Bezopen door Robert Swindells

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 612 woorden
  • 24 april 2007
  • 10 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 10 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Bezopen
Shadow
Bezopen door Robert Swindells
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting:
Mark en Dennis hebben allebei een alcoholverslaving. In het boek wordt om het hoofdstuk over of Mark of Dennis verteld. Mark is voor zijn examens van huis weggelopen. Hij logeert een tijdje bij de moeder van een vriend van vroeger. Maar na een tijdje wordt hij hier uit huis gezet omdat hij heeft gezworen dat de moeder van die vriend (Marigold) verliefd op hem was, wat niet het geval is. Nu staat hij op straat. Hij had de handtas van Marigold meegepikt en daardoor had hij wat geld om te overleven. Hij overnachtte in hotels maar dit kon hij niet lang volhouden want zijn geld raakte op want zijn verslaving was erg duur. Toen bijna al zijn geld op was besloot hij terug naar zijn huis te reizen. Maar eigenlijk durfde hij niet naar huis. Voor de reactie van zijn moeder was hij niet zo bang, zij zou al lang blij zijn als hij eindelijk is naar huis kwam. Maar het was zijn vader waar hij al zijn hele leven niet goed mee overweg kon was zijn angst. Al was het op dit moment misschien niet z'n probleem geweest om terug te komen want zijn vader was helemaal vrolijk doordat hij een nieuwe discotheek heeft geopend. In zijn dorp is hij rond gaan zwerven. Hij leeft van drank en bedenkt een plan om zijn vaders nieuwe discotheek af te branden.

Dennis is in afwachting van zijn punten voor zijn examens. Hij is er zo zenuwachtig over omdat hij denkt dat hij het niet haalt en dit voor zijn moeder zo belangrijk is zodat hij zich elke dag met zijn vrienden die hetzelfde probleem hebben vol drinkt. Wanneer hij op een dag met zijn broertje en zusje naar de speeltuin gaat valt zijn zusje van de glijbaan wanneer hij drank aan het kopen is. Ze belandt in het ziekenhuis en hij beseft hoe stom het om aan de drank te gaan. Zijn moeder heeft het er ook erg moeilijk mee omdat haar man ook een drank probleem heeft. Hij krijgt te horen dat hij niet gezakt is en daardoor gaat hij alleen nog maar meer drinken. Omdat het drank voor hem en zijn vrienden er duur is leent Tim(een goede vriend van Dennis) geld van een onbetrouwbaar type. Maar dit had hij beter niet kunnen doen, elke week verdubbelt zijn schuld en wanneer hij dit niet terug betaald wordt hij net als de mensen voor hem ernstig mishandeld. Een paar aan alcohol verslaafde zwervers waar ze vaak mee drinken helpen hem uit de problemen. Maar wanneer ze op een avond uitgaan komt Tim er achter dat hij nog niet van de problemen af was. Donny(van wie hij het geld had geleend) heeft zijn vrienden op hem afgestuurd. Tim vlucht van paniek de meisjes wc in waar toevallig Dennis met een meisje bezig was. Hij en Tim sluiten zich op in een hokje waar een plaat van het plafond eruit ligt. Tim klimt hier doorheen en hij en Dennis spreken af dat hij er pas weer uitkomt wanneer de rest allemaal naar huis gaat. Wanneer Dennis met zijn vriend na sluitingstijd op Tim zit te wachten die maar niet komt vliegt in eens heel de discotheek in brand. Mark heeft het in brand gestoken. Ze wachten en wachten maar Tim komt niet naar buiten. Later horen ze van de brandweer dat Tim is overleden in de brand. Mark wordt later gevonden met 2 melkflessen met restjes benzine. Zijn vader verkoopt al zijn andere bedrijven. Dennis gaat erg zijn best doen voor school en slaagt. Zijn moeder is erg blij en het boek eindigt dat het broertje van Dennis stiekem drank gaat kopen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bezopen door Robert Swindells"