Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Before I die door Jenny Downham

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Before I die
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 661 woorden
  • 11 oktober 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
14 keer beoordeeld

Boekcover Before I die
Shadow
Before I die door Jenny Downham
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting van het verhaal
Dit boek gaat over een meisje van 16 jaar oud, Tessa, en ze heeft leukemie.
Ze heeft dat al een paar jaar en ze moest dan ook geregeld naar het ziekenhuis.
Op een gegeven moment was ze ongeveer 2 weken niet naar het ziekenhuis geweest, want ze wilde niet meer onderzocht worden. Uiteindelijk is ze wel naar het ziekenhuis gegaan, en toen hoorde ze van de dokter dat ze niet meer lang te leven had. Toen ze dat hoorde heeft ze besloten een lijst te maken met 10 dingen die ze absoluut nog wilt doen voordat ze dood gaat.
Nummer 1 op haar lijst was:Seks. Ze had haar vriendin Zoey verteld over haar lijst en zij wilde haar wel helpen. Op een zaterdagavond gingen ze samen naar een disco en ze ontmoette twee jongens, Scott en Jake. Zoey had ervoor gezorgt dat zij en Tessa bij de jongens thuis konden.

Tessa ging met Jake naar boven en nummer 1 kon doorgestreept worden.
Nu naar nummer 2. Nummer 2 was over JA opzeggen.
Ze ging met haar broertje Cal naar de markt en Zoey zou wat later komen.
Op de markt werkt Zoey’s vriendje Scott, dus Zoey ging even met hem praten.
Omdat Tessa overal ja op moet zeggen heeft ze 10 karbonades, 3 pakjes bacon en soepkip gekocht. Even later ging ze samen met Cal naar een café dat aan het water ligt. Een man riep naar Tessa dat ze het water in moet springen, en dat deed ze dus ook. Toen ze het water uit ging, gingen ze een taxi pakken en deed haar ogen dicht, en wanneer ze haar ogen weer opendeed lag ze in het ziekenhuis. Er was niks ernstig aan de hand, ze kon aan het eind van de dag weer naar huis.
Nummer 3 op haar lijst was drugs gebruiken. Ze wilde geen softdrugs maar harddrugs hebben. Ze vertelde haar plan aan haar buurjongen Adam, ze vertelde ook dat Zoey XTC ging regelen. Adam zei tegen Tessa dat ze ook Paddo’s kan gebruiken. Even later ging Adam thee maken met de Paddo’s erin. Toen Tessa het opdronk begon ze zich even later wat dromerig te voelen. Ze vroeg aan Adam om naar het bos te gaan, toen ze daar eenmaal waren wilde Tessa een boomhut maken.
Adam maakte een verkeerde opmerking, en Tessa liep boos naar huis.
Nummer 4 was de wet overtreden. Tessa ging met Zoey naar een supermarkt (om te stelen). Tessa pakte een aantal spullen en die deed ze in haar jaszak. Ze kwamen 2 meisjes tegen die Tessa nog kende van school, op een gegeven moment begonnen de 2 meisjes te roddellen over Scott, waardoor Zoey boos wegliep. Tessa ging ook weg, maar op het moment dat ze de winkel uit wilde lopen werd ze aangehouden. Ze ging naar een kamertje en daar werd haar vader gebeld. Haar vader was niet boos omdat ze de spullen had gestolen, maar hij was wel boos omdat ze hem niets verteld. Nummer 5 was autorijden. Ze pakte (zonder te vragen) de autosleutels van haar vader om naar Zoey te gaan. Tessa begon heel hard en wild te rijden. Op een gegeven moment kwamen ze op een strand (met hotel) uit, waar Tessa vroeger op vakantie ging. Ze gingen daar logeren en Tessa kreeg te horen dat Zoey zwanger was van Scott. Nummer 6 was beroemd worden. Haar vader wist dat, en had geregeld dat ze naar een radiostation konden komen. Daar werd Tessa geinterviewt over haar ziekte. Nummer 7 was haar ouders weer bij elkaar brengen. Haar ouders begonnen wel een betere band met elkaar te vormen, dus ze hoefde daar niks meer voor te doen. Nummer 8 was liefde, die kon doorgestreept worden want ze had iets gekregen met Adam (haar buurjongen). Tessa begon op een gegeven moment nog zieker te voelen, en ze kreeg te horen dat ze nog maar een paar dagen te leven had. Haar laatste wens was het kind van Zoey geboren zien worden. Maar helaas is die niet uitgekomen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Before I die door Jenny Downham"