Artemis Fowl door Eoin Colfer

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 517 woorden
  • 8 augustus 2006
  • 73 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.7
  • 73 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
304
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Artemis Fowl
Shadow
Artemis Fowl door Eoin Colfer
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Artemis Fowl
Auteur: Eoin Colfer

Informatie over het boek:
Het boek heet “Artemis Fowl en de eeuwige code” en het is geschreven door Eoin Colfer. Het soort boek is een beetje sciencefiction en het is spannend. Het boek is in 2003 uitgegeven en in het Engels geschreven en daarna in het Nederlands vertaald. Het boek heeft 263 blz. Het is het derde boek uit een serie van drie.

Samenvatting:
Het boek gaat over een jongen die Artemis Fowl heet en speelt zich af in de tijd waar wij nu in leven in Ierland. Artemis is een hele erge nerd en kan met de computer op alle banken inbreken. Artemis is een soort van maffia baas. Hij heeft een kubus van elfen technologie gemaakt en die wil hij ruilen met Jon Spiro. Jon Spiro is een heel erge maffia baas. Hij pakt de kubus van Artemis af en schiet Butler doodt. Butler is de vriend, butler en bodyguard van Artemis. Hij is hard van buiten, maar heeft een klein hartje. Artemis vindt dat natuurlijk niet goed en gaat de kubus proberen te pakken. Hij gaat zijn vrienden halen: Juliet is het zusje van Butler en is nog in opleiding om bodyguard te worden. Zij doet nog wel eens dingen zonder er goed bij na te denken. Holly is een elf zij werkt als geheim agent voor de elfBI*. Zij doet vaak dingen die volgens de regels niet mogen. Ze was Artemis’ grootste vijand, maar vindt hem nu eigenlijk ook wel aardig. Foaly is ook een hele erge nerd, net zo als Artemis. Hij maakt de wapens voor de elfBI en moet Holly en Artemis vaak uit de puree helpen. Turf Graafmans is een onbetrouwbare graafdwerg. In het begin staat hij aan de kant van Jon Spiro en dan aan de kant van Artemis omdat Artemis hem had geholpen. De kubus ligt in de kluis van Jon Spiro en die is het best bewaakt van de hele wereld. Dus is het heel moeilijk om er te komen. Maar gelukkig hebben ze Foaly die ze erdoor helpt. Ze moeten langs heel veel beveiligings dingen. Als ze in de kluis zijn zien ze Jon Spiro die hun had opgewacht om ze in de gevangenis te stoppen. Maar Artemis is heel slim en komt altijd uit zijn problemen. Dus hij komt nu ook weer uit de problemen: hij verzint dat hij iets met de kubus moet doen. Doordat hij iets met kubus heeft gedaan lokt het ding ze naar een andere plaats en daar kunnen ze Jon Spiro en zijn aanhangers vangen.

Mijn meningen over het boek zijn
Het boek is niet moeilijk te lezen want als je de eerste twee boeken hebt gelezen dan begrijp je er iets meer van. En er worden ook heel weinig moeilijke woorden gebruikt en het zijn de normale grote van letters

Het jammere van het boek is dat er soms saaie stukjes in zitten en dat je de eerste twee boeken moet lezen
Het goede van het boek is dat je het in een keer wil uitlezen omdat het heel leuk is en heel goed geschreven.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Artemis Fowl door Eoin Colfer"