Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 593 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 12 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 12 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Tijger, tanga's en tongzoenen
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
247
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Angus, thongs and full-frontal snogging
Shadow
Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
1. Titel: Tijger, tanga’s en tongzoenen.
Auteur: Louise Renninson.
Uitgever: J.H. Gottmer.
Jaar van uitgave: De eerste druk was in 1999.

2. Georgia is de hoofdpersoon van het boek, begint behoorlijk met de pubertijd en wil alles van iedereen weten.
Haar beste vriendin, Jas, wordt stapelverliefd op Tom, de jongen van de groentewinkel.
Als Georgia, Jas en nog meer vriendinnen op een dag langs de groentewinkel gaan om ‘groente te halen’, staat er een gigantische leuke jongen en Georgia is meteen verliefd. De gigantische jongen schijnt de broer van Tom te zijn, Robbie (Georgia noemt hem de SeksGod).
Georgia is helemaal verliefd, en besluit ‘zoenlessen’ te nemen om ervaring op te doen. Maar de jongen die haar zoenlessen gaf, werd verliefd en ze kregen verkering. Jammer genoeg ging die verkering na een week alweer uit.

Een paar weken nadat Georgia Robbie ontmoet had, gaat de verkering tussen Jas en Tom uit. Dat was even schrikken, want niemand had dat verwacht.

Als Georgia op een dag thuiskomt uit school, zitten haar vader en moeder aan tafel, en willen haar iets vertellen. Georgia’s vader gaat naar Nieuw-Zeeland om daar werk te zoeken.
Als Robbie op een dag met zijn auto bij school staat, roept hij Jas, en vraagt of ze meegaat omdat hij iets met haar wil bespreken. Als Jas ja zegt, wordt Georgia woedend op hen allbei!
Maar als er een paar dagen later een feest is, waar Robbie, die in een band speelt, moet optreden, gebeurt er iets geweldigs. Robbie vraagt Georgia of ze even mee naar buiten gaat en begint haar dan te zoenen.

Als Robbie een paar dagen na het feest bij Georgia aan de deur staat, vertelt hij haar dat hij het al een tijd met Lindsay wil uitmaken, maar niet weet hoe hij het moet zeggen. Ook vertelt hij haar dat hij verliefd is op Georgia, maar dat hij geen verkering wil. Hij is achttien, en zij pas veertien.
Als Robbie weggaat, is Georgia een beetje bedroeft en heeft zin in een knuffel. Ze vraagt zich af waar hij is, ze heeft hem al een tijd niet gezien en hij is nooit te laat voor zijn eten. Als Tijger na een dag nog niet terug is, gaat ze hem zoeken. Ze kijkt overal maar kan hem niet vinden. Georgia geeft het op.
Maar dan, Robbie staat aan de deur, met Tijger op zijn arm. Hij heeft ook gezocht, en vond hem in de tuin bij vreemde mensen.

Dan zegt Robbie dat hij toch heel erg verliefd op Georgia is, maar dat hij het rustig aan wil doen. Georgia is helemaal door het dolle heen. Hier droomde ze al zo lang van.
Als even later de deur open gaat, staat Georgia’s moeder met papieren in haar hand. Georgia vraagt dromerig aan haar wat dat is. Georgia’s moeder antwoord: “Tickets, we gaan naar Nieuw-Zeeland!!”

Kiesopdracht

Je kon uit twee verschillende opdrachten kiezen, en ik heb opdracht 3 gekozen. Bij opdracht 3 kon je ook uit verschillende onderdeeltjes kiezen, en ik heb gekozen voor 5a.

5a. Het taalgebruik in het boek was heel makkelijk te lezen omdat het toch wel in de tijd van nu wordt geschreven. Daar bedoel ik mee dat het in mijn leeftijdscategorie werd geschreven. Er werden ook geen moeilijke woorden gebruikt of lange, vreemde zinnen. Het verhaal bevat bijna geen beschrijvingen. Daardoor was het de leesbaarheid en verteltempo vlot. Er waren wel dialogen tussen de mensen, maar ook gewone verhaal stukken. Ik vind het wel plezier, want dan leer je de personen beter kennen door wat ze zeggen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Angus, thongs and full-frontal snogging door Louise Rennison"