At the crossing places door Kevin Crossley-Holland

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 618 woorden
  • 2 augustus 2006
  • 29 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 29 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Arthur: In het tussenland
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
384
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover At the crossing places
Shadow
At the crossing places door Kevin Crossley-Holland
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
A.
Schrijver: Kevin Crossley-Holland
Titel: Arthur in het tussenland
Plaats en jaar van uitgifte: Rotterdam, 2002, 1e druk
Uitgever: Lemniscaat


B.
Arthur de Caldicot, een jongen die zijn hele leven al schildknaap wilde worden, mag eindelijk in dienst bij Lord Stephen de Holt. Arthur heeft een beroemde naamgenoot, namelijk koning Arthur. Na zijn geboorte is Arthur de Caldicot door Merlijn de tovenaar, naar pleegouders gebracht. Arthur krijgt pas op late leeftijd te horen dat Sir John de Caldicot en Lady Helen de Caldicot niet zijn echte ouders zijn. Zijn echte vader is een moordenaar, en hij weet niet wie zijn echte moeder is. Tijdens zijn dienst bij Lord Stephen de Holt, ontmoet hij ook zijn vader. Ook heeft Arthur de Caldicot een zienersteen van Merlijn gekregen. Hierin ziet hij verhalen uit het leven van de beroemde koning Arthur. Hij ziet hoe de kleine Arthur het zwaard uit de steen trekt, en hoe hij groeit tot een machtige koning. Hij ziet hoe koning Arthur trouwt met Guinevere. Ook ziet hij verschillende ridders voorbij komen die allerlei queesten vervullen. Één van die ridders is Lancelot. Via de zienersteen ziet Arthur de Caldicot veel overeenkomsten tussen het leven van koning Arthur en dat van hem. Arthur de Caldicot is van plan om Lord Stephen de Holt te vergezellen op de vierde kruistocht naar het Heilige Land. Maar eerst moet hij nog veel leren. Arthur is halverwege kind en man, schildknaap en ridder. Tussen zijn leven op aarde en in de steen. Arthur is in het tussenland.

C.

Arthur de Caldicot: Dit is een knappe jongen die veel meisjes aantrekt. Hij weet niet goed wie hij is, en overschat zichzelf best veel. Hij zit tussen 2 fases in, en zegt zelf ook: ‘Ik ben in het tussenland’. Ik zie niet echt overeenkomsten tussen Arthur en mij.
Koning Arthur: Koning Arthur is een wijs man. Hij is mentaal heel sterk, en denkt veel na. Hij is niet vaak zeker van zijn besluit, en vraagt Merlijn de tovenaar dan ook vaak om advies. Ik vond dit wel een interessante meneer.
Merlijn: Merlijn is heel mysterieus. Hij kan opeens verdwijnen, en hierdoor verwart hij veel mensen. Het lijkt mij een aardige man.

D.
Het boek begint redelijk in het begin. Alleen eerst begreep ik het allemaal niet zo. Dit komt denk ik omdat ik het voorgaande deel niet gelezen heb. Spannend was het boek zeker niet. Ik vond het nogal saai geschreven, en er zat geen spanning in. De gevechten die in het boek plaats vinden, zijn allemaal veel te droog geschreven. In het verhaal vinden veel gesprekken plaats. En ook gedachten van Arthur de Caldicot. Maar het bestaat vooral uit die gesprekken, en dat maakte het boek ook minder interessant.

E.

Ik denk dat het niet echt de bedoeling van de schrijver was om iets van dit verhaal te leren. De schrijver heeft het verhaal denk ik geschreven om op een amuserende manier de legende van koning Arthur te vertellen. We kunnen hier natuurlijk van leren, want koning Arthur maakte ook fouten, maar dan moet je wel heel ver denken.

F.
Ik vond het boek niets aan om te lezen. Het verhaal is saai geschreven, en heel erg eentonig. Eerst lees je over Arthur de Caldicot, en dan opeens zit je weer in het verhaal van koning Arthur. Dit was erg verwarrend. Het is jammer dat er zoveel gesprekken in het verhaal staan, eigenlijk alleen maar. Van mij hadden er wel wat meer gedachten in mogen staan. Het mocht wel wat mysterieuzer. Het boek is me flink tegen gevallen. Ik heb vrij lang over het boek gedaan, maar dat kwam ook grotendeels omdat ik het saai geschreven vond. Ik werd niet nieuwsgierig naar hoe het afliep.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

Ik ben het er helemaal mee eens... Ik vind het ook een best wel saai boek waar (bijna) helemaal geen spanning in zit. Ik vind het ook erg verwarrend.

11 jaar geleden

A.

A.

aan je reactie te zien vond je het boek niks, maar ik denk dat je te oud bent.

10 jaar geleden

Andere verslagen van "At the crossing places door Kevin Crossley-Holland"