Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Beach party door R.L. Stine

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Beach party
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 421 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
15 keer beoordeeld

Boekcover Beach party
Shadow
Beach party door R.L. Stine
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: De waarschuwing Auteur: R. L. Stine Oorspronkelijke titel: Beach Party Korte samenvatting: Twee ondeugende meisjes genaamd Karen en Patricia slapen in een ouderloos huis aan strand. Op een dag maken de meisjes een strandwandeling en worden ze lastig gevallen door een bende jongens. Twee andere jongens die ook op het strand aanwezig waren hadden in de gaten hadden dat er iets aan de hand was en hielpen de meiden. Karen raakte goed bevriend met Eric (1 van de 2 jongens), maar ze kwam erachter dat Eric al een vriendin had. De vriendin genaamd Evelyn waarschuwde Karen ervoor dat ze uit de buurt van Eric moest blijven. Ze trok hier niks van aan. Hoe vaker ze met Eric omging hoe meer ze werd gewaarschuwd, ze verdacht Evelyn hiervan. Als Karen besluit naar Evelyn te gaan treft ze Evelyn dood aan. De waarschuwingen gaan gewoon door. Karen begrijpt er niets van. Op een dag gaat ze snorkelen met Eric en blijkt het verhaal een andere wending te hebben. Eric had een ziekte. Eric´s beste maatje zijn broer Tom was overleden. De geest van Tom ging in Eric´s lichaam. Tom waarschuwde iedereen ervan dat Eric gevaarlijk was. Eric had namelijk Tom vermoord, en vandaar dat Eric zo in de war was. Hij had Evelyn ook vermoord omdat ze iedere keer weer met Tom omging. Eric zwom weg van Karen, Karen kon niet terug zwemmen (haar handen waren nog aan het genezen), dus snorkelde ze terug. Op het strand nou eenmaal aangekomen vertelde Karen alles aan de politie over de moorden die Eric gepleegd had. De politie kon Eric vasthouden, maar Eric glipte weg, dook de zee in, en kwam nooit meer tevoorschijn…. Eigen mening: Ik vond het een super mooi boek, dat komt mede doordat het leeftijdgenoten zijn. Het zou mij ook kunnen overkomen. Het is een spannend avontuur. Er komen moorden in voor, en daar houd ik wel van. Ook houd ik van lef, en dat hadden die meiden. In een ouderloos huis leven is een risico, als er iets gebeurt dan is er geen verzorger. Ik vind het ook dapper dat Karen gewoon nog omgaat met Eric ondanks ze waarschuwingen krijgt om bij hem uit de buurt te blijven. Het boek is soms een beetje langdradig, dan voeren 2 personen een gesprek en dan duurt dat heel lang, maar het was wel begrijpelijk en de tekst was niet zo moeilijk om te lezen. Kortom het verhaal zit vol met avonturen en daar houd ik wel van. Het was leuk om te lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Beach party door R.L. Stine"