Angels unlimited: Winging it door Annie Dalton

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1139 woorden
  • 2 augustus 2006
  • 36 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 36 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Engel & co.
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Angels unlimited: Winging it
Shadow
Angels unlimited: Winging it door Annie Dalton
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Informatie over schrijfster : Annie Dalton.

Annie Dalton is geboren in Dorset, en groeide op op het platteland in de jaren 50. Toen ze jong was wou ze nooit schrijfster worden. Maar door de ontdekking van de bibliotheek bij haar in het dorp ging ze steeds meer van boeken houden.
Annie heeft aan de universiteit in Warwick gestudeerd. En begon snel al boeken te schrijven. Toen ze haar hadden gevraagd om een verhaal te schrijven voor een bloemlezing heeft ze het personage Mel Beeby bedacht. In het begin was dit een klein verhaaltje. Maar al snel kwam er een hele serie genaamd : Angels Unlimited.
Waar Mel Beeby een hoofdrol speeld. ( in alle boeken )

Van het eerste boek : Engel & Co zijn er in Engeland 75.000 exemplaren van verkocht. Disney had een optie voor een film over de serie boeken. De boeken serie wordt al in de volgende landen verkocht: Frankrijk , Noorwegen , Japan, Polen , Finland, Amerika, Zweden , Duitsland en natuurlijk Nederland. Annie Dalton heeft overigens ook gewerkt als : Serveerster en shoonmaakster.
Fabrieksmedewerkster , en als begeleidende schrijfster in de gevangenis.
Zoals ze zelf heeft gezegd was dit een ervaring die haar volkomen heeft veranderd. Ze woont nu in Soffolk en haar kinderboekenschrijfster naam wordt steeds groter over de wereld. Annie haar schrijfstijl is levendig, hedendaags en gevat; haar boeken zijn voor iedereen te begrijpen.

Samenvatting

Mel Beeby, een gewoon meisje zoals iedereen, woont in een mooie stad in Amerika. Ze wordt jarig en krijgt allemaal geld voor haar verjaardag. Met dat geld wil ze met haar vriendinnen gaan winkelen.

Die dag wordt ze aangereden en de ambulance wordt gebeld. Ze wordt met spoed naar een ziekenhuis gebracht, maar overlijdt aan haar verwondingen. Ze overleed op haar 13e verjaardag.

Als ze dood is, gaat ze naar een soort van een hemel, maar dan heel anders dan in de boeken staat. Ze gaat naar een hemel met een poort, maar zónder een god. Zonder een leider die iedereen vertelt wat ze moeten doen, of hun verwelkomt.

Bij de poort hoort elke dag wel iemand te staan die de mensen opvangt en informatie over de soort van hemel vertelt. Iedere dag kan dat iemand anders zijn die daar al woont. Maar als Mel Beeby bij de poort komt staat er niemand om haar te verwelkomen.

Omdat er niemand staat loopt ze gewoon door de poort naar binnen, en ziet een gewone stad met flats. En een hele grote school, waar ze heengaat: de engelen academy. Als ze bij de academy is ziet ze allemaal mensen. Nou ja .. ze lijken er op. Ze lijken ook niet echt op de engelen die in de sprookjesboeken staan. Ze hebben allemaal mooie kleren aan, die wel van een hele dure designer lijken. Iedereen heeft er ook een bijnaam. Op een gegeven moment hoor je die, vanuit het niets.

Op het gegeven moment wordt Mel aangenomen en zit officieel op de chique Angel Academy. Daar leert ze heel veel dingen en maakt ze ook heel veel vriendinnen en vrienden. Ze leert met zogenaamde engelkrachten omgaan. Dan wordt ze gevraagd voor een agentschap, en moet ze een keuring halen. Als ze die haalt is ze hoofdagent van een geschiedenisclub, wat ze op aarde totaal een rotvak vond. Maar hier vindt ze het eigenlijk wel leuk.
In de hemel waar ze zit kan ze ook gewoon winkelen en lekker feestjes hebben, uitgaan en zwemmen. Alles kan er. Maar ze moet ook gewoon naar school.
Ze woont in een appartement in een flatje, het lijkt bijna wel aarde. Maar ook weer niet. Ze beleeft heel veel leuke en minder leuke dingen met haar beste vriendin die ze daar leert kennen. Ze zijn altijd in een groepje: 2 meisjes, waaronder Mel, en 1 jongen.

Waarom dit boek? :

Ik heb dit boek gekozen omdat de voorkant er wel mooi uitzag. En nadat ik de achterkant had gelezen leek het mij wel heel mooi.
Eigenlijk heb ik het ook gekozen omdat het een dun boek is. Omdat ik de vorige keer een boek had die dik was, en die heb ik toen niet uit kunnen lezen.

Daarom dít boek.


Serie Angels Unlimited:
Engel & co. De reddende engel

engel zonder grenzen.

engel in de spotlights.


Extra opdracht :

Ik heb de opdracht een gedicht en een songtekst zoeken gekozen. Omdat ik dat de mooiste opdracht vond.

Dit gedicht heb ik gekozen (gemaakt) omdat ik het er wel bij vond passen, omdat dit over een engel gaat, iemand van aarde die het over iemand heeft die niet meer leeft, die dan een engel er voor heeft. Dat vind ik mooi bij het boek passen omdat het ook over zoiets gaat, alleen lees je dan niks over de mensen die zijn achtergebleven.
Maar vooral omdat het over een engel gaat heb ik dit gekozen.

De songtekst heb ik gekozen omdat :

Ik het een hele mooie tekst vind, en het liedje zelf heb ik heel vaak geluisterd. Maar het gaat natuurlijk ook over het boek, dus ik vond dit de mooiste songtekst om er bij te doen.


* ^ Gedicht ,, ^ **


Engel ..

Een engel in mijn gedachten, die jou plaats nu inneemt.

Die engel, dat ben jij.

Niet écht , maar in mijn gedachten.

Alleen jij bent jij, maar die engel.. die helpt mij,

om het karakter van jou inzich te vinden.

In mijn gedachten zie ik jou..

Jij, die op mij zit te wachten.

Nu zou je nog moeten wachten,

Maar ik kom er aan, in mijn gedachten.

Ooit ben ik bij je, en zijn we samen.

Lieve engel, Tot dan !
Songtekst :

Do: “Angel by my side”

In this life we al search for something
Something good and something ooh so pure
Well I believe that if you find that one thing
You must fight for then you will be sure

Chorus:
Could it be that I have found an angel
I can see heaven in your eyes
In my soul I never will be lonely
For there will be an angel by my side

Well there were times
I never thought I'll make it
Never dreamed I'll find someone like you
could be then when days were the darkest
Watching over everything I do

Chorus:
Could it be that I have found an angel
I can see heaven in your eyes
In my soul I never will be lonely
For there will be an angel by my side
There will be an angel by my side

Could it be that I have found an angel
I can see heaven in your eyes
In my soul I never will be lonely
For there will be an angel by my side

In my soul I never will be lonely
For there will be an angel... by my sideee..SLOT.Ik vond dit boek mooi om te lezen, omdat het een keer iets heel anders is dan wat ik anders altijd las.

Het boek is heel makkelijk te lezen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Angels unlimited: Winging it door Annie Dalton"