Black beauty door Anne Sewell

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 406 woorden
  • 12 oktober 2006
  • 124 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.7
  • 124 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1956
Pagina's
250
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's

Boekcover Black beauty
Shadow
Black beauty door Anne Sewell
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Black Beauty
Schrijver: Anna Sewell
Aantal bladzijden: 46 bladzijden
Genre: Dierenverhaal
Verfilmd in: 1994

Samenvatting:
Het boek gaat over een paard, Black Beauty. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn zwarte schoonheid. Hij heeft tot zijn vierde in een fijne wei gestaan met zijn moeder en andere paarden. Black Beauty wordt vaak overgeplaatst naar andere stallen of maneges. Hij krijgt ook elke keer weer een nieuwe baas. Dat wordt gedaan omdat ze denken dat het beter is voor Black Beauty. Ze willen van Black Beauty een goed paard maken, nog beter dan dat hij al is. Black beauty trekt wagens, het is een strek paard. Sommigen behandelen hem goed, maar er zijn er ook bij die hem mishandelen door hem hard te laten werken. Vele trieste momenten komen in zijn leven voor. Na vele slechte jaren komt Black beauty eindelijk bij een goede baas terecht, namelijk Joe Green. Hier wordt hij goed behandeld en hij zal nooit meer hard hoeven te werken. Hier is zij net zo gelukkig als in zijn vroegere wei.

Titelverklaring:
Het boek heet heel toepasselijk black beauty. Het hele boek gaat over het leven van hem. Vanuit Black beauty wordt het verhaal verteld. Dat verklaart de titel ‘black beauty’.


Hoofdpersoon:
Black Beauty is een mooi zwart paard. Alles draait om hem in dit verhaal, daarom ook de titel, Black Beauty. Het boek wordt gesproken door hemzelf. Black Beauty maakt veel dingen mee, maar uiteindelijk vindt hij toch het geluk. Hij vertelt over zijn leven, over wat hij en andere paarden hebben moeten doorstaan. Ondanks dat mensen hem pijn doen blijft Black Beauty altijd vriendelijk.

Eigen mening:
In vond het een mooi boek om te lezen. Ik vond het wel een heel zielig boek. Zelf heb ik niet veel met paarden, maar toch was het leuk om te lezen. Ik raad iedereen zeker aan dit boekje ook te lezen, ook al heb je zelf niks met paarden want het is een zielig maar toch ook erg mooi boek. Ik kon goed inleven want er met Black Beauty gebeurde.
Cijfer 7½

Plaats:
In Engeland: Er staat in het boekje dat de weg naar Londen niet heel erg ver weg is. De naam Black Beauty is ook een Engelse naam

Tijd:
In het einde van de 19e eeuw. In de inleiding van het boek staat er dat het boekje in 1877 in de boekwinkels is gekomen, en in die tijd heeft Anne Sewell, Black Beauty ook geschreven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

black beautu had 3
andere namen in het boek wat waren die namen?

11 jaar geleden

K.

K.

Black Jack en toen hij als veulen bij Dutchess was noemde ze hem Darkie.

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Black beauty door Anne Sewell"