Are you there God? It's me, Margaret door Judy Blume

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 468 woorden
  • 7 augustus 2006
  • 20 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 20 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1970
Pagina's
192
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Are you there God? It's me, Margaret
Shadow
Are you there God? It's me, Margaret door Judy Blume
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Are you there God? It's me, Margaret
Auteur: Judy Blume

Samenvatting:
Het gaat over Margaret en die gaat verhuizen van New York naar New jersey.
Ze komt daar in een buurt terecht en ontmoet Nancy waarmee ze goed bevriend raakt.
Daarmee gaat ze spelen en het blijkt dat ze bij haar in de klas zit en nog bij 2 andere meisjes Janie en Gretchen. Ze vormen samen een clubje wat ze PTS noemen. Ze houden een jongenslijst bij ieder zijn eigen en zetten de leukste jongens bovenaan. Ze spreken elke maandag af om te vergaderen en zitten nu in groep 8 . Margaret is heel goed bevriend met haar oma ze bellen 1x per week en 1x per maand zien ze elkaar. Margaret praat elke avond met god of ze haar wil helpen groeien omdat ze nog niets heeft. En over haar problemen en jongens enzo. Dan moet ze van haar leraar een single project uitkiezen waar ze het hele jaar in haar eentje mee bezig is. Ze heeft nog geen geloof want haar moeder is christen en haar vader is joods. Daarom doet ze het over geloof en gaat ze allemaal dingen van die 2 uitproberen om ook tot een godsdienst te behoren. Maar ze voelt zich er nergens bij thuis. Verder is ze verliefd op moose de broer van Nancy. Nancy is de leider van PTS.

De hele klas wordt uitgenodigd op een feest van een neurdje van de klas en gaan ze daar avond eten. Daarna doen ze spelletjes. Eerst flesje draaien en daarna 2 min in de hemel. Dat is dat je elkaar moet zoenen hoe je zelf wil en hoe lang je wil. Wat voor jou 2 min. Betekenen.

Daarna blijft nancy bij haar slapen.

Op school krijgen ze met de meiden van de klas een film te zien over menstruatie en een paar dagen later word Gretchen dat. Nancy is daar heel jaloers op en margaret ook want ze wil volwassen worden. Maar nancy word dat in de vakantie (waar ze later over gelogen heeft) en margaret denkt dat ze dat niet of als laatste gaat worden en dat vind ze heel erg. Als ze met de fam. Van Nancy mee gaat uit eten gaan ze samen naar de wc en word Nancy voor de eerste keer ongesteld daar komt Margaret achter en belooft het aan niemand te vertellen en doet dat dan ook niet.

De ouders van haar moeder heeft ze nog nooit gezien. Haar moeder stuurt ze sinds 14 jaar weer een kerstkaart. En met kerst zou Margaret met haar oma naar Florida gaan. Maar dat gaat niet door omdat die ouders van haar moeder daar een week gaan blijven. Haar oma heeft ook een nieuwe vriend. En op het einde komt het allemaal weer goed ze vind moose niet meer leuk en ze wordt ongesteld.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Are you there God? It's me, Margaret door Judy Blume"