Bras & broomsticks door Sarah Mlynowski

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 601 woorden
  • 2 augustus 2006
  • 48 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 48 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Beha's en bezemstelen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
320
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Bras & broomsticks
Shadow
Bras & broomsticks door Sarah Mlynowski
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Beha’s en Bezemstelen (Oorspronkelijke titel: Bras en Broomsticks)
Schrijfster: Sarah Mlynowski
Uitgever: Vassallucci
Jaar van Uitgifte: 2004

Beschrijving van de hoofdpersoon:
Rachel is veertien jaar en zit op de middelbare school. Ze is niet lang en heeft schouderlang donker haar. Ze wil graag populair zijn en ze is verliefd op twee populaire jongens. Aan het eind van het boek komt ze er wel achter dat ze blij moet zijn met wie ze is. Ze heeft een hekel aan haar aanstaande stiefmoeder. Ook wel aanstaand stiefmonster genoemd.

Beschrijving van de andere belangrijke personen:

Miri: Het zusje van Rachel. Ze is erg gesloten nadat haar beste vriendin is verhuist en heeft een goede band met Rachel.

Tammy: Rachel’s beste vriendin. Ze helpt Rachel met allerlei dingen. Nadat ze vorige zomer is gaan duiken gebruikt ze vaak gebaren.
Jewel: Rachel’s ex-beste vriendin. Sinds Jewel met de modeshow meedoet, hoort ze bij de populaire groep en ziet Rachel haar alleen nog met wiskunde.

De relaties tussen de personen:

Miri is het zusje van Rachel. Tammy is de beste vriendin van Rachel. Jewel is de vroegere vriendin van Rachel maar die gaat nu niet meer met haar om.

Tot welk genre behoort het boek:
Heksenverhaal.

Waar speelt het verhaal zich af:
In Amerika, New York en Long Island. Dat staat beschreven in het boek.

In welke tijd speelt het verhaal zich af:

In het heden. Dit weet ik doordat het heel modern geschreven is.

Wat is de vertelde tijd:
Een paar maanden. Het verhaal begint in het midden van een schooljaar en eindigt een beetje aan het einde.

Beschrijf kort de inhoud:

Op een dag vertelt Rachel’s moeder aan haar dat Miri en haar moeder heksen zijn. Ze kan maar niet begrijpen dat zij geen heks is en haar moeder en haar zusje wel. Omdat zij geen heks is vraagt ze aan haar zusje om haar populair te maken. Hierdoor belandt ze in de modeshow waar haar oude hartsvriendin Jewel ook bij zit. Dan wordt ze erg populair. Maar op de grote dag van de modeshow verbreekt haar moeder de spreuk en dan loopt alles mis en komt ze erachter dat ze blij moet zijn met wie ze is.


Welke bedoeling heeft de schrijver met dit boek en wat heb je ervan geleerd:

De bedoeling van de schrijfster is je amuseren en ik heb ervan geleerd dat je moet accepteren wie je bent en dat niet moet veranderen om bijvoorbeeld populair te worden.

Wordt het verhaal chronologisch verteld of juist niet:

Ja, want er komen geen terugblikken.

Mijn mening over het boek:

Ik vond het boek erg boeiend omdat het over iemand van mijn eigen leeftijd gaat en daardoor kan ik haar goed begrijpen. Aan het einde is het ook best spannend omdat dan de spreuk wordt verbroken en alles misloopt.

Een situatie uit het boek wat mij erg aanspreekt:

Rachel staat op de catwalk als ze de modeshow loopt waar ze al heel lang naar uitkijkt. Dan trapt ze op de zoom van de jurk van Jewel en dan valt ze om. Als dominostenen vallen de andere meiden die ook de modeshow lopen. De Eiffeltoren die als decor op het podium staat wordt onthoofd. Iedereen in de zaal en achter de schermen schrikt. De spreuk is verbroken. Rachel kijkt Miri wanhopig aan maar die kan niets meer voor haar doen. O god, o god denkt Rachel. Wat moet ze nu? Zullen de meiden haar ooit nog vergeven?

Ik heb dit stukje gekozen omdat ik dit stukje erg spannend vind en ook wel erg grappig omdat het ook leuk verteld wordt in het boek.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bras & broomsticks door Sarah Mlynowski"