebeuren allerlei dingen waardoor de op een gegeven moment wel haar mond open doet als ze reageert op een andere cliënt. De groepsleidster zet haar de volgende gesprek onder druk om haar verhaal te vertellen en vraagt of ze wil zeggen waarom ze is opgenomen. Ze zegt dan dat het komt omdat ze haar hond vermoord heeft.

Vanaf dat moment kunnen ze met haar aan de slag en kan ze op weg naar genezing, want het is natuurlijk niet haar schuld. Ze is slachtoffer van de oneerlijke praktijken van haar vader.Op een gegeven moment mag ze naar huis maar dat kanniet omdat haar vader vastzit en haar moeder nog niet in staat is om voor hen te zorgen en daardoor komt ze in een internaat net als haar broer


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

Ik heb dit boekverslag eens goed doorgelezen, het is wel heel duidelijk uitgelegd maar er zitten erg veel taalfouten in en de leestekens kloppen totaal niet.
Kunnen jullie het niet eerst even nakijken voordat het erop word gezet?
Bedankt,
Groetjes Isabelle

14 jaar geleden

Y.

Y.

voor zo ver ik het begrepen heb is het niet zeker dat ze in een internaat komt ze zegt dat ze misschien ook wel haar hele leven in het ziekenhuis blijft om nieuwe gasten te ontvangen.

14 jaar geleden

T.

T.

mooi verslag erg goed bruikbaar :P;)

14 jaar geleden

S.

S.

hey meid dank je wel voor je samenvatting ik heb er echt veel aangehad thanx

14 jaar geleden

X.

X.

leuk, ik moet het boek in het engels lezen -.-

10 jaar geleden

D.

D.

dankjewel voor de samenvatting, ik moest hem in het engels lezen, en dit is gewoon hetzelfde boekje! :)

9 jaar geleden

X.

X.

bedankt

9 jaar geleden

A.

A.

Damm, Er zitten echt veel spellingsfouten in, Soms begreep ik heel dat verhaal niet. Maar bedankt nu hoef ik dat boekje niet meer te lezen x.

9 jaar geleden

X.

X.

Er staat niet in wie de hoofdpersonen zyn

9 jaar geleden

G.

G.

Duidelijk vergeleken met het boek,
Ik ben op de helft van het boek, maar ik snap er nog steeds niks van!
Maar zo moet het ook wel lukken! Thanx

8 jaar geleden

N.

N.

veel spellingsfouten hoor, beter veranderen zie die.

7 jaar geleden