Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bridget Jones's diary door Helen Fielding

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Bridget Jones's diary
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 683 woorden
  • 30 mei 2003
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
25 keer beoordeeld

Boekcover Bridget Jones's diary
Shadow

A dazzling urban satire of modern human relations? An ironic, tragic insight into the demise of the nuclear family? or the confused ramblings of a pissed thirty-something?

A dazzling urban satire of modern human relations? An ironic, tragic insight into the demise of the nuclear family? or the confused ramblings of a pissed thirty-something?

A dazzling urban satire of modern human relations? An ironic, tragic insight into the demise of the nuclear family? or the confused ramblings of a pissed thirty-something?

Bridget Jones's diary door Helen Fielding
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud leesverslag: “Het dagboek van Bridget Jones”. Inleiding
Samenvatting
De film
Eigen mening Inleiding: Het boek “Het dagboek van Bridget Jones”, is geschreven door Helen Fielding. Gedrukt door Prometheus. Eerste druk in 1997. Vierentwintigste druk in 2001. Het is vertaald door Martha Heesen. Helen Fielding heeft dit boek geschreven voor haar verstandige, geestige en lieve moeder, Nellie omdat zij niet op die van Bridget lijkt. Helen Fielding: is geboren in Engeland, ze heeft aan de Oxford Unifersity gestudeerd en is daarna aan haar televisiecarrière begonnen bij de BBC. Nu woont ze in Londen. De Hoofdpersonen: Bridget Jones

Marc Darcy
Daniel Cleaver De Bijpersonen: De ouders van Bridget Jones. Verklaring titel: Het boek is in een ´dagboek´vorm geschreven. Het verhaal gaat over het levensverhaal van Bridget Jones in het jaar 1999 tot en met 2000. De gebeurtenissen spelen zich vooral af bij Bridget Jones thuis en bij haar thuis. Samenvatting: Het boek gaat over het leven van Bridget Jones. Bridget is een doodgewone vrouw. Ze is pas begin 30 en nog steeds vrijgezel. Daar wil ze wat aan gaan veranderen. In haar dagboek vermeldt ze iedere dag haar gewicht, hoeveel sigaretten ze heeft gerookt, drinkt en eet en hoeveel loten ze elke dag koopt. Bridget moet met nieuwjaar met haar ouders mee naar een kalkoen buffet. De moeder van Bridget en een vriendin van haar moeder willen Bridget graag aan Marc Darcy koppelen, een advocaat. Marc en Bridget ontmoeten elkaar, maar ze hebben niet echt een positieve indruk van elkaar. Op een dag krijgt Bridget een flirterig mailtje van haar baas, Daniël Cleaver. Een tijd lang sturen Bridget en Daniël mailtjes naar elkaar. Daniël vraagt haar op een gegeven moment uit. Wat er uit leidt dat ze met elkaar naar bed gaan. Bridget denk eindelijk van haar vrijgezellen bestaan af te zijn. En een leuke man te hebben ontmoet, maar ze heeft het mis. Tijdens een mislukte Hoeren en Priesters feest besluit Bridget bij Daniël langs te gaan. Ze ziet een naakte vrouw liggen, het is de verloofde van Daniël. Tot overmaat van ramp verlaat de moeder van Bridget haar vader, omdat ze vindt dat ze beter verdient. Op een feest voor de ouders van Marc Darcy, komt Bridget Marc weer tegen. Marc is daar met zijn bloedmooie vriendin. Aan het einde van de avond, ondanks zijn vriendin, vraagt hij Bridget mee uit. Marc en Bridget worden vrienden en krijgen een relatie. Uiteindelijk vraagt Marc Bridget zelfs ten huwelijk. Tussen de ouders van Bridget komt het ook weer goed. Haar moeder beseft dat ze niet zonder haar man kan. De film: Ik heb zelf eerst het boek gelezen, op vakantie. Daarna heb ik de film gezien. Ik vond het heel leuk om de film te zien. Het boek is redelijk serieus geschreven, terwijl de film juist héél humoristisch is gefilmd. Ook vind ik de acteurs héél leuk gekozen. De film zelf vind ik wat minder. Maar het boek is wel weer goed verfilmd.
Eigen Mening Ik vond het boek niet bepaald moeilijk om te lezen. Het was wel een erg dik boek, maar ik heb het in de zomervakantie gelezen dus dat had ik zo wel uit. Verder had ik wel vaker een zin paar keer moeten lezen. Omdat er iets stond wat ik niet helemaal begreep. De spanning in het boek valt wel mee. Je raakt wel erg verslaafd aan het boek. Als je het eenmaal leest moet je het perse uit hebben. Het was ook heel boeiend. Het boek was heel gevoelig, je leeft ook heel aardig mee. Maar daarvoor moet je volgens mij een meisje zijn. Want er wordt veel gezeurd over kleding, calorieën, make-up. Want jongens zullen het een erg melig boek vinden net zoals de film. De afloop vond ik wel leuk, toch liep het een beetje zoals je het verwachte maar ook weer niet. Omdat ze zoveel twijfelde tussen Marc Darcy en Daniël Cleaver. De humor in het boek is leuk. Ik kan me ook eigenlijk wel in haar verplaatsen. Steeds als er iets lomps gebeurde kon ik het me helemaal voorstellen.

REACTIES

B.

B.

Yeah, in het nederlands! (:

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bridget Jones's diary door Helen Fielding"