Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Black beauty door Anne Sewell

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Black beauty
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 406 woorden
  • 12 oktober 2006
  • 126 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
126 keer beoordeeld

Boekcover Black beauty
Shadow
Black beauty door Anne Sewell
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Black Beauty Schrijver: Anna Sewell Aantal bladzijden: 46 bladzijden Genre: Dierenverhaal Verfilmd in: 1994 Samenvatting: Het boek gaat over een paard, Black Beauty. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn zwarte schoonheid. Hij heeft tot zijn vierde in een fijne wei gestaan met zijn moeder en andere paarden. Black Beauty wordt vaak overgeplaatst naar andere stallen of maneges. Hij krijgt ook elke keer weer een nieuwe baas. Dat wordt gedaan omdat ze denken dat het beter is voor Black Beauty. Ze willen van Black Beauty een goed paard maken, nog beter dan dat hij al is. Black beauty trekt wagens, het is een strek paard. Sommigen behandelen hem goed, maar er zijn er ook bij die hem mishandelen door hem hard te laten werken. Vele trieste momenten komen in zijn leven voor. Na vele slechte jaren komt Black beauty eindelijk bij een goede baas terecht, namelijk Joe Green. Hier wordt hij goed behandeld en hij zal nooit meer hard hoeven te werken. Hier is zij net zo gelukkig als in zijn vroegere wei. Titelverklaring: Het boek heet heel toepasselijk black beauty. Het hele boek gaat over het leven van hem. Vanuit Black beauty wordt het verhaal verteld. Dat verklaart de titel ‘black beauty’.
Hoofdpersoon: Black Beauty is een mooi zwart paard. Alles draait om hem in dit verhaal, daarom ook de titel, Black Beauty. Het boek wordt gesproken door hemzelf. Black Beauty maakt veel dingen mee, maar uiteindelijk vindt hij toch het geluk. Hij vertelt over zijn leven, over wat hij en andere paarden hebben moeten doorstaan. Ondanks dat mensen hem pijn doen blijft Black Beauty altijd vriendelijk. Eigen mening: In vond het een mooi boek om te lezen. Ik vond het wel een heel zielig boek. Zelf heb ik niet veel met paarden, maar toch was het leuk om te lezen. Ik raad iedereen zeker aan dit boekje ook te lezen, ook al heb je zelf niks met paarden want het is een zielig maar toch ook erg mooi boek. Ik kon goed inleven want er met Black Beauty gebeurde. Cijfer 7½ Plaats: In Engeland: Er staat in het boekje dat de weg naar Londen niet heel erg ver weg is. De naam Black Beauty is ook een Engelse naam Tijd: In het einde van de 19e eeuw. In de inleiding van het boek staat er dat het boekje in 1877 in de boekwinkels is gekomen, en in die tijd heeft Anne Sewell, Black Beauty ook geschreven.

REACTIES

J.

J.

black beautu had 3
andere namen in het boek wat waren die namen?

13 jaar geleden

K.

K.

Black Jack en toen hij als veulen bij Dutchess was noemde ze hem Darkie.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Black beauty door Anne Sewell"