Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 1569 woorden
  • 1 augustus 2007
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.3
  • 15 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Tijger, tanga's en tongzoenen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
247
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Angus, thongs and full-frontal snogging
Shadow
Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Tijgers, Tanga’s & Tongzoenen


SAMENVATTING

Dit boek gaat over Georgia Nicolson en haar dagelijkse problemen. Het boek begint aan het eind van de vakantie. Georgia maakt zich zorgen om wat ze aan moet trekken, en wat ze met haar moet doen. Pap is vertrokken naar Whangamata om te kijken of het leuks is om daar te wonen!Als ze samen met Jas, haar beste vriendin, terug naar huis loopt, moet Jas ‘groente kopen’. Dit is eigenlijk helemaal niet zo, Jas heeft namelijk een oogje op Tom, wiens vader de eigenaar is van de groentewinkel. Als Jas en Georgia binnenlopen, komt SexGod Robbie de groentewinkel binnenlopen. Georgia is helemaal verkocht. Een aantal maanden heeft ze matig contact met Robbie, maar op een schoolfeest speelt de band van Robbie, the Stiff Dylans. Ze is hier samen met haar handtastelijke neef, die Georgia wel ziet zitten. Hier loopt alles uit de hand. Haar neef gaat op de vuist met Robbie. Directrice Simpson, door Georga en vriendinnen Smal genoemd, is heel erg boos. In januari krijgt Georgia voor het eerst een vriendje. Ze ontmoet hem via Jackie en Alison, die zeggen dat hij hun zoenlessen geeft. Echter, dit blijkt niet zo, hij wil gewoon Georgia hebben. Georgia maakt het uit na een aantal dagen. Na een gesprek met Robbie krijgt Georgia verkering met Robbie. Ze betert haar leven waardoor meer mensen bevriend met haar zijn. Haar kat/hond/tijger/aap Tijger raakt verdwenen, maar doordat Robbie hem terug vind, komt het tot een verzoening tussen Robbie en Georgia.

PERSONEN

Georgia Nicolson
Georgia is een vrolijke, bijdehante meid met knotsgekke ouders. Ze heeft een zusje Libby. Ze houdt oprecht van haar zusje en neemt vaak de zorg haar. Ze is zorgzaam en zorgt goed voor anderen. Ze is goed in tennis, heeft genoeg vriendinnen, maar heeft ook haar onzekerheden. Deze onzekerheden komen door haar vaders neus. Ze zegt zelf dat deze gigantisch is, en ´Het is een verschrikkelijk ding!´ Ze wil graag haar blond verven, maar dit mag niet van haar moeder. Georgia is ook nog verliefd op Robbie, haar SexGod. Het loopt niet altijd even goed tussen haar en Robbie, maar aan het einde van het schooljaar krijgen ze toch verkering.


Jas
Jas is Georgia´s beste vriendin. Zonder Jas had ze SexGod Robbie niet eens ontmoet! Jas is een vrolijke, spontane, recht-voor-haar-raap meid. Jas wil wel haar eigen ding doen, maar doet ook veel met Georgia. Haar vriendje Tom is een lieve jongen. Maar na het feest maakt Tom het uit. Georgia verteld Jas dat ze beter af is zonder die klootzak. Daarna komt Jas een week niet op school, ze ligt de hele tijd in bed. Nadat Georgia toegeeft dat ze fout zat, komt alles weer goed tussen haar en Tom.

Robbie
Dat is de jongen waar Georgia verliefd op is. Hij is bijna 18, en hij speelt gitaar in een band genaamd “Stiff Dylans”. Hij staat bij Georgia bekend als “SexGod, of SG”. Georgia is helemaal bezeten van hem!!! Ze noemt hem zo, omdat hij volgens haar ‘goddelijk’ kan zoenen. Hij heeft een vriendin genaamd Lindsey. Het is een aardige jongen die in het begin van het verhaal geen oog heeft voor Georgia maar later aan het einde van het verhaal wel.

Overige personen:

Lindsey
Dat is de ex van Georgia’s grote liefde Robbie.

Jackie en Alison
Het zijn criminele meiden die anderen overal de schuld van geven, ze zitten bij Georgia in de klas.

Libby
Dat is haar 3 jaar oude kleinere zusje.

Tom
Dat is de jongen van de groenteboer (Georgia noemt het de delicatessenzaak). Hij wordt het vriendje van Jas. Hij is ook het kleinere broertje van SG (Robbie).

Bob Nicolson
De vader van Georgia.


Connie Nicolson
De moeder van Georgia.

Elvis Attwood
Dat is de conciërge bij haar op school.

Tijger
Tijger is de ‘kat’ Georgia.

En Georgia heeft nog een groep vriendinnen genaamd Ellen, Rosie, Julia, Mabs, en Sarah.

GEGEVENS

PLAATS

Dit verhaal speelt zich af in Londen, waar Georgia woont, naar school gaat, kortom waar Georgia leeft. Ook ieder ander persoon dat ik genoemd heb bij de hoofdpersonen woont, werkt en leeft in Londen.

TIJD

Dit boek speelt zich af in de moderne tijd, als je het leest denk je dat het zich nu afspeelt. Je merkt dit omdat ze het steeds hebben over ‘nu’, ‘morgen’ en ‘gister’.
De vertelde tijd van dit boek is een jaar, bestaande uit een zomervakantie en een schooljaar.
Hoelang ik er over heb gedaan om dit boek uit te lezen, weet ik niet precies. Ik weet toen ik er net in was begonnen toen we dit boekverslag opkregen. Volgens mij heb ik er ongeveer 3 á 4 weken over gedaan.
Soms denkt Georgia, de hoofd/ikpersoon, natuurlijk ergens aan terug, maar er zitten geen flashbacks in.

