Beach party door R.L. Stine

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 421 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De waarschuwing
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
176
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Beach party
Shadow
Beach party door R.L. Stine
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: De waarschuwing
Auteur: R. L. Stine
Oorspronkelijke titel: Beach Party

Korte samenvatting:
Twee ondeugende meisjes genaamd Karen en Patricia slapen in een ouderloos huis aan strand. Op een dag maken de meisjes een strandwandeling en worden ze lastig gevallen door een bende jongens. Twee andere jongens die ook op het strand aanwezig waren hadden in de gaten hadden dat er iets aan de hand was en hielpen de meiden. Karen raakte goed bevriend met Eric (1 van de 2 jongens), maar ze kwam erachter dat Eric al een vriendin had. De vriendin genaamd Evelyn waarschuwde Karen ervoor dat ze uit de buurt van Eric moest blijven. Ze trok hier niks van aan. Hoe vaker ze met Eric omging hoe meer ze werd gewaarschuwd, ze verdacht Evelyn hiervan. Als Karen besluit naar Evelyn te gaan treft ze Evelyn dood aan. De waarschuwingen gaan gewoon door. Karen begrijpt er niets van. Op een dag gaat ze snorkelen met Eric en blijkt het verhaal een andere wending te hebben. Eric had een ziekte. Eric´s beste maatje zijn broer Tom was overleden. De geest van Tom ging in Eric´s lichaam. Tom waarschuwde iedereen ervan dat Eric gevaarlijk was. Eric had namelijk Tom vermoord, en vandaar dat Eric zo in de war was. Hij had Evelyn ook vermoord omdat ze iedere keer weer met Tom omging. Eric zwom weg van Karen, Karen kon niet terug zwemmen (haar handen waren nog aan het genezen), dus snorkelde ze terug. Op het strand nou eenmaal aangekomen vertelde Karen alles aan de politie over de moorden die Eric gepleegd had. De politie kon Eric vasthouden, maar Eric glipte weg, dook de zee in, en kwam nooit meer tevoorschijn….

Eigen mening:
Ik vond het een super mooi boek, dat komt mede doordat het leeftijdgenoten zijn. Het zou mij ook kunnen overkomen. Het is een spannend avontuur. Er komen moorden in voor, en daar houd ik wel van. Ook houd ik van lef, en dat hadden die meiden. In een ouderloos huis leven is een risico, als er iets gebeurt dan is er geen verzorger. Ik vind het ook dapper dat Karen gewoon nog omgaat met Eric ondanks ze waarschuwingen krijgt om bij hem uit de buurt te blijven. Het boek is soms een beetje langdradig, dan voeren 2 personen een gesprek en dan duurt dat heel lang, maar het was wel begrijpelijk en de tekst was niet zo moeilijk om te lezen. Kortom het verhaal zit vol met avonturen en daar houd ik wel van. Het was leuk om te lezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Beach party door R.L. Stine"