Be more chill door Ned Vizzini

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 873 woorden
  • 3 augustus 2006
  • 84 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 84 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De chill-pil
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
304
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Be more chill
Shadow
Be more chill door Ned Vizzini
Shadow
De Chill-Pil
Van Ned Vizzini
196 bladzijden
De druk wordt niet vermeld.

Ik heb een verslag gemaakt over het boek De chill-pil. Dat heb ik gekozen omdat mijn broer het boek al een keertje gelezen had en hij vond het erg leuk om te lezen. Dat was voor mij een reden om het ook te lezen. En ook ik vond het een erg leuk boek om te lezen omdat het over jongeren gaat die net iets ouder zijn dan ik.

Hoofdpersonen:

Jeremy Heere is hoofdpersoon in het verhaal, hij is een doodnormale jongen tot dat hij van de chill pil hoort, hij zoekt en hij vindt de pil gebruikt hem en wordt heel populair.


Micheal Mell is Jeremy zijn beste vriend.

Christine: Jeremy is helemaal verliefd op Christine maar het wil hem niet lukken om haar ook verliefd op hem te maken, tot hij de chill pil heeft want die verteld hem hoe je dat moet aanpakken.

Samenvatting

Jeremy is een dood normale jongen die een vriend heeft waar hij samen mee op school zit. Jeremy zit bij een heel leuk meisje in de klas; Christine. Jeremy is helemaal verliefd op haar, maar zij niet op hem omdat hij niet cool genoeg is. Jeremy en Micheal zitten die avond te praten over Micheal's broer. Micheal beweerde dat zijn broer een squip had om zijn examen goed te maken, de squip kon alles onthouden en maakte je cool. Een paar dagen later ging Jeremy naar een soort haloeen feest van school, daar ontmoette hij Rich die bij hem op school zit, hij had al een squip en liet zien hoe de squip werkte. Hij versierde in no-time met succes een meisje. Jeremy vroeg meteen waar hij de squip vandaan had want dan zou hij dat zelf ook kunnen doen. De jongen vertelde dat hij er misschien nog wel een kon regelen maar dat zou wel veel geld gaan kosten. Jeremy moest van rich de volgende dag naar de bowlingbaan komen om het daar naar een man te zoeken die op het kaartje stond die rich hem had gegeven. De volgende dag op de bowlingbaan ontmoette hij de man die op het kaartje stond, hij vertelde dat hij de squip beter niet kan gebruiken, maar als hij het toch graag wilde dan moest hij naar een ander afgelegen dorp gaan en daar een schoenenwinkel binnen lopen en dan om de pil vragen. Zo gezegd zo gedaan, Jeremy krijgt de pil en slikte hem in zo als de man had gezegd, er begon een stem in zijn het praten, maar niet verstaanbaar. Toen hij verstaanbaar werd stelde hij zich voor en begon te denken, te denken over hoe hij Jeremy kon helpen om cool te worden. Toen hij klaar was vertelde hij Jeremy dat hij geld moesten gaan halen en daar nieuwe kleren van moest kopen. Nadat hij zijn kleren gekocht had zag hij dat de drie leukste meisjes aan de bar zaten, normaal loopt hij zonder te kijken door, maar de squip verteld hem dat hij naar ze toe moest gaan en vertellen dat eminem dood zou zijn, want dat had de squip had al vooral de media het wist ontvangen. Na het verteld te hebben en nog even leuk te hebben gepraat krijgt Jeremy zelfs het nummer van een van de drie.
Thuis traint hij om zijn magere ongespierde lichaam wat breder en gespierder te maken. Na een week zo getraind te hebben vond de squip het wel tijd om haar te bellen, ze vertelde hem dat er bij iemand thuis een feest zou zijn en of hij mee wilde gaan. Het was gewoon een normaal feestje maar toen ze weg zijn gegaan is het huis in brand gevlogen en is rich een goede vriend van Jeremy omgekomen.

Tijd en plaats

Het verhaal speelt zich af in een klein dorpje in Amerika rond het “nu”. Het verhaal speelt zich veel op school af maar ook thuis en bij vrienden thuis, aan het einde van het verhaal zijn bij op een feest bij een iemand thuis.


Thematiek

Liefde: want het daar allemaal om liefde want als je een vriendin hebt en daarmee naar het feest kan gaan dan ben je cool.
Geweld: er wordt geweld gebruikt als Micheal en Jeremy ruzie krijgen, want ze gaan vechten omdat ze het niet eens zijn met elk kaar over een vriendin

Titelverklaring

XTC is een ‘chill pil’

Mening

Zoals ik al eerder in het verslag aangaf; ‘dit is een verhaal dat me echt trekt’ en heb er dus een goede mening over. Je wilt het blijven lezen en niet meer stoppen. Ik heb geen vervelende of slechte tekst stukken waargenomen in het verhaal maar ik heb 2 keer gehad dat het verhaal ineens afzakt en saai werd. Als je dan naar de volgende bladzijde omslaat neemt het verhaal je zo weer mee. Ik vind het leukste moment in het verhaal dat Jeremy in het begin de drie meisjes ontmoeten en dat ze hem leuk vinden zonder dat hij veel hoeft te veranderen aan zijn gedrag of uiterlijk.
Ik zou dit boek aan iedereen die houdt van ruige en stoere jongere het boek aanraden. Het is gewoon lekker en vlot te lezen en het is ook nog is een mooi verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

het einde kan wel wat uitgebrijder verder is ie goed :)

15 jaar geleden

B.

B.

Ik weet niet hoor maar Rich gaat niet dood in het boek en waarom raffel je het zo af op het eind er gebeurt nog van alles. En je beschrijft wel een heel stuk in je samenvatting....

beetje slecht:')

maarja... i don't care!!:D

13 jaar geleden

T.

T.

dit boek is fantastisch

10 jaar geleden

0.

0.

benjamin heeft gelijk !

10 jaar geleden

9.

9.

En dit boek heeft geen 196 bladzijde

8 jaar geleden

Andere verslagen van "Be more chill door Ned Vizzini"