BEGIN

Georgia moet weer naar school. Wat moet ze aan? Wat moet ze doen met haar haar? Ze maakt zich zorgen over wat ze aan moet trekken. En over haar uiterlijk. Georgia wil haar wenkbrauwen epileren. Omdat ze niet weet waar ze moet beginnen, gebruikt ze paps scheermesje. Dit gaat hartstikke fout omdat ze haar wenkbrauwen afscheert! Haar ouders zijn hartstikke boos hierom. Gelukkig zijn haar wenkbrauwen wel weer aangegroeid op de dag dat ze weer naar school moet!
Type: Dit begin is een begin aan het einde van een schoolvakantie, maar het hoort erbij. Dit is een begin aan het begin van het verhaal.

PROBLEEM

Ze zit er erg over in dat ze geen vriendje heeft en vraagt zich ook af of ze er ooit wel een zal krijgen. Per slot van rekening gaat haar vader ook nog naar Whangamatha om te kijken of het leuk is daar heen te verhuizen!
Ze gaat op jongens jacht, en krijgt een aantal vriendjes. In de tussentijd krijgt ze veel last van haar ‘kat’ Tijger. Ze hebben de kat gevonden op vakantie in Ierland. Meestal heeft Georgia alleen verkering met die jongens omdat ze perse een vriendje wil hebben en niet omdat ze echt verliefd op ze is. Daarom maakt ze het vaak na een tijdje uit, of ze laat haar beste vriendin dat doen.
Op een jongen is ze echt verliefd, Robbie, maar hij doet onaardig tegen haar en hij heeft een vriendin. Georgia doet net alsof ze hem haat, maar eigenlijk houdt ze van hem. Ze kan hem niet vergeten en komt hem telkens tegen. Dat komt ook omdat hij, de broer is van het vriendje van haar beste vriendin, Tom. Die drie komen dan ook het meeste in het verhaal voor.

AFLOOP

Na tijden smachten naar Robbie, zoent hij haar eindelijk. Eigenlijk heeft hij nog een vriendin, maar hij maakt het uit. Toch wil Robbie niet met Georgia, omdat ze te jong is voor hem. Nu Tijger ook nog weg is, voelt Georgia zich alleen. Ze heeft voor het eerst de neiging om hem te knuffelen! Ze zoekt de hele wijk door op zoek naar hem, samen met Jas. Ze vinden hem niet. Sterker nog, een dag later belt Robbie. ‘Georgia, ik heb Tijger gevonden!’ Georgia spreekt af dat hij langskomt. Ze hebben dan een goed gesprek en komen weer bij elkaar. Na uren zoenen gaat Robbie weer naar huis. Dan komt Georgia’s moeder thuis. Ze heeft tickets gekocht naar Whangamatha!

PERSPECTIEF

Dit boek wordt beleefd door de ogen van een ik-persoon. Dit ik-persoon is Georgia Nicolson. Je kunt dit goed merken door dat het een soort dagboek is, ze schrijft de datum boven de dag en het tijdstip erbij waarop ze schrijft. De hoofdstukken zijn ingedeeld door maanden

TITELVERKLARING

De titel Tijger, Tanga’s & Tongzoenen is volkomen begrijpelijk.
• Het gedeelte Tijger gaat over haar kat Tijger, die een grote rol speelt in het boek.
• Het gedeelte Tanga’s slaat op het moment dat Jas & Georgia gaan spioneren bij Lindsey, waar ze Lindsey betrappen op het dragen van een tanga.
• Het gedeelte Tongzoenen staat ook in de titel omdat dit een grote rol speelt in het leven van Georgia

BEOORDELING

Grappig: Dit is echt het meest grappige boek dat ik ooit gelezen heb! Georgia heeft echte humor! Zulke goede humor zelfs dat je hardop gaat lachen, wat voor genante situaties kan zorgen!

Ontroerend: Op confronterende momenten tussen Georgia en Robbie, of tussen Jas & Tom, zat ik echt met m’n tranen in m’n ogen. Ook op momenten tussen Georgia en Vati of Muti, bijvoorbeeld dat ze ruzie hebben is erg confronterend.

Realistisch: Dit is een zeer realistisch boek. Het speelt zich ten eerste af in een echte stad, en er worden ook echte, normale namen gegeven. Wij geven leraren ook bijnamen, in het boek ook. Er wordt ook over een krant gesproken, die krant bestaat ook echt. Er zijn ook situaties die echt voor kunnen komen, bijvoorbeeld een vermiste kat, ruzie’s tussen ouders en ga zo maar door. Leuk ook de verhalen over Elvis en z’n seksblad, Smal die loopt te schudden met haar vetrollen en Stamp, de lesbische gymlerares, die de meidendouche binnenkomt!

Leerzaam: Je haalt echt hele goede, leerzame tips uit dit boek. Hoe je moet vriendinnen, jongens, ex-vriendjes en zoenlessen om moet gaan. Ook over je ouders die een midlifecrisis door maken.

Vrolijk: Het is een erg vrolijk, gezellig boek. De kaft ziet er mooi uit, mooi roze wat meisjes aantrekt. En door Georgia’s goede humor geeft het een gezellige indruk. De lay-out is ook anders dan de meeste boeken, wat ook een super pluspunt is!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison"